• Haberler
  • Siyaset
  • CHP'li Akyıldız: Basına haber verilmemiş, sorumluluk benim

CHP'li Akyıldız: Basına haber verilmemiş, sorumluluk benim

CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, Merkez İlçe Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısının basına duyurulmama sorumluluğunun kendisine ait olduğunu söyledi     Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız dün sabah partide basın toplantısı düzenledi. Akyıldız, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Belediye Başkanı Mehmet Zebek'i kınarken özeleştiride de bulundu. 'CHP'DEN ÇETE ÜYESİ ÇIKMAZ' [&hellip]

CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, Merkez İlçe Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısının basına duyurulmama
sorumluluğunun kendisine ait olduğunu söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız dün sabah partide basın toplantısı düzenledi. Akyıldız, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Belediye Başkanı Mehmet Zebek’i kınarken özeleştiride de bulundu.
“CHP’DEN ÇETE ÜYESİ ÇIKMAZ”
Ömer Akyıldız, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın TBMM’de CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal’a “çete üyesi” sözlerini kınadığını belirterek, “Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın Milletvekilimize Mecliste ‘çete üyesi’ demesini kınıyorum. O sözleri kendine aynen iade ediyorum. CHP’den çete üyesi çıkmaz. CHP’den Kuvâ-yi Milliye ruhu çıkar. CHP’den ancak bağımsızlık çıkar, kardeşlik çıkar, özgürlük çıkar.” dedi.
“İL BAŞKANI HAKKINDAKİ İDDİALARLA İLGİLİ GEREKENLER YAPILIYOR”
“Afyon yerel basınında İl Başkanımıza yönelik asılsız iddialara karşı İl Başkanımızın yanında olduğumuzu buradan deklare ediyorum.” diyen Akyıldız, “Bu asılsız iddiaları haberleştiren, bu asılsız iddiaları yayanlarında CHP üyesi olmadığını da biliyoruz. İl Başkanımızın bugüne kadar kadınlara yönelik hiçbir olumsuz davranışı ya da sözü asla olmamıştır. Ayrıca o iddialarla ilgili gerekenlerin yapıldığını biliyoruz. Disiplinde görüşülüp karara bağlanmıştır. Ayrıca bu iddiayı yayan arkadaşımızın iddiası mahkemede çürütülmüştür. Bunu da buradan açıklamak istiyorum. Bize ve kadınlara verdiği destekten dolayı da Sayın İl Başkanımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
“BASINA GİTMEMİŞ SORUMLULUĞU ÜZERİME ALIYORUM”
CHP Merkez İlçe Başkanlığı olarak Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleştirdiklerini dile getiren Akyıldız şunları kaydetti: “Danışma Kurulumuza basının gelmemesiyle ilgili eleştiriler yapıldı. Bu eleştirilerde bize düşenleri tabii ki alıyoruz. Biz toplantıdan bir gün önce Kent Meydanı’nda ben arkadaşlarıma söylemiştim. Meydana o zaman olan basının bir kısmı şu anda toplantıda buradadır. Onlarda gruptan yazılmasını söyledi. İletişimden Sorumlu arkadaşımız bunu gruptan basına gönderdiğini söyledi. Basına gitmemiş. Bu sorumluluğu üzerime alıyorum. Bunu takip etmek gerekirdi. Burada ki eksiklik benimdir. Buradan bu özeleştirimizi yapıyoruz. Burada hiçbir kasıt yoktur. Buna rağmen Danışma Kurulumuzu haberleştiren basına da teşekkür ediyorum.”
“LOZAN’A DİL UZATILMASINI
ŞİDDETLE KINIYORUZ”
Ömer Akyıldız, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in bir okulda öğrencilerle yaptığı söyleşisinin akılara ziyan olduğunu söyledi. Akyıldız sözlerini şöyle tamamladı: “Sayın Belediye Başkanının yaptığı konuşma akıllara ziyan bir konuşmadır. Bu konuşmayıda şiddetle kınıyoruz. Ne demişti okulda yaptığı konuşmada? ‘Şuhut’ta 15 gün önce yapılan kazıda petrol kuyusunda petrol bulundu. Ama bu Lozan’da ki gizli madde gereği bu kuyular kapatıldı.’ dedi. Arkadaşlar aklımızla hiç kimse alay etmesin. Bugüne kadar bu ülkede her yerde madenleri çıkarıyor muyuz? Ya da kendi iktidarında Karadeniz’de, Doğu Akdeniz’de petrol ya da doğal gaz aranmadı mı? Madem vardı nasıl aradın? Bunu insana sorarlar. Kadir Mısırlıoğlu anlayışıyla hareket edip bizim bağımsızlığımızın tapu senedi olan Lozan Anlaşmasına bu şekilde dil uzatılmasını şiddetle kınıyoruz. Ülkede ekonomi bu kadar kötüyken insanlar evine götürdüğü bir ekmeğin yarısını götüremezken bunları konuşarak gündemi bu şekilde saptırmayı da asla doğru bulmuyorum. Bakın CHP’nin her konuda çözüm önerileri vardır. CHP dostlarıyla, ittifaklarıyla iktidara gelecek ve bu halkın yüzünü mutlaka güldüreceğiz. Ekonomik sıkıntılardan da bu halkı mutlaka kurtaracağız. Gerçekten bu açıklamayı da şiddetle kınıyoruz.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme