“Çiftçiler kazanacak, Türkiye kazanacak”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, Hükümet’in yüksek fiyattan yaptığı alım ve verdiği desteklerle çiftçinin kazancının artacağına inandığını belirterek “Çiftçiler kazanacak, Türkiye kazanacak” dedi   AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, Afyonkarahisar Merkez’e bağlı Beyyazı ve Çıkrık beldelerini ziyaret ederek vatandaşlarla istişarelerde bulundu. Ziyaretlerin ardından bir açıklama yapan Özkaya, “Bugün Afyonkarahisar’da AK Parti [&hellip]

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, Hükümet’in yüksek fiyattan yaptığı alım ve verdiği
desteklerle çiftçinin kazancının artacağına inandığını belirterek “Çiftçiler kazanacak, Türkiye kazanacak” dedi

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, Afyonkarahisar Merkez’e bağlı Beyyazı ve Çıkrık beldelerini ziyaret ederek vatandaşlarla istişarelerde bulundu. Ziyaretlerin ardından bir açıklama yapan Özkaya, “Bugün Afyonkarahisar’da AK Parti Merkez İlçe Başkanımız, İl Genel Meclisi Üyelerimiz ve Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımızla Beyyazı ve Çıkrık beldelerini ziyaret ettik. Bu bölgenin verimli arazilerinde turşuluk salatalıklar, ayçiçekleri ve diğer mahsüller yetişmiş ve toplanmaya başlamış. Vatandaşımız, çok ciddi bir gelir elde ediyor. Bu yıl Tarım ve Orman Bakanlığımız’ın, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz’ün destekleri ile yarısı hibe olmak üzere 4 milyon TL’lik bir destek sağladık ve Afyonkarahisar’ın verimli 120 bin dekarlık arazisinde yağlık ayçiçeği ekiyoruz” dedi.
“ELİ ÖPÜLESİ ÇİFTÇİLER”
Özkaya, konuşmasına şöyle devam etti:
“Ülkemizdeki ayçiçek yağı sıkıntısını giderelim, yurtdışına ihtiyaç olmadan biz karşılayalım diyen Afyonkarahisar’ın eli öpülesi çiftçisi ayçiçeklerini yetiştirdi ve kısa bir süre sonra hasadını yapacak. Buradaki arkadaşlarımız, salatalıkların turşuya dönüşeceği bir sanayi tesisi talep ediyorlar. Daha önce konuşmuştuk, şimdi de kooperatiflerini kurdular. Beyyazı’da Mahmut Aslan Bey’in yaptığı gibi bir tesis de Çıkrık’a kazandırırsak buradaki ürünü de sanayi ve mutfak ürünü haline getirip yurtiçinde ve yurtdışında tüketilmesini ve çiftçimizin daha fazla kazanmasını sağlayacağız. Afyonkarahisar’ın çiftçisi üretiyor. Bu yıl girdi maliyetlerinin pahalı olmasına rağmen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bütün destekleri yüksek açıkladı. İnşallah çiftçimiz, bu maliyetleri fazlası ile karşılayacak. Bereketli bir yıl olacağına inanıyorum. Çiftçimiz üretmeye devam etsin. Onların ürünlerini biz en iyi şartlarda alacağız, pazarlamaya devam edeceğiz. Onlar kazanacak, Türkiye kazanacak. Allah bereketini artırsın.”
>> Burak AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme