• Haberler
  • Genel
  • “CHP’nin adayına ülke insanı sahip çıkacak”

“CHP’nin adayına ülke insanı sahip çıkacak”

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, cumhurbaşkanlığı seçiminde partisinin göstereceği adaya ülke insanının sahip çıkacağına gönülden inandığını açıkladı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Yalçın Görgöz, yerel seçimlerin hemen ardından Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çalışmaları hiç bırakmadıklarını kaydetti.TÜRKİYE’DE ARAP BAHARINDAN ETKİLENDİCHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, tüm ilçeleri ikişer kez turladıkarını şu anda beldeler ve köyleri ziyaret ettiklerini [&hellip]

"CHP'nin adayına ülke insanı sahip çıkacak"

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, cumhurbaşkanlığı seçiminde partisinin göstereceği adaya ülke insanının sahip çıkacağına gönülden inandığını açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Yalçın Görgöz, yerel seçimlerin hemen ardından Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çalışmaları hiç bırakmadıklarını kaydetti.
TÜRKİYE’DE ARAP BAHARINDAN
ETKİLENDİ
CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, tüm ilçeleri ikişer kez turladıkarını şu anda beldeler ve köyleri ziyaret ettiklerini aktardı. “Şunu hepimiz çok iyi biliyoruz; Türkiye Cumhuriyeti Devleti laik, sosyal hukuk devleti olmaktan hızla çıkartılıp farklı bir ülke haline getiriliyor.” diyen Görgöz; Türkiye’nin farklı bir ülkeye dönüştürülmesinin çok sistemli bir uygulama olarak yapıldığını söyledi. Görgöz; “İki yıl önesine kadar Arap Baharı ile demokrasi geleceğini söyleyenler oralarda yeni yeni diktatörler oluşturdular. Türkiye’de de ılımlı İslam adı altında Arap baharından etkilenen bir ülke. Benzeri bir diktatör yaratmanın heveslileri belli bir güruhta çok fazla. Sayın Başbakan’da bu konuda hakikaten biçilmiş bir kaftan. Diktatörlük yolunda hızla yol alıyor.” dedi.
“ERDOĞAN’I
CUMHURBAŞKANI YAPMAZLAR”
Yalçın Görgöz, Türkiye’nin geldiği yere bakıldığında daha önce gizli saklı yapılan görüşmelerin artık hükümetle İmralı arasında müzakereye dönüştüğünü söyledi. CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, ülkede ciddi bir ekonomik dar boğaz olduğunu, tamamen tüketip üretemeyen bir ülke olarak tıkanıklık yaşandığını belirtti. Görgöz şöyle konuştu: “Seçimlerden sonra çok acı olaylar yaşadık. Soma olayı çok acıydı. Karşılığında gördük ki hükümet son derece hazırlıksızdı. Türkiye’de aynı derece de risk taşıyan ocaklarda çalışmalar sürüyor. Tüm bunları gören insanımız Tayyip Erdoğan’ı cumhurbaşkanı yapmak gibi bir gaflete düşmeyecektir diye düşünüyorum. Bu seçim tamamen parlamenter sistemi yok edip tek adamlı diktatörlüğe dönüştürmektir.”
HALK DİKKATLİ OLMALI
CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçları doğrultusunda sonbaharda erken genel seçimin gündeme gelebileceğini söyledi. Görgöz sözlerine şöyle devam etti: “Halkımzıın son derece dikkatli olması gerekiyor. 1 Haziran seçimleri halkımızın istediğinde birleşebildiklerini göstermiştir. Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan halklar kardeşlik hoşgörüsü, barış içerisinde özgürlüğün olduğu bir ülkede yaşamak istiyoruz. Son seçimlerde bunun provasını yaşadık. Ben cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci turda aynı sonucun çıkacağına eminim. CHP’nin göstereceği adaya ülkemiz insanının sahip çıkacağına gönülden inanıyorum.” >> Burcu AYDIN’ın haberi

“AKP başkanlık sistemine destek arıyor”

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, AK Parti hükümetinin İmralı, BDP ve HDP’nin, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci turu için, elini güçlendirdiğini belirtti. Görgöz, AK Partinin Başkanlık sistemine destek aradığını kaydetti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Yalçın Görgöz, 1 Haziran Pazar günü, İmralı’ya giden heyetle 18’incisi yapılan görüşmelerden sonra, medyaya yansıyan açıklamalara göre, iki-üç haftalık dönemde çözüm sürecine ilişkin önemli gelişmelerin olacağını belirtti.
TALEPLER TAKVİME BAĞLANMIŞ
Özellikle 3 hafta içinde siyasi heyetlerin görüşmesinin kamuoyuna yansıyan ya da yansımayan önemli bir sıklık ve yoğunluk kazandığını kaydeden Görgöz; “Sürecin başından itibaren dile getirilen; yasal çerçeve oluşturulması, müzakerelerin hukuki bir zemine oturtulup, yasallaştırılması, demokratik siyasetin önündeki engellerin kaldırılması, KCK tutuklularının serbest bırakılması, Terörle Mücadele Yasası’nın değiştirilmesi talepleri, Öcalan’ın kendisinin ‘devlet heyetiyle’ yaptığı görüşmede, bir programa ve takvime bağlanmaya başlanmış. Başbakan Yardımcısı ve hükümet adına Çözüm Süreci müzakerelerinde yer alan, Beşir Atalay’ın bir televizyon kanalında hafta sonu yaptığı açıklamalarıyla da bu durum doğrulanmış oldu. Hükümet adına siyasi müzakere aşamasına geçildiği, bununla ilgili adımlar için ‘takvimlendirme’ başlatıldığı teyit edildi.” dedi.
16 ASKER YARALANDI
Son dönemlerde Güneydoğu Anadolu’da terör eylemleri tırmandırılarak, siyasi gözdağı verilmeye çalışıldığını dile getiren Görgöz sözlerini şöyle sürdürdü: “On güne yakın süreden bu yana, bölgenin en önemli karayolları kapalı. Köprüler tahrip ediliyor. Köy yolları bile kapatılıyor. Diyarbakır-Bingöl yolunu açmaya çalışan askerlere, güvenlik güçlerine yapılan saldırılarda, 14 er yaralandı. Muş-Varto yolu kapatıldı. Bu yolu açmaya çalışan jandarma birliklerine yapılan saldırılarda, 16 asker daha yaralandı. Şimdi bir taraftan, İmralı’ya atfen, barış, demokrasi, hukuki çerçeve, devlet heyetiyle müzakere sürecinin başlamasından, demokratik siyaset önündeki engellerin kaldırılmasından, artık yeni bir aşamaya geçilmesinden söz ediliyor. Diğer yanda, PKK bölgede elini kolunu sallaya sallaya terör eylemleri, saldırılar yapıyor.”
Terör örgütünün çözüm süreci aşamalarından ilki olarak açıkladığı ‘eylemsizlik’ döneminin, bir anlamda kendileri tarafından sonlandırıldığını belirten Görgöz; “AKP sözcüleri, yöneticileri, bakanları, sanki her şey olmuş bitmiş, Başbakan Cumhurbaşkanı olmuş gibi, yönetim biçiminin önce ‘Yarı Başkanlık’ ardından da ‘Başkanlık’ sistemine geçiş şeklinde olacağını ifade ederek bir siyasi altyapıya kamuoyunu hazırlamaya çalışmaktadır. Muhtemelen çözüm süreci müzakerelerinin, pazarlıkların, verilen söz ve taahhütlerin dayandırıldığı zemin de, Başkanlık sistemine geçiş hevesidir. 1 Haziran seçimlerinde, Ağrı ve Norşin’de BDP’nin oylarını artırması, AKP’nin, önceki seçimlerde aldığı oyların gerisinde kalması, İmralı ile BDP ve HDP’nin, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci turu için, elini güçlendirdiği gibi, AKP’yi de destek için daha tavizkâr bir tavra yönelmeye zorlayacaktır. AKP’nin de anlaşıldığı kadarıyla karşı talebi, Başkanlık sistemine destek verilmesi olacaktır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme