Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Çiftçiye Etkili Fare Zehri Dağıtılmalı”

İGM Dinar AK Parti Üyesi Bilal Demiröz, tarla fareleriyle mücadele edilmesi için çiftçiye etkili fare zehri dağıtılmasını önerdi.

İGM Dinar AK Parti

İl Genel Meclisi (İGM) Temmuz ayı üçüncü toplantısı İGM Başkanı Mehmet Siper’in başkanlığında tamamlandı. Meclis Üyeleri bugün sabah Dazkırı Belediyesi’nin konuğu olarak Dazkırı Düğün Salonu’nda Temmuz ayı dördüncü toplantısı için toplanacaklar. Dünkü toplantıyı AK Parti Bolvadin İlçe Başkanı Hasan Topçu, misafir olarak izledi.

“ÇİFTÇİYE ETKİLİ FARE ZEHRİ DAĞITILMALI”

KOMİSYON RAPORLARI KARARA BAĞLANDI
İGM Başkanı Mehmet Siper, Euro 2024 Çeyrek Finaline yükselen A Milli Futbol takımını tebrik etti. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yapılacak olan 2024 yılı Asfalt satış fiyatlarının belirlenmesi konusunda aynı yöndeki komisyon raporları oybirliğiyle kabul edildi. Buna göre; Plent altı asfalt tonu 1.700,00 TL, 50 kilometreye kadar nakliye tonu 100,00 TL ve serme sıkıştırma işçilik ise ton başına 75,00 TL olarak belirlendi. Hocalar İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Mütevelli Heyet Üyeliğine seçilen Halit Çetin’in istifası nedeniyle yerine Kemal Sarı seçildi. İl Özel İdaresi yol ağında bulunan, köylerde asfalt yollardan sulama borusu geçiş izni 2024 yılı için metresi 1.500,00 TL izin kazıların ise 2.00,00 TL olarak belirlenerek ileriki yıllarda İl Özel İdaresince güncellenmesine karar verildi.

“ÇİFTÇİYE ETKİLİ FARE ZEHRİ DAĞITILMALI”
“TARLA FARELERİ İLE MÜCADELE İÇİN ÇİFTÇİLERE FARE ZEHRİ DAĞITILMALI”
Toplantı sonunda söz alan Dinar AK Parti İGM Üyesi Bilal Demiröz, küresel ısınmanın etkilerinin gün geçtikçe arttığını belirten Demiröz, şunları kaydetti: “Isınmanın etkisiyle sularda büyük ölçüde azalmalar başlıyor. Yağışların azalmasıyla da tarımsal ürünlerin yetişmesinde büyük sıkıntılar olmaya başladı. Bu sıkıntılara ilave olarak yağışların yeterli derece de olmayışından dolayı tarla fareleri hububat ürünlerinde ciddi derece de verim düşüklüğüne sebep olmaktadır. Çiftçilerimiz farelerle mücadele konusunda tam başarılı olmamıştır. Farelerle mücadele konusunda daha etkin önlemler alınmazsa, önümüzdeki yılda da yağışların az olması durumunda ürünlerde büyük kayıpların olması kaçınılmazdır. Bu sebeple İl Özel İdaresince karşılanmak üzere etkin fare zehri alınarak İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri tarafından çiftçilerimize dağıtılmak üzere destek vermek için konu hakkında Tarım Komisyonumuzun, meclis üyesi arkadaşlarımızın verilecek bir önerge ile Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüzün desteğiyle gereğinin yapılmasını talep ediyorum.”