• Haberler
  • Siyaset
  • 'Çiftçilere tarımsal desteklemeler artırılmalı' – Kocatepe Gazetesi

'Çiftçilere tarımsal desteklemeler artırılmalı' – Kocatepe Gazetesi

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak'ın Dinar ilçesini ziyaret etti. İlçe kaymakamı ve ilçede bulunan sivil toplum örgütleri, oda ve borsaları ziyaret eden Parsak, esnaf ziyaretinin ardından Tatarlı Kasabası'na geçerek vatandaşlarla bir araya geldi.Dinar MHP İlçe Başkanı Mustafa Karahan ve ilçe teşkilatı tarafından karşılanan Parsak'a MHP Afyonkarahisar il Başkanı Mehmet Karagöz ile il yönetim [&hellip]

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak’ın Dinar ilçesini ziyaret etti. İlçe kaymakamı ve ilçede bulunan sivil toplum örgütleri, oda ve borsaları ziyaret eden Parsak, esnaf ziyaretinin ardından Tatarlı Kasabası’na geçerek vatandaşlarla bir araya geldi.
Dinar MHP İlçe Başkanı Mustafa Karahan ve ilçe teşkilatı tarafından karşılanan Parsak’a MHP Afyonkarahisar il Başkanı Mehmet Karagöz ile il yönetim kurulu üyeleri Bekir Özerdem, Tuncay Göncü, Mehmet Oruz, İsmail Gök, Erol Barutçu, İsmail Aydoğuş, Arif Zıngıldak ve Murat Ataş eşlik etti.
Parsak “Çiftçilerin Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatiflerine olan takipteki borçları ile TEDAŞ’a olan tarımsal sulamaya dair yeniden yapılandırılan elektrik borçları faiz oranı üreticiyle aynı oranda olmalı, üreticiye daha düşük çiftçiye daha yüksek oran belirlenmemeli, çiftçilerin borçlarının tümüyle ödenebilmesi için taksit süresinin on yıl yapılması yönünde çalışma yapılarak çiftçimizin maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla tarımsal sulamada kullanılan elektrik için de ayrı ve daha düşük tarife belirlenmelidir. Çiftçilerimize yönelik tarımsal desteklemeler mutlaka artırılmalı, bankaların çiftçilerden talep ettiği ücret, komisyon, ipotek, sigorta ve masraflar düşürülmelidir. Çiftçimizin sorunlarına duyarsız kalınmamalı, tarımın yapısal sorunlarını çözecek, tarımsal girdi yükünü azaltacak ve tarım sektörünü yeniden ayağa kaldıracak tedbirler acilen alınmalıdır” şeklinde konuştu.
DİNAR ÇOK
ÖNEMLİ BİR İLÇE
İlçe vatandaşlarıyla yapılan sohbetin ardından, Dinar ilçe teşkilatını ziyaret eden MHP’li Parsak, teşkilat üyelerine çalışmalarında başarı diledi. Dinar’ın MHP’yi hiçbir zaman yalnız bırakmadığını ifade eden Parsak, “Afyonkarahisar, Isparta, Denizli, Burdur ekseninde bölgeye hitap eden Dinar ilçesinde bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Dinar ilçemiz tüm yolların kesiştiği bölge illerinin adeta ortak noktası haline gelmiştir. Bu yapısıyla Dinar zengin bir kültür yapısına sahiptir” diye konuştu.
MHP TÜRK MİLLETİ’NİN ÖZÜDÜR
MHP Dinar ilçe Teşkilatına teşekkür eden Parsak, “Sizler Dinar’da bizlerin gözü kulağı oldunuz. MHP’nin bu ilçede büyümesi ve güçlenmesinde en önemli pay teşkilattır. Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece MHP’de var olacaktır. Çünkü MHP varlığını ülkesine ve aziz milletine borçludur. Fitne her tarihte var olmuştur. Ancak biz birlik ve bütünlüğümüzü koruduğumuz müddetçe bizi kimse bölemeyecektir. Daha önce de ülkemize ve partimize saldırılar olmuştur. Ancak bu saldırılar bütünlüğümüz sayesinde bozulmamıştır” dedi.
Ziyaret kapsamında ilk olarak Dinar Kaymakamlığına geçen MHP Milletvekili Mehmet Parsak burada Kaymakam Mustafa Şahin ile bir araya geldi. Şahin’e çalışmalarında başarılar dileyen Parsak, “Dinar Afyonkarahisar’ın en önemli tarım ve sanayi merkezlerinden biridir. İlçemizin çalışkan insanları sayesinde Dinar her zaman ön plana çıkmıştır” dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Şahin ise Parsak ve beraberindeki heyete teşekkür etti.

Bakmadan Geçme