Çiçek, CHP'den aday adayı

Ahmet Salih Çiçek, CHP'de düzenlediği toplantı ile milletvekili aday adaylığı kararını açıkladı   Mühendis Ahmet Salih Çiçek, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili aday adayı olma kararını dün öğleden sonra saat 15.00'de CHP İl Başkalığı'nda düzenlediği toplantı ilan etti. Çiçek, 'Özgürlüğümüzü ve onurumuzu borçlu olduğumuz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurucusu olduğu ve en önemli [&hellip]

Ahmet Salih Çiçek, CHP’de düzenlediği toplantı ile milletvekili aday adaylığı kararını açıkladı

Mühendis Ahmet Salih Çiçek, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili aday adayı olma kararını dün öğleden sonra saat 15.00’de CHP İl Başkalığı’nda düzenlediği toplantı ilan etti. Çiçek, “Özgürlüğümüzü ve onurumuzu borçlu olduğumuz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu ve en önemli iki eserinden biri olan CHP’nin il ve ilçe örgütünde milletvekilliği aday adayı olmak benim için şereflerin en büyüğüdür.” dedi.
“DÜNYA VAR OLDUKÇA CHP KADROLARI MİLLETİN HİZMETİNDEDİR”
Türk Milletinin en büyük güvencesinin CHP olduğunu vurgulayan Ahmet Salih Çiçek, “Hepimiz biliyoruz ki, memleketimiz zor dönemlerden geçmekte. Hem iç, hem dış siyasette birçok sorunlarla boğuşmaktayız. 20 senedir memleketi yöneten siyasi iktidar Türk Milletinin derdine derman olmamış, ekonomik, siyasi ve toplumsal yönden ülkemize büyük zararlar vermiştir. Demokrasinin en büyük güvencesi olan kuvvetler ayrılığının yerle bir edildiği, yargı bağımsızlığının bitirildiği, medyanın kuşatıldığı, yolsuzluğun olağan ve alışılmış hale geldiği, milyonlarca işsizin olduğu, devlette liyakatin değil sadakatin değerli olduğu ve daha birçok olumsuzlukların yaşandığı bir ülke haline getirildik. Ancak yaşadığımız bu olumsuzlukların hiçbiri bizleri umutsuzluğa hapsetmemelidir. Çünkü Türk Milleti, tarih boyunca yaşadığı zorlukların üstesinden gelmesini bilmiştir. Ve bilmelidir ki kuruluşun ve kurtuluşun partisi CHP, 100 yıl önce olduğu gibi bugün de Türk Milletinin en büyük güvencesidir. CHP kadroları, dünya var oldukça bu milletinin emrinde ve hizmetinde olacaktır.” diye konuştu.
“EL ELE VERELİM TEK YÜREK OLALIM”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde iktidar yürüyüşünü başlattıklarını belirten Çiçek, “Bizler başta Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere CHP’nin tüm organları 2023 yılında yapılacak genel seçimlerde, iktidar yürüyüşünü başlattık. Bu yürüyüşü tüm Türkiye’ye yayacağız. Bu yürüyüş, bilim, irfan ve iktidar yürüyüşüdür. El ele verelim hiçbir kimseyi ötekileştirmeden kucaklaşalım ve tek bir yürek olalım. Hedefimiz; medeniyet ışığında, Atamızın mirası Türkiye Cumhuriyeti‘ni payidar kılmak ve Türk Milletinin huzur ve refah içinde yaşamasını sağlamaktır. Bu iktidar yürüyüşünde çok çalışacağız, sıkılmadık el, girilmedik kapı bırakmayacağız. Hepimizin bir tek amacımız var. O da Türkiye’yi içinde bu karanlık AKP iktidarından kurtarmaktır. 2023 yılında yapılacak seçimlerde Afyon iki milletvekiliği kazanacağız. Yine 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde ise Afyon Belediye Başkanlığı kazanacağız. Buna inancımız tamdır, Bunu da hep beraber omuz omuza başaracağız, bundan kimsenin kuşkusu olmasın.” şeklinde konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Haber

AHMET SALİH ÇİÇEK KİMDİR?
1962 yılında Afyonkarahisar’da dünyaya gelen Ahmet Salih Çiçek, 1987 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’nden mühendis olarak mezun oldu. Üniversite yıllarında aktif olarak CHP Beşiktaş Gençlik Örgütünde görev alan Çiçek, vatani görevini tamamladıktan sonra Afyon OSB kuruluşunda aktif görev aldı. 1989 yılında Afyon Belediyesi’nde mühendis olarak göreve başlayan Çiçek, Harita Şube Müdürlüğü, Kamulaştırma Bilirkişiliği görevlerinde bulunup, Afyon Belediyesi Kent Bilgi Sisteminin temellerini attı. 1994 yılında AKÜ’de 2 yıl süre ile öğretim elamanı olarak görev yapan A. Salih Çiçek kendi isteğiyle istifa etti. 1996 yılında kendi şirketini kuran Çiçek, 1996-2000 yıllarında Harita Mühendisleri Odası Afyon İl Başkanlığını yaptı. 1999 yılında Azerbaycan’da otel ve alt yapı inşaat işlerini tamamlayan Çiçek siyasete 2000-2004 yılları arasında iki kongre sonucu İl Başkanlığı görevine seçilerek siyasete girdi. 2004 yılında ara verdiği işlerine dönen Çiçek, 2004-2018 yıllarında şirketiyle gayrimenkul değerleme uzmanı olarak binlerce kişinin konu sahibi olmasına yardımcı oldu. Aynı dönemde mahkemelerde yeminli bilirkişilik yapan Çiçek, 2014 yılında ATSO Meclis Üyesi seçilerek bu görevi 4 yıl boyunca yaptı. 2014 Mahalli İdareler Genel Seçiminde CHP 1’nci sıra Meclis Üye adayı olan Çiçek, CHP eski İl Başkanlarından Kemal Demirkırkan’ın yönetiminde yer aldı. 2020 yılında Afyon merkezli gayrimenkul değerleme ve emlak pazarlama işletmesi kuran Çiçek, 2022 yılında işlerinin tamamını aile işletmesine çevirerek iş hayatından çekildi. Ahmet Salih Çiçek, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bakmadan Geçme