CHP’li ve Saadet’li kadınlar birarada

CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve 1. Sıra Milletvekili Adayı Av. Burcu Köksal, AKP'nin Türkiye'de tarımı bitirmesinin ardından çiftçilikten zarar eden, umduğu gibi bir iş bulamayan, iş kapısını görmeyen vatandaşların köylerden büyük şehirlere göç ettiğini söyledi. Köksal, 'Büyükşehirlere göç eden vatandaşlarımız çaresizlikten boğaz tokluğuna çalışıyorlar. 14 Mayıs’tan sonra halkın iktidarında kimse boğaz tokluğuna çalışmayacak' dedi. Cumhuriyet Halk [&hellip]

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve 1. Sıra Milletvekili Adayı Av. Burcu Köksal, AKP’nin Türkiye’de tarımı bitirmesinin ardından çiftçilikten zarar eden, umduğu gibi bir iş bulamayan, iş kapısını görmeyen vatandaşların köylerden büyük şehirlere göç ettiğini söyledi. Köksal, “Büyükşehirlere göç eden vatandaşlarımız çaresizlikten boğaz tokluğuna çalışıyorlar. 14 Mayıs’tan sonra halkın iktidarında kimse boğaz tokluğuna çalışmayacak” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve 1. Sıra Milletvekili Adayı Av. Burcu Köksal, beraberinde Çay Belediye eski Başkanı Hüseyin Çağrı, CHP Milletvekili Adayı Abidin Yağcı, CHP İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Demokrat Parti İl Başkanı Hikmet Bülbül, CHP Çay İlçe Başkanı Ali Selvi, Yeşilçiftlik Belediye Başkanı Mehmet Ali Sakal, Dereçine Belediye Başkanı Ömer Yıldız, CHP Emirdağ İlçe Başkanı Barış Can, Demokrat Parti, DEVA Partisi Çay İlçe Başkanları ve partililerle birlikte Çay İlçesi ile İlçeye bağlı Pazarağaç, Karacaören Beldeleri’nde vatandaşları ziyaret ederek 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekili genel seçimi için destek istedi.

ÇİFTÇİ DE BESİCİ DE HAK ETTİĞİ DESTEĞİ ALACAK

Halkın iktidarında çiftçinin de besicinin de hak ettiği desteği alacağını kaydeden Köksal, “Afyonkarahisar, Konya ve Erzurum’da hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı bu üç ilde üreticiye küçükbaş ve büyükbaş hayvan vereceğiz. Aynı zamanda köylerde veteriner hekimlerimiz olacak. Hayvanların aşılamalarını yapacak. Hayvanlarla ilgili hayvancılıkla uğraşan hemşerilerimizi vatandaşlarımızı bilinçlendirecek yardımcı olacak destek olacak. Ziraat mühendislerimiz çiftçilerimizi yönlendirecek. Ekip, biçme toprak analizleri yapacak en iyi verimi hangi toprakta alırız, planlı tarım ülkenin neye ne kadar ihtiyacı var? Bunların hepsinin hesabı kitabı yapıldı. Bunların hepsini Türkiye’de de Afyonkarahisar’da da hayata geçireceğiz.” dedi.

İHSANİYE KARARINI VERMİŞ

Milletvekili Burcu Köksal daha sonra, İhsaniye İlçesi’nde pazar yeri ve esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Beraberinde İhsaniye Belediye Başkanı Tunay Türkmen,CHP İl Yönetim Kurulu Üyeleri,CHP, Demokrat Parti, DEVA Partisi İhsaniye İlçe Başkanları ve partililerle birlikte vatandaşlara Millet İttifakı’nda yapılacakları anlatan Köksal, “AKP’nin alanlarda meydanlarda söyleyecek sözü kalmadı. 21 yıldır ülkeyi mahvettiler. Bugün işçisi, emeklisi, esnafı, çiftçisi, öğrencisi, ev kadını, iş insanı herkes dertli… Kime dokunsanız bin ah işitiyorsunuz! İnsanlar geçinemiyor… Hele büyük şehirlerde bu geçim sıkıntısı çok daha fazla. Afyonkarahisar’da bile kiralar uçmuş durumda çarşı pazar yangın yeri. Pazar yerinde bir hemşehrim diyor ki, 200 lira ile geldim hiçbir şey alamadım. Eskiden alıyorduk diyor. Şimdi artık yetmiyor diyor bir hafta pazara çıkarsak öbür hafta çıkamıyoruz diyor.Hemşehrilerim bir oy Kemal Kılıçdaroğlu’na, bir oy Cumhuriyet Halk Partisi’ne diyor. İhsaniye kararını vermiş.” şeklinde konuştu.

SALAR VE NURİBEY BELDELERİNDE MİTİG KARŞILAMA

CHP İl Başkanı Av. Yusuf Onur Seçme, CHP İl Yönetim Kurulu Üyeleri,  CHP Salar Belde Başkanı Kadir Çakır, CHP Nuribey Belde Başkanı Osman Sağ ve partililerle birlikte Afyonkarahisar merkeze bağlı Salar ve Nuribey Beldeleri’nde ardından da Sultandağı İlçesi’ne bağlı Yakasinek Köyü’nde vatandaşlarla bir araya gelen Milletvekili Burcu Köksal, “Niye göç veriyoruz? İşsizlik yüzünden. Ekmeğini burada kazanamayan, çiftçilikten zarar eden, umduğu gibi bir iş bulamayan, iş kapısını görmeyen hemşehrilerimiz ne yapsın çareyi başka şehirlere özellikle büyük şehirlere göç etmekte buluyorlar. Denizli, Antalya, İzmir, İstanbul, İzmit, Ankara, Eskişehir birçok yerde hemşerilerimiz boğaz tokluğuna çalışıyor. Diyor ki, sigortam yatsın hiç olmazsa emekliliğim olunca memleketime, köyüme kentime dönerim orada emekli maaşımla geçinirim. Şimdilik burada boğaz tokluğuna da olsa çalışayım diyor. 14 Mayıs’tan sonra halkın iktidarında kimse boğaz tokluğuna çalışmayacak.” ifadelerini kullandı.

SAADET PARTİSİ KADIN KOLLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

Milletvekili Köksal, seçim çalışmaları kapsamında Afyonkarahisar merkezde Saadet Partisi Kadın Kolları ile biraraya gelip seçim çalışmalarıyla ilgili istişarelerde bulundu. “Birleşe birleşe kazanacağız…” diyen Köksal, “Kadınlarımız, her alanda eşitlik istiyor. Bugün görüyoruz: İş hayatından lise sıralarına kadar her yerde kadınlara yönelik eşitsizlikler ve hor görmeler yaşanıyor. Maalesef Türkiye’de kadınlarımız şiddete maruz kalıyorlar. Cinayete kurban gidiyorlar. Ülkemizde hala; en temel hakkı olan yaşam hakkı ellerinden alınıp cinayetlere kurban giden kadınlarımız, eğitim hakkı yarıda kesilerek çocuk yaşta evlendirilen çocuk gelinlerimiz, iş bulamayan ya da çaresizlikten merdiven altı firmada iş güvencesinden yoksun olarak çalıştırılan kadınlarımız var. Millet İttifakı’nda kadınlarımız, emeklerinin karşılığını alacak. Kadına şiddet son bulacak.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme