• Haberler
  • Genel
  • CHP'nin otoyol dilekçesi hazır – Kocatepe Gazetesi

CHP'nin otoyol dilekçesi hazır – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, Ankara-İzmir Otoyolu güzergahına itiraz için dilekçe hazırladıklarını, bu dilekçenin Karayolları Genel Müdürlüğü İşletmeler Dairesi Başkanlığı'na gönderileceğini belirtti Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, CHP İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Demirkırkan, Ankara-İzmir Otoyolu hakkında İhsaniye'de düzenlenen Halkın Katılımı Toplantısı'na katıldıklarını, bu konuda tüm sivil toplum örgütleri, [&hellip]

CHP’nin otoyol dilekçesi hazır

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, Ankara-İzmir Otoyolu güzergahına itiraz için dilekçe hazırladıklarını, bu dilekçenin Karayolları Genel Müdürlüğü İşletmeler Dairesi Başkanlığı’na gönderileceğini belirtti

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, CHP İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Demirkırkan, Ankara-İzmir Otoyolu hakkında İhsaniye’de düzenlenen Halkın Katılımı Toplantısı’na katıldıklarını, bu konuda tüm sivil toplum örgütleri, işadamları ve siyasi parti yöneticilerinin duyarlı olması gerektiğini belirtti. Karayolları Genel Müdürlüğü İşletmeler Dairesi Başkanlığı’na Otoyol güzergahına itiraz için bir dilekçe hazırladıklarını belirten Demirkırkan, dilekçedeki şu ifadeleri, basın mensupları ile paylaştı:
“Yapımı planlanan otoyol güzergahının Afyonkarahisar’dan uzaklaşması yatırımların ve yatırımcının Afyondan uzaklaşması anlamına gelmektedir. İlimizi büyük oranda by-pass ederek geçecek olan otoyolun getirdiği ekonomik baskılar ilimizden büyük kentlere göçün artıracağı şüphesizdir. Yeni yol güzergahı ciddi anlamda dağlık alanlar üzerinden geçmektedir. Köroğlu Beli 1400 rakımdayken belirlenen güzergah Çifteler Altıntaş hattında yer yer 1450-1600 rakımlara ulaşmaktadır. Yapılması planlanan Otoyol ilimiz ve ülkemiz için çok öneli kültürel yapıların bulunduğu Frig Vadisi üzerinden geçmektedir. Otoyolların önemli bir iddiası da mevcut mesafeleri kısaltmalarıdır. Planlanan otoyol Ankara-İzmir arası bölünmüş yola göre toplamda 70 kilometrelik bir azalma sağlamakta birlikte ancak ilimizden Ankara’ya gidiş mesafesi artmakta, İzmir mesafesi ile hemen hemen değişmemektedir. Bu eksen üzerinde planlanacak bir güzergah Afyon Ömer-Gecek ve Gazlıgöl bulunan termal otellere ulaşımı kolaylaştıracak, Afyon için önemli bir konu olan termal turizmin gelişmesine katkısı olacaktır.Ankara-İzmir Otoyolunun Afyonkarahisar’a vereceği ekonomik ve sosyo -kültürel zararlar ile ülkemizin ve bölgemizin tarihi dokusuna vereceği zararlar nedeniyle güzergahının yeniden gözden geçirilmesi için gereğini arz ederim.”
BARO BAŞKANI ŞAHİN’E ÇAĞRI
Charlie Hedbo Dergisi’nde yayınlanan karikatürleri yayınlama girişiminde bulunan Cumhuriyet Gazetesi aleyhine suç duyurusunda bulunacak olan Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin’e de seslenen Demirkırkan, bu konuda farklı örnekler verdi. Demirkırkan, “Biz Sayın Baro Başkanı’nın dinimize ve Peygamberimiz’e karşı gösterdiği bu hassasiyeti ‘Bakara-makara’ deyip ‘her cuma bir ayet sallıyorum’ diyen Egemen Bağış’a da, ‘Peygamber gurura kapıldı ama biz kapılmadık’ diyen İçişleri Bakanı Sayın Efkan Ala’ya da, ‘Allah’ın tün vasıflarına üzerine toplamış bir başbakan Recep Tayyip Erdoğan var’ diyen AKP Düzce Milletvekili sayın Fevai Arslan’a da, ‘Başbakan’a dokunmak bile sevaptır’ diyen Bursa Milletvekili sayın Hüseyin Şahin’e de, ‘Hz. İbrahim tabii ki benim. Hz. Muhammed ise en küçük kardeşim’ diyen AKP Düzce Milletvekili sayın İbrahim Korkmaz’a da, Ulu Önder Atatürk’e hareket edip bulunduğu binadan uluorta vatandaşın üzerine silahla ateş açan Yeni Akit Gazetesi’ne de göstermesini bekliyoruz” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

“Belediyemiz sınıfı geçemedi”

CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, “Yoğun kar yağışından sonra Belediyemiz sınıfı geçemedi” dedi. Demirkırkan, mahalle aralarına da girebilecek araç ve teçhizatın alınmasını önerdi.

Hava kirli
Demirkırkan, Afyonkarahisar’ın havasının Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre de kirli olduğunu, bununla ilgili sorunu çözen bir önlemin alınmadığını kaydetti.

Bakmadan Geçme