'Çiftçilerimiz rahat olsun tüm malları alacağız'

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, İl Özel İdaresi hizmetlerine gerekli desteği sağlamayı sürdüreceklerini belirtti. TMO'nun gece 23'e kadar alım yaptığını dile getiren Yurdunuseven, 'Çiftçilerimize verilen alım randevularını yüzde yüz arttırdık. Çiftçilerimiz rahat olsun tüm mallarını alacağız' dedi.

Haber

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili TBMM Hükümlü ve Tutuklu Haklarını İnceleme Alt Komisyonu Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanı Yakup Yılmaz’la birlikte İl Genel Meclisi’nin olağanüstü toplantısını izledi. Yurdunuseven, toplantıda meclis üyelerine yürütülen çalışmaları detaylarıyla anlatırken soruları cevaplandırdı.

“ÇEVRE İLLERE GÖRE AFYON KENDİNİ CİDDİ ŞEKİLDE AŞTI”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, TBMM’nin tatile girmesiyle milletvekilleri olarak sahaya indiklerini söyledi. Sahada devamlı gezerek tespitlerde bulunup ilgili yerlere gerekenleri ilettiklerini dile getiren Yurdunuseven, “Meclis tatil olduktan sonra milletvekilleri olarak devamlı geziyoruz ve sahayla ilgili tespitlerimizi yapıyoruz. Bu tespitlerimizide ilgili yerlere iletiyoruz. Öncelikle İl Özel İdaresi idareci ve çalışanlarına çok teşekkür etmek istiyorum. Çünkü Afyonkarahisar’da İl Özel İdaremiz gerçekten köy bazında yaptığı hizmetlerle büyük bir aşama kaydetti. İl Özel İdaremizin karar organı İl Genel Meclisi üyelerimiz ve Meclis Başkanlarımız da gerçekten güzel hizmetler gerçekleştirdiler. Afyonkarahisar çevre illere baktığımız zaman gerçekten kendini çok ciddi manada aşmış vaziyette. Hizmetlerimiz çok geniş vaziyette ve güzel hizmetler yapıyoruz. Çünkü biz ilçeleri gezerken köylere de gidiyoruz. Köylerde bize gelen taleplerin çoğu artık altyapı ve asfalttan çıkarak üst yapıyla ilgili talepleri geliyor. Düğün salonları, muhtar odaları gibi taleplerle ilgili de bunların çoğunu karşıladık. Dolayısıyla tekraren İl Özel İdaresi çalışanları ve İdare’nin karar organı Meclis üyelerimize bu vesileyle teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“ÇOK CİDDİ BİR SICAK AFSALT ÇALIŞMASI YÜRÜTÜYORUZ”

Kent genelinde yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi paylaşımında bulunan Yurdunuseven, “Meclis üyelerimizle paylaşacağım bilgileri basın vasıtasıyla vatandaşlarımızın öğrenmesini istiyorum. Afyonkarahisar İl Özel İdaremiz ilk defa 2018 yılında sıcak asfalt yapmaya başladı. İl Özel İdaresinin 400 kilometrelik bir yol ağı var. Bu yol ağı ciddi anlamda   bugüne kadar sıcak, kaliteli asfaltla buluştu. Afyonkarahisar köy yolları sıcak asfaltla buluşmuş vaziyettedir. Şu anda çok yükselen maliyetler nedeniyle bütünde fiyatı yükseldiği için ortalama bir kilometre maliyeti 2 milyon 250 bin TL civarında. Bu sene yapılan planlamada başkanımızın bana verdiği bilgiye göre 85 kilometre daha yol yapacağız. Şuhut ilçesinde Efeköy, Halaç ve Yeni Akyuva köylerimizin asfaltlamaları yaklaşık 10 kilometre civarında. İnşallah çalışma tamamlanma aşamasına geldi. Yani şu anda çok ciddi bir sıcak asfalt çalışması yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“TBMM AÇILINCAYA KADAR SAHA ÇALIŞMALARI SÜRECEK”

İl Özel İdaresinde ciddi bir araç envanteri olduğuna dikkat çeken Yurdunuseven, şunları kaydetti: “Bu araçlar ciddi manada hizmeti hızlandırıyor. Çöp kamyonlarımız, hidrolik kırıcılar, asfalt sericiler. 2019-2023 yılları arasında toplamda bize çıkan maliyet 43,5 milyon TL’dir. Bu araçları bu yıl almış olsaydı maliyet 261 milyon TL idi. Yaklaşık 6 kat fazlaya mal olacaktı. Bundan dolayı da bu araçları İl Özel İdaresi hizmetlerinde kullanılmak üzere idareye kazandırılan Değerli Meclis Üyelerimize ve Meclis Başkanımız Sayın Burhanettin Çoban’a çok teşekkür ediyorum. Tabii önümüzdeki dönemde de hizmetlerimiz devam edecek. İnşallah güzel hizmetler yapmaya, beraber olmaya biz de sizlere destek olmaya devam edeceğiz. Tüm meclis üyelerimiz ve ilçelerimiz için söylüyorum üzerimize düşen ne varsa, yapılması gerekenlerin tespitini gittiğimiz köylerde, beldelerde ve ilçelerde tespit ediyoruz. Sağ olsunlar meclis üyelerimize telefonla ulaşıyoruz bizlere Meclis Başkanımızla birlikte yardımcı oluyorlar. İnşallah biz Afyonkarahisar’da TBMM açılıncaya kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

“ÇİFTÇİLERİMİZ RAHAT OLSUN TÜM MALLARINI ALACAĞIZ”

Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı çiftçilerin ürünlerinin TMO tarafından randevu ile alınacağını dile getiren Yurdunuseven şöyle konuştu: “TMO alımlarıyla ilgili sıkıntılar olduğu şikayetlerini yerinde inceliyorum. Bu vesileyle ifade etmekte yarar var ki TMO çalışanlarımızda büyük bir gayretle çalışıyorlar. Sağ olsunlar gece 23.00’e kadar alım yapıyorlar. Önceki hafta TMO Genel Müdürümüz Ahmet Güldal Afyon’daydı. Bir toplantı yaptık. Çiftçilerimize verilen alım randevularını yüzde yüz arttırdık. Genel Müdürümüzün bize söylediği;  ‘Afyon’da günlük üç yüz bin ton alım yapacağız. Bunu dört yüz, beş yüz, altı yüz bin tona çıkartacağız.’ Dolayısıyla bunu alım hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu vesileyle tekrar edeyim. TMO çiftçimizin ürettiği son buğdayı da arpayı da alıncaya kadar açık kalacak. Çiftçilerimiz rahat olsun tüm mallarını alacağız. Tabii TMO biraz daha yüksek fiyat verdiği için tüccara nazaran tercih ediliyor. Ama biz inşallah onlara bu fiyattan tamamı bitinceye kadar almaya devam edeceğiz. Şunu da özellikle söyleyeyim. Tüccar için veya bu alımlarda karşılık bekleyen hem arpa için hem buğday için düşük fiyatla alacağını düşünenleri de söyleyeyim. Böyle bir alım satım yapılmayacak. Yani TMO kendi maliyetlerinin altında arpa ve buğday satmayacak. Bu ne demek? Piyasada tüccar da biraz daha fiyatları arttırmaya gidebilir diye düşünüyorum. Çünkü elindeki stoklar eriyince mal da alamayacağını görecek. Ama serbest piyasaya müdahale edemiyoruz. Çiftçilerimize şimdiden bu sezon ve bundan sonraki üretimlerinin hayırlı olmasını diliyoruz.”

Bakmadan Geçme