• Haberler
  • Gündem
  • Çimento fabrikasına imar düzenlemesi – Kocatepe Gazetesi

Çimento fabrikasına imar düzenlemesi – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın başkanlığında tamamlandı.9 KATEGORİDE YARIŞMA DÜZENLENECEKAfyonkarahisar Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısında Belediye’nin 2015 yılı kesin hesabının görüşüldü. Buna göre 2015 yılı gider bütçesinin 169 milyon 416 bin 115 lira 84 kuruş olduğu bildirildi. Yeni bütçenin ise 185 milyon 400 bin lira olarak gerçekleştiği kaydedildi. 6 milyon [&hellip]

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın başkanlığında tamamlandı.
9 KATEGORİDE YARIŞMA DÜZENLENECEK
Afyonkarahisar Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısında Belediye’nin 2015 yılı kesin hesabının görüşüldü. Buna göre; 2015 yılı gider bütçesinin 169 milyon 416 bin 115 lira 84 kuruş olduğu bildirildi. Yeni bütçenin ise 185 milyon 400 bin lira olarak gerçekleştiği kaydedildi. 6 milyon 910 bin 514 lira 50 kuruş tutarında İller Bankasına borç ödendiği açıklandı. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Belediye tarafından 9 ayrı kategori de bisiklet yarışması düzenleneceğini söyledi. Belediye Meclis üyeleri, dereceye girenlere ödül verilmesi teklifini oybirliği ile kabul etti. Buna göre, toplam 7 bin 500 TL’lik ödül dağıtımı yapılacak.
YENİ KÖPRÜNÜN İSMİ ERBAKAN
Uydukent bölgesi ile Park Hayat Hastanesi arasında yeni yapılan köprüye Necmettin Erbakan isminin verilmesi meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi. Asri Mezarlık üzerinde yer alan bir önceki köprünün isminin merhum Alparslan Türkeş Köprüsü olduğunu söyleyen Burhanettin Çoban şöyle konuştu: “Allah’ın bir tecellisidir. Bir önceki köprü, Alparslan Türkeş Köprüsü. Bir sonraki de inşallah sizlerde kabul ederseniz Necmettin Erbakan Köprüsü olacak. İki komşu  köprü olacak. Aynı dönemde siyaset yapmış, beraber Hükümet kurmuş, Mecliste bulunmuş iki devlet büyüğümüzün ismini taşıyan birer köprü olacak.”   Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Baykara köprüye Necmettin Erbakan isminin verilmesinin isabetli bir karar olduğunu kaydetti. Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere bir adet traktör alınması oybirliği ile kabul edildi.
ÇOBAN’A MACERA PARKI
İÇİN YETKİ VERİLDİ
Afyonkarahisar Belediyesi tarafından geçen yıl hizmete alınan Kent Ormanı Macera Parkı, Belediye, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü ve AKUT işbirliğinde işletilecek. Meclis gündeminde yer alan konuda Kent Ormanı Macera Parkı’nın işletmesi ile ilgili protokol yapılması ve yapılacak protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi.
DÖRTLÜ PROTOKOL YAPILACAK
Macera Parkı işletim konusu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, park içerisinde yer alan aparatların teknik açıdan bakım ve ayarlarının sadece Belediye elamanları tarafından yapılamayacağını söyledi. Çoban; “Macera Parkını hizmete almıştık. Ancak çok teknik bir konu. Normal bir Belediye çalışanının bakabileceği bir park değil. Oradaki her vidanın, her cıvatanın, her telin sürekli bakımının ve ayarının yapılması gerekiyor. Tırmanma duvarları için özel uzmanlar gerekiyor.  Burası için AKUT, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Belediyesi olarak dörtlü protokol yapacağız. Belediye olarak biz güvenlik ve temizliğinden sorumlu olacağız. Milli Eğitim Müdürlüğü okullardan öğrenciler getirecek. Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü ise federasyon aracılığı ile takip edecek,  AKUT’da orayı uzman elemanlar vasıtasıyla sürekli kontrol edecek” dedi.
GEZ GÖR AFYONKARAHİSAR
HAYATA GEÇECEK
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar’a ülkenin değişik illerinden kültürel mirası tanıtmak amacıyla gelen kişilere hizmet verme amacıyla “Gez Gör Afyonkarahisar” projesini hayata geçirilmesi gerektiğini açıkladı. Türkiye’nin sosyal, kültürel ve tarihi önemini kavratmak adına hayata geçecek proje için bir adet otobüs kiralanacak. Gezi organizasyonları yapmak amacıyla 30 ay süreyle kiralanacak otobüsün kültür ve tarih turları yapacağını söyleyen Çoban; “Bu proje kapsamında Frig Vadisi, Kocatepe, Dumlupınar, Konya, Bursa, Çanakkale, İstanbul vb. benzeri illerde vatandaşlarımızı ülkemizin tarihi ve turistik bölgelerine götürecek.” diye konuştu. Ülkenin değişik illerindeki kültürel mirası tanıtmak amacıyla  “Gez Gör Afyonkarahisar” projesi için bir adet otobüs kiralanması, Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi.
MUHTARLIK VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ OLUŞTURULDU
Belediye makine parkında Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nün gayri faal durumda bulunan ekonomik ömrünü dolduran 1990 model yükleyicinin hurdaya ayırılmasına karar verildi. Belediye norm kadrosundaki bazı kadroların iptal edilerek yerlerine bazı kadroların ihdas edilmesi ve teşkilat şemasında yeni Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü oluşturulup, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü kadrosunun ihdas edilmesi teklifi oybirliği ile kabul edildi. Mülkiyeti Belediye’ye ait, Deper mahallesinde 1869 ada, 15 numaralı parselin satışının yapılması, satış şartları ve muhammen bedelinin belirlenmesi hakkında Encümene yetki verildi. Kanlıca mahallesinde bulunan 6 parselin tevhid edilerek toplu satışının gerçekleşmesi için oybirliği ile Encümene yetki verildi. Burhanettin Çoban, bölgeden gelen talep üzerine satışın gerçekleşeceğini belirtti.
HUZUR BOZANIN
KARTI İPTAL EDİLECEK
Şehiriçi ulaşım ve trafikle ilgili bir düzenleme talebinin İkmal ve Garnizon Komutanlığı’ndan geldiğini bildiren Trafik Komisyonu Başkanı M. Emin Birliktir, gerekli inceleme yapıldıktan sonra konunun meclis gündemine alınacağını belirtti. Devlet Hastanesine çalışan Harb-İş minibüslerinin yarım saatte bir Bahçeşehir Sitesi ve Sosyal Bilimler Lisesine güzergah verilmesi talebi görüşüldü. Komisyonca belirlenen saatlerde minibüslerin sözü edilen yerlere çalışmasını uygun gören rapor oybirliği ile kabul edildi. Afyonkarahisar Belediyesi Servis Araçları Yönetmeliğinde değişiklik yapılması teklifi oybirliği ile kabul edildi. Şehir içi minibüs yönetmeliğinin 5’nci, 8’nci ve 18’nci maddelerinde değişiklik yapılması isteği hakkında ki rapor kabul edildi. Buna göre; Toplu taşıma araçlarında küfür eden, onur kırıcı davranışlarda bulunan, hal ve hareketleriyle durak çalışma düzenini bozan hat sahibi ve şoförlerin şoför tanıtım kartları ilk seferde bir ay, 2. seferde 3 ay, üçüncüsünde ise süresiz iptal edilecek. M. Fevzi Çakmak mahallesinde çalışan Harb-İş minibüslerinin güzergahlarının iptali konusu gerekli inceleme sonrası tekrar meclis gündemine gelecek.
AKARÇAY’DA
 45 DAKİKA TUR 100 TL
İşletme Müdürlüğü’nce Akarçay’da çalıştırılan gezi teknesinin özel etkinlikler için 45 dakikalık bir tur ücretinin 100 TL olarak belirlenmesini uygun gören Plan Bütçe komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi.
İMAR PLAN
DEĞİŞİKLİĞİ İNCELENECEK
Güvenevler mahallesi 113 pafta, 49 ada, 249, 40, 234, 235 parsellerin bulunduğu bölgede yeniden imar plan değişikliği yapılması konusu oylandı. Alanın Çimento Fabrikasının bulunduğu yer olduğunu söyleyen Çoban, teknik inceleme sonrası konunun meclis gündemine tekrar geleceğini kaydetti. Erenler mahallesinde mülkiyeti hazineye ait 27 pafta, 2101 parselin 9 bin 975 metrekarelik alanın sağlık tesis alanı olması için imar plan tadilatı yapılması hakkındaki komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi.
ÇOBAN BİRLİĞİN DOĞAL ÜYESİ
Burhanettin Çoban, Erenler mahallesinde sağlık tesis alanına ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Çoban, yerin hazineye ait olduğunu, AKÜ’nün muvafakat verdiğini söyledi. Sözü edilen alan üniversite camiinin yanında yer alırken gereken imar plan tadilatı oybirliği ile kabul edildi. Akarçay kenarında Fen Lisesi hizasında ki alanda emsal sabit kalmak kaydıyla yüksekliğin serbest yapı nizamında düzenlenmesi uygun görüldü.  Ömer-Gecek Termal Turizm Merkezi Turizm Altyapı Hizmet Birliğine Birlik Meclisi’nin teşekkülü için Belediye’yi temsilen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın doğal üye seçilmesi teklifi oybirliği ile kabul edildi. Meclisin Haziran ayı toplantısı 2 Haziran Perşembe akşamı saat 19.00’da başlayacak. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme