Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Onur Bayram
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Ci Vediamo, Sayın Valim – Kocatepe Gazetesi

Onur Bayram 23 Aralık 2010 Perşembe 02:00:00
  “Zordur ayrılıklar. Zordur, çünkü üzdüğüne göre sevilendir giden.” Bu cümleyi 1944 yılına ait Aksu Köy Enstitüsü’nün yıllıklarından birinde bulmuş, 58 yıl sonra biz de mezuniyet yıllığımızın kapağına yazmıştık… Şimdi Vali Haluk İmga’yı uğurlarken de aynı burukluğu, aynı üzüntüyü yaşıyoruz. Ancak sanırım bir Vali için en büyük mutluluklardan biridir, bu kadar sevilmeye mazhar olmak. Afyonkarahisar’da aktif görev yapan 40’a yakın basın mensubuyla makama yaptığımız ziyaretin ardından, önceki gün Valimiz Haluk İmga da Afyonkarahisar Gazeteciler Yardımlaşma Derneği’ne veda ziyaretinde bulundu. Oldukça sıcak ve içten bir şekilde tayin sürecini, siyasete bakışını, kaymakamlık yıllarında siyasetle ilgili anılarını ve gelecekle ilgili düşüncelerini anlatan Vali İmga’nın, Türk aile yapısı ve yeni neslin geleceğiyle ilgili söylediklerine de üzülerek hep birlikte hemfikir olduğumuzu belirttik.
Vali İmga’nın torunlarıyla ilgileneceği için Ankara’ya tayinini isteyişine inanmayanlar vardı. Hatta bu yüzden kararnamenin çıktığı günden beri onlarca dedikodu ortaya atıldı, ilginç iddialar kulaktan kulağa yayıldı. İnanmayanlara her gittiği ziyarette durumu içtenlikle anlatan Vali İmga, derneği ziyaretinde de ısrarlı sorularla bu konuyu bir kez daha anlatmıştı. Ancak içimdeki tüm ‘acabaları’ bitiren Vali İmga’nın, gelecek nesillerle ilgili sözleri oldu.
Çocuklarının büyüdüğüne çok sevindiğini, teknoloji çağının yanı sıra Türk aile yapısının değiştiğine değinen İmga, boşanmaların artışına dikkat çekiyordu. Durumu ‘iyi ki çocuklarım büyük. İşlerini, güçlerini bulup evlerini, barklarını kurdular” sözleriyle özetleyen İmga, torunlarını bu erozyon ve kültür çatışmasından korumak için elini taşın altına koyuyor.
Bir kaç kez, içinde benim de bulunduğum farklı ortamlarda Vali İmga’nın; Osmanlı ve Cumhuriyeti’n ilk yıllarındaki devlet adamlarının terbiyesini almış bir yönetici olarak tanımlandığını duydum. Bu nedenle Vali İmga’nın torunlarının dedelerinin bu terbiye ve eğitimiyle büyüyecek olmaları, sanırım anne ve babalarının en büyük mutluluk ve gururları olacaktır.
Vali İmga’nın veda ziyaretinde aklımdan bir yandan da İkmal ve Garnizon Komutanımız Tuğgeneral Asım Bülent Aker’i uğurladığımız dönem geldi. Yaptığı başarılı çalışmaların yanı sıra Afyonkarahisarlı çocuklar için başlattığı Mehmetçik Dershanesi gibi uygulamalarıyla büyük bir başarı ve sevgi kazanan Tuğgeneral Aker’i uğurlarken yaşamıştım bu iç burukluğunu. Hem meslek, hem de özel hayatımda ayrı bir yeri bulunan Aker Paşa’nın ardından Garnizon bile daha uzak görünür olmuştu bana. Sanki kendi ailemin bir büyüğü gönderir gibi üzülmüştüm. Gerçi her ne kadar araya mesafe ve zaman girdikçe görüşmeler seyrekleşse de gönül birliğinin baki olduğuna inanarak Vali İmga’yı da aynı iç burukluğu ile vedalaştık.
Bir süredir İtalyanca eğitimi aldığımı söylediğim Valimiz Haluk İmga, Afyonkarahisar Gazeteciler Yardımlaşma Derneği’ndeki ziyaretin sonunda bana “arrivederci” diyerek veda etti. Vali İmga’nın bu hoş vedası, “arrivederci”nin elveda anlamı taşıması nedeniyle benim ayrılığı daha derinden yaşamamı sağladı. Gerçi makama yaptığımız ziyarette Valimiz’den her yıl bir Afyonkarahisar ziyaret sözü almıştık. Hatta muhabir arkadaşımız Satılmış Akkaş, her yıl Ayazini ziyareti sözü de almıştı. Cumartesi günü büyük ihtimalle yine şehir dışında olacağımdan, ben Vali Haluk İmga’yı uğurlamada bulunama-yacağım. O yüzden Sayın Valimiz’e kendim ve tüm Afyonkarahisarlılar adına buradan veda edeceğim. Ama ‘arrivederci’ elveda anlamına geldiğinden; ben görüşürüz, görüşmek dileğiyle anlamına gelen “ci vediamo” ile veda etmeyi daha uygun buluyorum. Çünkü biz Vali Haluk İmga’yı sık sık ilimizde görmek, sık sık kendisiyle bir araya gelebilmek istiyoruz.
Ci Vediamo Sayın Valim…

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER