CHP’nin üç adaylı il kongresi gergin başladı

CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nının kongresi başladı. Üç başkan adayı ve listesinin yarışacağı seçim öncesi kongre Merkez İlçe Başkanlığı’nın 13 Eylül 2023 tarihindeki kongresi gibi gergin başladı. CHP Afyonkarahisar eski Milletvekili Av. Halil Ünlütepe’nin 100’ncü yıl plaketini aldıktan sonra yaptığı konuşma ortasında gerilim yükseldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nın 38’nci dönem seçimli kongresi bir termal otelde başladı.

Haber

CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı için mevcut İl Başkanı Av. Yusuf Onur Seçme, Mühendis DSP eski İl Başkanı Ahmet Salih Çiçek, partinin merhum Afyonkarahisar İl Başkanlarından Tuğrul Erhan’ın oğlu Furkan Duha Erkan İl Başkan adayı olarak listeleriyle birlikte seçime katılacaklar. Kongreye; Muhalefet partilerinin İl Başkanları; DP İl Başkanı Hikmet Bülbül, SP İl Başkanı Beytullah Karataş, Zafer Partisi İl Başkanı Av. Bilal Ahmet Öztürk, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Grup Başkanvekili Av. Burcu Köksal, CHP’li Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, ilçelerden, beldelerden partililer katıldı.

Haber

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından partinin 100.’ncü kuruluş yıldönümü nedeniyle parti büyüklerine plaket verildi. Plaketini alan CHP Afyonkarahisar eski Milletvekili Av. Halil Ünlütepe, plaketini aldıktan sonra şunları söyledi: “CHP için seçimler hiç iyi geçmedi. Parti günden güne sağa savrulmuş, Atatürk çizgisinden kayıp yurttaşlık hakkı yerine kul hakkını kullananan bir parti haline geldik. Cumhuriyet ilkelerinden ayrılan bir parti artık umut vermiyor. Niye kul hallkı deniliyor? Atatürk padişahlığa, kul hakkına son verdi. Yurttaşlık hakkını oluşturdu. CHP sağa değil sola açıldığı müddetçe oy oranı yükseliyor. CHP’de zihniyet değişmeli koltuk değil. CHP emeği en yüce değer kabul eden bir siyasi partidir. 1992 yılında CHP’nin kurucu İl Başkanıyım. İsmet Paşa’nın kaybettiği seçimde delegeyim. Partililer üzerinde ağalığa son verin. Birinci derece de sorumlu olan Sayın Genel Başkandır. İnsanlar artık haber izleyemiyor. Artık ekonominin çözüleceğine inanıyorlar. Kongrelerde, parti toplantılarında neden seçim kaybettiğimiz tartışılmadı? Eğer ders alamıyorsak biz umut olamayız. Yaşasın CHP ve CHP’liler. İnşallah sizlerle birlikte iktidarı görürüz. Seçilecek başkan adayına başarılar diliyorum. Kaybedenler bütünleşsin, yıkılıyoruz, bütünleşmek zorundayız.” Ünlütepe’nin sözleri, “Divan kurulsun usule aykırı öyle konuşun.” sözleri yükselerek engellenmeye çalışıldı. Kongre divanı CHP PM Üyesi Ankara Milletvekili Deniz Demir’in başkanlığında; Mehmet Ali Sakal, Selami Fidan, Abdülaziz Bekler’den oluştu.

Haber

Bakmadan Geçme