• Haberler
  • Genel
  • Çiftçi Kayıt Sistemi’ne son başvuru 30 Mayıs’ta

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne son başvuru 30 Mayıs’ta

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne son başvuru tarihinin 30 Mayıs olduğunu söyledi Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, üreticiye yönelik Çiftçi Kayıt Sistemi’ne başvurmak isteyenler için son tarihin 30 Mayıs olduğunu belirtti. Arap, “Projenin uygulamaya konulduğu tarihten itibaren elde edilen veriler, planlı tarıma yönelik gerçekçi politikaların hayata [&hellip]

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne son başvuru 30 Mayıs'ta

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne son başvuru tarihinin 30 Mayıs olduğunu söyledi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, üreticiye yönelik Çiftçi Kayıt Sistemi’ne başvurmak isteyenler için son tarihin 30 Mayıs olduğunu belirtti. Arap, “Projenin uygulamaya konulduğu tarihten itibaren elde edilen veriler, planlı tarıma yönelik gerçekçi politikaların hayata geçirilmesi için de büyük önem taşımıştır. ÇKS başvurusu sırasında üreticilerden üretimleri ve tarımsal varlıkları ile ilgili alınan bilgiler neticesinde, Afyonkarahisar tarımının tarımsal envanteri çıkarılarak güncel ve modern bir veri tabanına kavuşturulmuştur. Bitkisel Üretim Desteklemelerinin tek anahtarı olan Çiftçi Kayıt Sistemi hedefine ulaşmış ancak Çiftçi Kayıt Sistemine kaydı yapılamayan uzun yıllardır intikali yapılamamış veya her hangi bir nedenden dolayı müracaatı yapılamamış arazilerin de tarım envanterine dahil edilmesi hedeflenmiş olup Bakanlığımız bu konuda yeni bir düzenleme yapmıştır” dedi.
TARIMSAL İŞLETMELER İÇİN ÖNEMLİ
Tarımsal işletmelerin kayıt altına alınacağını hatırlatan Arap, “Yapılan yeni düzenleme ile Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi (TÜKAS) ile tüm tarımsal işletmelerin kayıt altına alınarak işletme bilgilerinin tamlığının ve güncellemesinin sağlanması hedeflenmektedir. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne yapılacak müracaatlar, tarım politikalarının oluşturulmasına yönelik olarak tarım işletmelerine ait tarımsal faaliyetlerin tamamının kayıt altına alınması için kurulacak olan TÜKAS sistemine otomatik olarak kayıt edilmiş sayılacaktır” diye konuştu.
ARAP’TAN ÇAĞRI
Arap, şöyle devam etti:
“TÜKAS Mayıs ayı içerisinde devreye gireceğinden ve çalışmaları devam eden yeni Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği’ne göre 2014 üretim yılı ÇKS başvurularının 30 Mayıs 2014 tarihinde sona erecek olup, vatandaşlarımızın destekleme uygulamalarında olası mağduriyetlerle karşılaşmamaları için 30 Mayıs 2014 tarihinden önce ÇKS müracaatlarını İl-İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimize yapmaları çok önemlidir” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme