• Haberler
  • Genel
  •  'CHP'lilerin Türk parasını yırttığı iddiası kara propaganda'

 'CHP'lilerin Türk parasını yırttığı iddiası kara propaganda'

CHP İl Başkanı Yusuf Onur Seçme, iki mültecinin arasındaki kavga sırasında yırtılan Türk parasının iddia edildiği üzere CHP'liler tarafından yırtılmadığını söyledi. Söz konusu iki mültecinin CHP'lilere mültecilerin ülkelerine gönderilmesi broşürünü görerek saldırdıklarını belirten Seçme, 'Basında yer aldığı üzere bizim partimizin teşkilatlarının ya da üyelerinin herhangi bir şekilde Türk parasına, Türk bayrağına hakaret etmesi mümkün değildir. [&hellip]

CHP İl Başkanı Yusuf Onur Seçme, iki mültecinin arasındaki kavga sırasında yırtılan Türk parasının iddia edildiği üzere CHP’liler tarafından yırtılmadığını söyledi. Söz konusu iki mültecinin CHP’lilere mültecilerin ülkelerine gönderilmesi broşürünü görerek saldırdıklarını belirten Seçme, “Basında yer aldığı üzere bizim partimizin teşkilatlarının ya da üyelerinin herhangi bir şekilde Türk parasına, Türk bayrağına hakaret etmesi mümkün değildir. Bu konuyla ilgili olarak da CHP ve Millet İttifakı üzerine geçtiğimiz süreçte yapılan kara propagandalardan bir tanesidir.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Yusuf Onur Seçme, Türk parasının yırtılması olayıyla ilgili sorulan soruyu cevaplandırdı. Seçme, iki mülteci arasında çıkan kavgada parayı tarafların yırttığını, söz konusu kişilerin mültecilerin gönderilmesi yönündeki broşürleri gördüklerinde CHP’lilere saldırdıklarını açıkladı.

Yusuf Onur Seçme, dün CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız ve ilçe başkanlığı üyelerinden oluşan ekibin sahada ikinci tur Cumhurbaşkanı seçim çalışması yaparken yabancı uyruklu Suriyeli ya da Afgan olduğunu tam olarak belirleyemedikleri iki kişinin, tavşanla Yeşilyol Caddesi üzerinde niyet çektirmeleri sırasında bir olay yaşandığını belirtti. Seçme,  “Taraflar aralarında anlaşamayıp, kavgaya tutuşuyorlar. Hatta para alacak verecek meselesinden dolayı parayı kendileri yırtıyorlar. O arada bizim arkadaşlarımız kavga büyümesin diye araya giriyorlar. Kavgayı ayırdıktan sonra bu kişiler mültecilerin gönderilmesiyle ilgili dağıttığımız broşürlerden kaynaklı olarak sahada çalışan arkadaşlarımıza saldırıyorlar. Bu konuyla ilgili emniyet mensuplarına haber veriliyor. Güvenlik Şube Müdürlüğümüz olay yerine intikal ediyor. Hatta yırtılıp yere atılan paralarda partili arkadaşlarımız tarafından toplanıyor. Basında yer aldığı üzere bizim partimizin teşkilatlarının ya da üyelerinin herhangi bir şekilde Türk parasına Türk bayrağına hakaret etmesi mümkün değildir. Bu konuyla ilgili olarak da CHP ve Millet İttifakı üzerine geçtiğimiz süreçte yapılan kara propagandalar bellidir. Bu da bunlardan bir tanesidir. Ama ne olursa olsun geliyor gelmekte olan hak, hukuk, adalet sağlanacak. Bu tür kara propagandalara pabuç bırakmayacağız. Konunun partililerimizle, partimizle hiçbir alakası yoktur. Merkez İlçe Başkanımız olayla ilgili suç duyurusunda bulundu. Yere atılan paraların arkadaşlarımız tarafından toplandığına dair görüntüler var. Kamera görüntülerini basınla paylaşabiliriz.”

>> Şeyda YEŞİLÇAY’ın Haberi

Bakmadan Geçme