• Haberler
  • Genel
  • Çin İpek Sergisi açıldı – Kocatepe Gazetesi

Çin İpek Sergisi açıldı – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Afyonkarahisar Destekleme Derneği ile Çin Halk Cumhuriyeti Kültür Müsteşarlığı ve Türk Çin Vakfı işbirliğinde gerçekleştirilen 'Çin İpek Sergisi' açıldı Çin’li kadınlar tarafından hazırlanan ipek nakışlardan oluşan 30 adet fotoğrafın yer aldığı sergi AFİUM Cınemovıe de açıldı. Açılışa TOSYÖV Afyonkarahisar Destekleme Derneği Başkanı [&hellip]

Çin İpek Sergisi açıldı

Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Afyonkarahisar Destekleme Derneği ile Çin Halk Cumhuriyeti Kültür Müsteşarlığı ve Türk Çin Vakfı işbirliğinde gerçekleştirilen “Çin İpek Sergisi” açıldı

Çin’li kadınlar tarafından hazırlanan ipek nakışlardan oluşan 30 adet fotoğrafın yer aldığı sergi AFİUM Cınemovıe de açıldı. Açılışa TOSYÖV Afyonkarahisar Destekleme Derneği Başkanı İhsan Beşer, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Muhittin Varol, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçi Yardımcısı Wang Xiaoning, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya katıldı.
“DOSTLUĞUMUZU PEKİŞTİRMEK İSTİYORUZ”
Düzenlenen programda konuşan Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçi Yardımcısı Wang Xiaoning, “Bugün buraya gelip Türk-Çin Dostluğu Vakfı ile birlikte bu sergiyi açıyoruz. Bu sergiye katılmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Çok zaman önce bizim atlarımız ipek yoluyla ipekle ve başka eşyalarla ticaret yapmışlar. Yine ipek yolu aracılığıyla birbirimizle dostluk kurduk. Şimdi bu ipek sergisi ile de dostluğumuzu pekiştirmek istiyoruz” dedi.
“İŞBİRLİĞİ ARTACAK”
TOSYÖV Afyonkarahisar Destekleme Derneği Başkanı İhsan Beşer ise, “Çin’le ilişkilerimiz sürekli artarak devam edecektir. Bu ilişkiler siyasi, külterel ve sanatsal alanlarda devam edecek. Afyonkara-hisar ve Çin arasındaki işbirliğinin artması adına çalışmalarımız sürüyor. Sergide yer alan ürünlerin hepsi el işi olan ürünler. Sergi açılışına bizleri kırmayarak katılan Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçi Yardımcısı Wang Xiaoning’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Programda son olarak konuşan Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol ise, serginin açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Konuş-maların ardından protokol üyeleri tarafından serginin açılışı gerçekleştirildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme