Cildinizi bir saatte kışa hazırlayın

Mevsimler arası geçişte cilt bakımını yaptırmak isteyenlerin yeni adresi termal turizmin başkenti Afyonkarahisar. Kış öncesi sağlık ve güzellik için cilt bakımı yapılmasının önemli olduğunu belirten Korel Termal Hotel Spa Müdürü Sultan Keskin, cilt bakımıyla yaz mevsiminde oluşan cilt kuruması ve güneş lekelerinden kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi Cildin güneşten korunmasının önemini anlatan Korel Termal Hotel Spa [&hellip]

Cildinizi bir saatte kışa hazırlayın

Mevsimler arası geçişte cilt bakımını yaptırmak isteyenlerin yeni adresi termal turizmin başkenti Afyonkarahisar. Kış öncesi sağlık ve güzellik için cilt bakımı yapılmasının önemli olduğunu belirten Korel Termal Hotel Spa Müdürü Sultan Keskin, cilt bakımıyla yaz mevsiminde oluşan cilt kuruması ve güneş lekelerinden kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi

Cildin güneşten korunmasının önemini anlatan Korel Termal Hotel Spa Müdürü Sultan Keskin, yaz mevsiminin sonu ile birlikte ciltlerin kışa hazırlık amacıyla temizlenmesi gerektiğini ifade etti. Aylık bakımlarla herkesin sağlıklı ve genç bir cilde sahip olabileceğini ifade eden Sultan Keskin, “Özellikle kışa girerken cilt bakımı yaptırmanın faydalarından biri yaz mevsiminde oluşan cilt kuruması ve güneş lekeleri gibi problemin temizlenmesidir. Cilt bakımını; günlük, haftalık ve aylık bakımlar olarak sınıflandırmak mümkün. Cilt günlük olarak tonik, nemlendirme ve göz kremine ihtiyaç duymaktadır. Haftalık olarak ise peeling ve maskeye yapılması cildi sağlıklı tutacaktır. Aylık cilt bakımları ise biraz daha kapsamlı uygulamalar” şeklinde konuştu.
YAZ ÖNCESİ BAKIM
GÜNEŞ LEKESİNDEN KORUR
Cilt bakımı öncesi cilt analizinin önemine değinen Sultan Keskin, ciltlerin tiplerine göre kuru, karma, hassas ve problemli olarak ayrıldığını söyledi. Cilt bakımlarının cilt tipine uygun olarak yapılmasının sağlık ve yarar sağlayacağını kaydeden Keskin şu ifadeleri kullandı, “Yaz başında yapılan bakım, güneş lekelerinin daha az olmasını sağlar. Yaz mevsiminde de dikkatli olmak gerekiyor. 50 Faktör ve üzeri faktörlü güneş kremleri kullandığımızda cildimizi güneşin zararlı ışınlarından korumuş oluyoruz. Günlük olarak nemlendirici ve güneşten koruyucu kullandığımızda son derece lekesiz bir ciltle karşılaşabiliriz. Ancak buna rağmen cildimiz yaz boyunca güneş lekeleri ile yada kurumuşsa iyi bir bakımla bunlardan kurtulabiliriz. Aynı zamanda aylık bir bakım cildin sağlıklı ve kış mevsiminin zor şartlarına da hazır olmasını sağlayacaktır.”
Kış mevsimine girmeden önce yapılan cilt bakımının yazın etkilerinden kurtulmanın yanı sıra soğuk havalarda oluşacak bronzlanma (?), kılcal damar kanaması ve kuruma gibi sorunların önüne geçeğini anlatan Spa Müdürü Keskin, kış mevsiminde yoğun su bazlı nemlendiriciler kullanarak cildin temiz tutulmasının sağlık açısından yararlı olduğunu belirtti. Maskelerle oluşmuş kuruluğun nemlendirilerek giderilmesinin mümkün olduğunu kaydeden Keskin, bu yöntemle kırışıklıkların da tedavisinin yapıldığını belirtti.
KLASİK BAKIM NASIL YAPILIYOR
Düzenli cilt bakımının genç ve temiz bir cilt için olmazsa olmaz olduğunu da söyleyen Keskin, Korel Termal’de, bakımların uzmanlarca yapılması gerektiğini aktardı. Profesyonel ürünler ve uzman estetiysen ekiple gerçekleştirilen klasik bir bakımda cildin tüm ihtiyaçlarının karşılandığını aktadan Keskin, “Bir saatlik uygulamada ilk olarak cilt tipine uygun olan temizleme ürünü ile cilt temizleniyor. Daha sonra cilt peeling ile ölü deriden arındırılıp, gözenekler açılıyor. Buhar uygulaması ile gözenekler açılıyor. Siyah nokta temizle çalışmasının ardından nem, kırışık veya gözenek sıkılaştırıcı maskelerden cilde uygun olanla maske yapılıyor. Bekleme sürecinin ardından cilt bir kez daha temizlenip, uygun vitaminler veriliyor. Masajıyla ve nemlendirmeyle cilt tazelenmiş ve yenilenmiş oluyor.” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme