'Çiftçi ve besici zor durumda'

CHP Çıkrık Belde Başkanı Hasan Hüseyin Ölçer, çiftçinin ve hayvancının zor durumda olduğunu söyledi   'MAZOT KATAMADIK TARLAYI EKEMEDİK' Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çıkrık Belde Başkanı Hasan Hüseyin Ölçer partide yaptığı açıklamada şunları söyledi: 'Ben saf köylü çocuğuyum. Biz şu gün ilkin anamız ağlıyor dediydik ya, şimdi anamız ağlamıyor biz kendimiz ağlıyoruz. Anamız ağlasa biz [&hellip]

CHP Çıkrık Belde Başkanı Hasan Hüseyin Ölçer, çiftçinin ve hayvancının zor durumda olduğunu söyledi

“MAZOT KATAMADIK TARLAYI EKEMEDİK”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çıkrık Belde Başkanı Hasan Hüseyin Ölçer partide yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ben saf köylü çocuğuyum. Biz şu gün ilkin anamız ağlıyor dediydik ya, şimdi anamız ağlamıyor biz kendimiz ağlıyoruz. Anamız ağlasa biz yine sus yardımcı olalım deriz. Ama anamız değil biz kendimiz ağlıyoruz. Çünkü motorumuza, traktörümüze mazot katamıyoruz. Niye mazot katamıyoruz? Çünkü mazot 25 TL olmuş. Bir depo mazot yaklaşık bin 400 TL. Zaten tarlaya gidinceye kadar 200 TL mazot yakıyor. Bir köylünün yıllık geliri zaten 10 bin TL. Artırırsa 20 bin TL’dir fazla artıramaz. Ama biz mazot katamayınca tarlayı ekemedik.”
“KÖYLÜNÜN MALI ENAYİ,
ŞEHİR MALI SANAYİ”
Ölçer sözlerini şöyle sürdürdü: “Önceki gün ben tüm tarlaları gezdim. Arpa, buğday ekin ekmiştim. Ama tarlada yüzde 20 ekin kalmış. Evvel gün birisine ekinler ölmüş dedim. O da niye ölmüş diye sorunca hep bu hükümetin suçu dedim. Niye hükümetin suçu diye sordu. Çünkü gübre 560 TL ile 750 TL arasında fiyatta değişiyor. Tarlaya gübre atamadım. Toprakta don oldu don ekini öldürdü. Gübre ucuz olsaydı atsaydık toprağa o zaman ekinimiz canlı olacaktı. Yağış oldu ama bu durum kuraklıktan kötü oldu. Don nedeniyle ekinlerimiz öldü. Hayvancılıkta öldü. Merkez İlçe Başkanım eşekle tarla sürüldüğü söyledi. Eşeği nerede buluyorsunuz? Memlekette eşekte kalmadı. Bir öküz 30 bin TL. Öküzü alabilsek bile bir hafta iş görüp bir sene bizden yem yiyecek. Yemin torbası 320 TL. Ama biz köylülerin malı enayi malıdır. Şehirlilerin sanayi malıdır. Köylüye varırsan enayisin. Şehirde ağabey gübre kaç diye sorunca alıcımısın diyor. İki gün sonra geleceğim deyince iki gün sonra gel diyor. Dükkândan çıkarken de aldın aldın almazsan belki yarın bulamazsın diyor. Dedelerimizden şu sırası bu sırası, şeker sırası, mazot sırası diye dinlerdik. Keşke paramız olsada sıra beklesek. Mazot ucuz olsunda ben üç gün sonra mazot alayım.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme