Çift listeli kongreden Ercan çıktı

CHPİl Başkanlığı Olağanüstü Kongresi'nde iki liste yarıştı. Atamer Büyükbudak ve Nevzat Ercan'ın başkanlık için rekabet ettiği Kongre'de Ercan'ın listesine 131, Büyükbudak'ın listesine 83 oy çıktı. Nevzat Ercan yeniden il başkanı oldu. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı Olağanüstü Kongresi, Afyon Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Çok sayıda partilinin katıldığı Kongre'ye CHP Genel Merkezi'nden herhangi bir yöneticinin iştirak [&hellip]

Çift listeli kongreden Ercan çıktı

CHPİl Başkanlığı Olağanüstü Kongresi’nde iki liste yarıştı. Atamer Büyükbudak ve Nevzat Ercan’ın başkanlık için rekabet ettiği Kongre’de Ercan’ın listesine 131, Büyükbudak’ın listesine 83 oy çıktı. Nevzat Ercan yeniden il başkanı oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı Olağanüstü Kongresi, Afyon Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Çok sayıda partilinin katıldığı Kongre’ye CHP Genel Merkezi’nden herhangi bir yöneticinin iştirak etmemesi dikkat çekti. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı’na kayyum olarak atanan Nimet Kaynar, kongredeki ilk konuşmayı yaptı. Kaynar, “Benim veya bir başka arkadaşımızın tek aday olarak çıkmasını partide birlik ve beraberliğin sağlanmasını, son verilmesini istedim. Bazı milletvekili aday adayı olan arkadaşların benim il başkanı olmam halinde önseçimde kendilerinin sıralamaya geremeyecekleri endişelerinin hakim olması, kayyum olarak atanmamıza bile birilerinin adamı olmakla itham edilmemiz maalesef doğru bir düşünce değildir. Biz bu partiye mensup olan kişileriz” dedi.
“BİRBİRİMİZİ SEVMELİYİZ”
Cumhuriyet Halk Partisi’nin başarısı için çalıştıklarını belirten Kaynar, “Benim yerime bir başka arkadaşımız da atanmış olabilirdi, partimizin milletvekili de bizleri önermiş olabilirdi. Ama kim önerirse önersin, kim atanırsa atansın, -atanan suçlu- partiyi bu hallere getirenler, Ankara’yı yol edenler, aman ben olayım benim adayım olsun diyenler masum. Böyle siyasi anlayış ancak böyle düşünen insanları bitirir, yok eder. Bizler önce birbirimizi sevmeyi, birbirimize güvenmeyi benimsemeliyiz. Ben öncelikle birilerinin adamı olmak yerine Cumhuriyet Halk Partisi’nin neferi ve partimin adamıyım. Herkesin de böyle olmasını isterim. Bu nedenle beni kayyum il başkanı olarak atadılar. Birilerinin adamı olsun diye değil. Partiye sahip çıksın diye atadılar. Bizim partililer olarak görevimiz önseçim sonuçlarında sıralama ne olursa olsun partimize sahip çıkmaktır” diye konuştu.
“CHP’Lİ OLMAK
DEVRİMCİ OLMAKTIR”
Eski İl Başkanları’ndan Nevzat Ercan da CHP’nin başarı çıtasını yükseltmek için İl Başkanlığı’na aday olduğunu kaydetti. Ercan, “Dişimizi sıkacağız, ne gerekiyorsa yapacağız. Cumhuriyet Halk Partili olmak, devrimci olmaktır. CHP’li olmak Cumhuriyet ve demokrasinin koruyucusu olmak demektir. Biz yapılacak genel seçimlerde Türk Halkı’na umut olmak zorundayız. Afyon’dan bunu Türkiye’ye kaydırmalıyız. Gün, Cumhuriyet iradesinin gösterilme günüdür. Bize el verin, güç verin, beraberce başaralım. Örgütlerde yöneticilik yapmak, yürek, aşk, inanç ister. Partiyi kendi emelleri için kullanmak isteyenlerin yeri burası değildir. Cumhuriyet Halk Partili olmat zordur. Örgütümüz vefalıdır. Nerede ne yapacağını, görevden almasını da göreve getirmesini de bilir. Tünelin ucu gözüküyor. Omuz verelim, yıkılacaklar. Bütün adaylara başarılar diliyorum. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayıyım. Teveccüh edip beni destekliyorlarsa bundan onur duyuyorum” ifadelerini kullandı.
“CHP
BAYRAĞINI GÖNDERE ÇEKELİM”
Eski İl Başkanları’ndan Atamer Büyükbudak ise CHP’nin neferi olduğunu belirtti. Büyükbudak, şöyle konuştu:
“Bu salonda bulunanlar Cumhuriyet Halk Partisi’nin neferidir. Amacımız, birlik, beraberlik, sevgi ve saygı içinde çalışmaktır. Hiçbir artniyetimiz yok. Benim siyasette ileriye yönelik hiçbir beklentim yok. Benim tek beklentimvar: Çocuklarım var, torunlarım var, Cumhuriyet Halk Partisi var. Cumhuriyet rejimini korumak gibi bir düşüncem var, başka bir düşüncem yok. ‘Tek liste, tek aday olsun’ fikrine katıldım. 8 değerli arkadaşım üzerine yorumlar alındı. Hiçbiri beğenilmedi. Kim istemedi, kim kimi istemedi. Sevgili Nevzat Ercan’ı severim. Sandıktan çıksa da birlikte çalışırım. Bütün eski CHP İl Başkanları hakkında yorumlar yapıldı. Hiçbiri beğenilmedi. Bu partiye yarar getirecek olan bir avukat arkadaşımız çıkarıldı. Eğer o daha önce çıkarılmış olsaydı, benim burada yerim yoktu. Beğenilmeyen adaylar arasında bir tane aday arandı. Cumhuriyet Halk Partisi, olumlu yapıyı kurmaya her zaman muktedirdir. Gençlerimizin ve hanım kardeşlerimizin eşitlik ilkesi ile bulunmasını istiyorum. Bu düşüncelerle aday olmaya karar verdim. Bu seçim çalışmalarında Cumhuriyet Halk Partisi’ne yaraşır şekilde bayrağı göndere çekmek. Biz siyaseti insanın, insan gibi yaşaması için yapıyoruz.”
“BİRLİKTE OLUP İKTİDARLA UĞRAŞALIM”
CHP İl Başkanlığı Olağanüstü Kongresi’nde Divan Başkanlığı’na seçilen Sultandağı Belediye Başkanı Osman Acar da “Ülke ne zaman zorda olsa, Cumhuriyet Halk Partisi zorlukların altından kalkacak kapasitedir. Yaşanan sıkıntılar diğer partilerde de var. Birbirimize uğraşmak yerine birlikte olup iktidarla uğraşalım” dedi. >> Murat ARISOY’un haberi

İKİ LİSTE YARIŞTI
CHP İl Başkanlığı Olağanüstü Kongresi’nde iki liste yarıştı. Listelerdeki isimler şöyle:
BEYAZ LİSTE:
Nevzat Ercan, Serap Besne, Fiden Büyükkebapçı, Adnan Çelik, Hasret Çelik, Hatice Çengelci, Mehmet Dereağzı, Süleyman Dursun, İsmail Erön, Melahat İpek Yılmaz Göktürk, Halil Hasırcıoğlu, Haydar Kaplan, Kelo Karagöz, Mustafa Karanfil, Gülay Merdivenci, İbrahim Meydanoğlu, Ayşe Öztürk, Necati Sarı, Yusuf Onur Seçme, Hamdi Yakut
KIRMIZI LİSTE
Atamer Büyükbudak, İbrahim Gedik, Hüseyin Özgöz, Mesude İntepe, İbrahim Tungut, Bahar Soysal Eroğlu, Selami Fidan, Gülümser Koca, Turhan Cengiz, İsmahan Nergis, Murat Şentürk, Ezgi Kara, Şemsettin Arslan, Ayhan Zeybel, Mahmut Bahar, Dilek Uysal, Orhan Aksu, Bünyamin Öz, Seydi Akgör, Emre Karabay, Korkmaz Arslan.

ADAYLAR OY
KULLANAMADI
CHP İl Başkanlığı’na aday olan Nevzat Ercan ile Atamer Büyükbudak, delegeler arasında olmadıkları için oy kullanamadılar.

Delege, Nevzat Ercan dedi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı Olağanüstü Kongresi’nde kazanan Nevzat Ercan oldu. Nevzat Ercan 131 oy alırken Atamer Büyükbudak 83 oyda kaldı.

Bakmadan Geçme