• Haberler
  • Genel
  • Çiftçiler bilgilendirildi – Kocatepe Gazetesi

Çiftçiler bilgilendirildi – Kocatepe Gazetesi

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantılarda çiftçilere toprak analizi hakkında çeşitli bilgiler verildi İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Dinar İlçesi Tatarlı Beldesi ve Bolvadin İlçesi Özburun Beldesi’nde çiftçi toplantıları düzenlendiğini ifade eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, � yılında Afyonkarahisar çiftçisine 65 milyon TL mazot, kimyevi gübre [&hellip]

Çiftçiler bilgilendirildi

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantılarda çiftçilere toprak analizi hakkında çeşitli bilgiler verildi

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Dinar İlçesi Tatarlı Beldesi ve Bolvadin İlçesi Özburun Beldesi’nde çiftçi toplantıları düzenlendiğini ifade eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, “2013 yılında Afyonkarahisar çiftçisine 65 milyon TL mazot, kimyevi gübre ve toprak analizi desteklemesi yapıldı. Bu miktarın 694 bin TL’si 2 bin çiftçiye toprak analizi desteği olarak ödendi. İlimizde yaklaşık ÇKS’ye kayıtlı çiftçi sayısının 43 bin çiftçi olduğu düşünüldüğünde bu rakamın oldukça düşük olduğunu ayrıca, toprak analizi yaptırarak uygun nitelikte, uygun miktarda, gübrelemenin yapılması, toprakta ve yeraltında meydana gelebilecek kirliliğin önlenmesi bakımından da toprak analizi yaptırmanın ne kadar önemli olduğu görülmektedir. Bu amaçla İlimiz çiftçilerine toprak analizi yapılmasının yaygınlaştırılması için eğitim toplantıları düzenlenmektedir” dedi.
SORUNLAR DİNLENDİ
Bolvadin Özburun Beldesi’ndeki toplantıya bizzat kendisinin katıldığını belirten İl Müdürü Arap, “Çiftçilere konunun önemi ve nasıl toprak analizinin yapıldığı, piyasada yoğunlukla ticari olarak satılan gübrelerin içerikleri ve bitki besin elementlerinin bitkideki görevleri hakkında uzman elemanlarca bilgiler verildi. Toplantılarda diğer tarımsal konularda da (hububat, haşhaş, patates, pancar ve meyvecilik) yetiştirilmesine yönelik sorular cevaplandırılarak çiftçilerin sorunları dinlenerek çözüm önerileri getirildi” diye konuştu.
Toplantının ardından Bolvadin İlçesinde Bakanlık IPARD Projesi desteğiyle yapılan İbrahim Ergün’e ait 248 başlık besi sığırcılığı çiftliği ile Fatih Karakoyun’a ait 100 başlık süt sığırcılığı işletmesini ziyaret eden İl Müdürü Hüseyin Arap, işletme sahipleriyle bilgi alışverişinde bulunarak bu tip işletmelerin ilimizde yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme