• Haberler
  • Genel
  • CHP’li milletvekillerinden 'geçmiş olsun' ziyareti

CHP’li milletvekillerinden 'geçmiş olsun' ziyareti

Geçen hafta boyunca ülke gündeminde kalan göz ameliyatı konusu, CHP’li 3 milletvekili tarafından da araştırılıyor. CHP’li milletvekilleri, göz ameliyatı nedeniyle mağdur olan kişileri, Hırka ve Emirhisar köylerinde ziyaret etti Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ile CHP Kırklareli Milletvekili Tansel Barış, Sandıklı’nın Hırka ve Emirhisar köylerini ziyaret ederek ameliyat [&hellip]

Geçen hafta boyunca ülke gündeminde kalan göz ameliyatı konusu, CHP’li 3 milletvekili tarafından da araştırılıyor. CHP’li milletvekilleri, göz ameliyatı nedeniyle mağdur olan kişileri, Hırka ve Emirhisar köylerinde ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ile CHP Kırklareli Milletvekili Tansel Barış, Sandıklı’nın Hırka ve Emirhisar köylerini ziyaret ederek ameliyat mağdurlarına “geçmiş olsun” dileklerini sundu. CHP’li heyetin ilk durağı Hırka Köy Konağı oldu. Burada konuşan CHP İzmir Milleatvekili Ahmet Ersin, “Bu konuda ciddi bir insan hakkı ihlali var. İnsanların 65-70 yaş üstü olması bakıma muhtaç vatandaşlarımızın talihsizlikle karşı karşıya kalması tedbirsizlik sonucu gözlerini kaybetmiş olmaları elbette ciddi bir insan hakkı ihlalidir. Dolayısıyla olayı yerinde inceleyip mağdurlarla görüşüp konuyu İnsan Hakları inceleme Komisyonu taşımak üzere ben buradayım. Birlikte raporumuzu hazırlayıp gerekli yerlere işleteceğiz” dedi.
“Hiçbir hekim bunu istemez”
CHP Kırklareli Milletvekili Tansel Barış, “Birilerini yargılamak için gelmedik. Burada ciddi bir olay var. CHP Genel Merkezi bizleri görevlendirdi. Konuyu ciddiyetle ele aldığımızın bilincinde olmalarını istiyoruz. Burada şunu da belirtmek isterim ki hiçbir hekim hastasının bu duruma düşmesini istemez. Ben de bir hekimim zaman zaman elbette bu tip olaylar olabiliyor Araştırılıyor. Hükümet araştırıyor bizler de ana muhalefet partisi olarak bu konuya ciddiyetle eğiliyoruz. Bizlerde araştıracağız hastanenin durumu ne eden bu şekilde oldu diye. Elbette enfeksiyon önemli. Sanırım ki altında oradaki sterilizasyonun bir sonucu olarak ortaya çıkacaktı. Neden olduğu araştırılacak. Bundan sonra tüm yetkilerin, tüm hastanelerin tedbir alması gerekir” diye konuştu.
“Kusur bulmaya gelmedik”
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe ise Tansel Barış’ın yaptığı vurgunun altını çizdi ve şöyle konuştu:
“Biz buraya hiçbir kurumun kusurunu bulmaya gelmedik. Bizim buraya gelmemizin amacı böyle bir olaya muhatap olanlarla görüşmek onlara geçmiş olsun demek. İkincisi biz burada inceleme yaparak Afyon Tabipler Odas’ını ziyaret edeceğiz, onlardan da bilgi alacağız. Herkesle konuşarak yapacağız. Yaşam hakkı en kutsal haktır en önemli insan hakkıdır. Biz CHP olarak buradaki yurttaşlarımızın acısını paylaşmak hem de hizmetten kaynaklanan bir kusur varsa onu da ilgili bakanlığa ulaştırmak. Bir yılda iki binin üzerinde o hastanede muayene olanlar var. Acaba bir yılda geniş çapta bir operasyon yapan bu hastanenin o kadar birikimi olanakları var mı? Sağlık Müdürlüğü’nün asıl denetlemesi gereken bu. Katarakt operasyonundan sonra bir gece orada yatırılır takip edilir. Neden bir gecede hemen dışları çıkarttılar?”
Tekrar konuşan CHP’li Ahmet Ersin, “Hastanedeki kliniğin bir yılda iki bin ameliyat yapması bunun Sağlık Müdürlüğü’nün mutlaka dikkatini çekmesi gerekirdi. Sağlık Müdürlüğü’nün ihmali var” dedi.
Sağlıkta özelleştirmeye dikkat
Sağlıkta özelleştirme çalışmalarının bu konuyla ilgisi olup olmadığına ilişkin bir soruyu yanıtlayan CHP Kırklareli Milletvekili Tansel Barış, özel hastanelere karşı olmadıklarını, ancak devlete ait hastanelerin özelleştirilmesine karşı olduklarını kaydetti. Barış, “Devlet eğer sağlıktan elini çekerse inanın ki yarın hastalarımız vatandaşlarımız daha çok zor durumda olacaktır. Onun için bizler sağlığın tümüyle özelleştirilmesine karşıyız. Ancak özel hastanelere de karşı değiliz. Bunu söylemek de lazım. Şu anki hükümetin izlediği politikalarla özelleştirme yolunda büyük adımlar atılıyor. Tüm sağlığın özelleştirilmesi ile ilgili çalışmalar yapılıyor umarım tabii ki bizler bunu önleyebildiğimiz kadar önleme çalışacağız. Umarım seçimlerde farklı sonuçlar ortaya çıkar ve bizler sağlıkta CHP olarak tüm özelleştirmeleri yani kamu hastanelerinin özelleştirilmesini asla tasvip etmiyoruz” diye konuştu.
Mağdurlarla konuştular
CHP’li milletvekilleri, Hırka Köyü Muhtarı Nebi Demirel ile ameliyat mağduru Salih Dalkılıç’tan bilgi aldılar. Hırka Köyü’nde bir süre vatandaşlarla sohbet eden milletvekilleri, daha sonra Emirhisar Köyü’nde ameliyat mağduru Mehmet Macit’in evine giderek Macit ile görüştüler.
Karaçelik de açıklama yaptı
Öte yandan CHP’li milletvekillerinin Sandıklı’ya intikal etmesinden önce CHP İlçe Başkanı Uğur Karaçelik de bir açıklama yaptı. Karaçelik, CHP İlçe Binası’nda yaptığı açıklamada “
Türkiye gündemine düşen bu haber, bize bir hasta yakınından geldi. Bir hasta yakını böyle bir sorunu yaşadığını söyledi. Biz de CHP İlçe Başkanlığı ve gazeteci sorumluluğu içinde araştırmamazı yaptık. Aynı olayların başka insanların başına gelmesini istemediğimizden böyle bir olayı gündeme getirdik” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme