CHP’nin aday adayları görücüye çıktı

CHP Sinanpaşa İlçe eski Başkanı Mali Müşavir Kazım Şener ve emekli öğretmen Veli Cengiz, CHP Milletvekili aday adaylıklarını ortak basın toplantısı ile duyurdular Temel sorun işsizlik Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı’nda düzenlenen ortak toplantıya partinin il, ilçe ve taşra örgütlerinden çok sayıda katılım olduğu gözlendi. Mali Müşavir CHP Sinanpaşa İlçe eski Başkanı Kazım Şener, [&hellip]

CHP'nin aday adayları görücüye çıktı

CHP Sinanpaşa İlçe eski Başkanı Mali Müşavir Kazım Şener ve emekli öğretmen Veli Cengiz, CHP Milletvekili aday adaylıklarını ortak basın toplantısı ile duyurdular

Temel sorun işsizlik
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı’nda düzenlenen ortak toplantıya partinin il, ilçe ve taşra örgütlerinden çok sayıda katılım olduğu gözlendi. Mali Müşavir CHP Sinanpaşa İlçe eski Başkanı Kazım Şener, milletvekili aday adaylığını açıklayan ilk isim oldu. Aktif siyasete 1984 yılında SHP’de başladığını söyleyen Şener, 1995 yılında SHP ve CHP’nin birleşmesi sonucu siyasi çalışmalarını CHP’de sürdürdüğünü dile getirdi. İlçe yönetim kurulu, il yönetim kurulu üyelikleri, kurultay delegeliği görevlerini yaptığını anlatan Milletvekili aday adayı Kazım Şener; “CHP Sinanpaşa İlçe Başkanlığına 2004 yılında seçilerek görevimi 7 Ocak 2011 tarihine kadar sürdürdüm. Milletvekili aday adayı olabilmek için İlçe Başkanlığı görevinden istifa ettim” dedi. Şener şunları söyledi: “Türkiye’nin temel sorunlar işsizlik, yoksulluk, milli gelirin hakça paylaşılmamasıdır. Afyonumuzun sorunları da temel olarak bunlardır. CHP iktidarında bu sorunların temelden çözüleceğine inanıyorum. Bizler CHP’li aday adayları olarak bu sorunların çözümlerine talibiz. Afyonkarahisar’dan hangi arkadaşımız milletvekili olarak giderse gitsin bu sorunların çözümlerine katkıda bulunacaklarına yürekten inanıyorum.” dedi.
Türkiye gençlik projesine katkı sunulacak
Emekli Öğretmen Veli Cengiz toplantıda Milletvekili aday adaylığını açıklayan ikinci isim olarak tüm partiller ve örgüt üyelerinden destek istedi.
Milletvekili aday adayı Veli Cengiz şöyle konuştu: “Eğitimde her bireyin eğitim ve öğretim hakkını savunacağız. Tek bireyin dahi eğitim dışında kalmaması için mücadele edeceğim. Gelişmiş ülkelerdeki yüzde 65 meslek lisesi, yüzde 35 genel lise oranlarının gerçekleşmesi için çalışacağım. Her organize sanayinin içinde meslek liseleri açılması için çalışacağım. Öğleye kadar ders öğleden sonra uygulama yaptıracağım. Böylece her yıl en az bir milyon öğrencinin üniversite kapılarının yok olmalarını önleyeceğiz. Partimizin genel merkezi tarafından hazırlanan Türkiye Gençlik Projesi’nin hayata geçirilmesi için katkı vereceğim. YÖK Yasası’nı kaldırıp, özerk üniversitelerinin kurulmasına susan değil, konuşan üniversitelerin gelişmesine üniversitelerin bilim yuvası haline dönüştürülmesine, mali özerkliğe kavuşmasına, öğrencilerin üniversite yönetimlerine girmeleri için elimden gelen her türlü yardımı yapacağım.” Milletvekili aday adaylarının ilan edildiği toplantıda; Ana kademe teşkilat üyeleri, İl Kadın Kolları, İl Gençlik Kolları üyeleri hazır bulundular. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme