• Haberler
  • Genel
  • CHP’li Kart’tan eşkıyalık benzetmesine tepki

CHP’li Kart’tan eşkıyalık benzetmesine tepki

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi ve Konya Milletvekili Atilla Kart, halkı direnişe çağırmalarından dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerine “eşkıya” benzetmesi yapmasına sert çıktı. Kart, “Başbakan ve hükümet eşkıyanın başıdır” dedi Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi ve Konya Milletvekili Atilla Kart ile CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, Afyonkarahisar’ın ilçelerinde CHP Genel Merkezi adına [&hellip]

CHP'li Kart'tan eşkıyalık benzetmesine tepki

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi ve Konya Milletvekili Atilla Kart, halkı direnişe çağırmalarından dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerine “eşkıya” benzetmesi yapmasına sert çıktı. Kart, “Başbakan ve hükümet eşkıyanın başıdır” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi ve Konya Milletvekili Atilla Kart ile CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, Afyonkarahisar’ın ilçelerinde CHP Genel Merkezi adına yaptıkları incelemeyi bitirdi. İncelemelerin bitimi nedeniyle CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenleyen CHP’li Kart, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı “eşkıya başı” olarak niteledi.
Eşkıyalık tarifi
Bir süre önce halkın AKP’nin antidemokratik tutumuna karşı direnmeye çağıran CHP’li milletvekilleri için Başbakan Erdoğan’ın “Eşkıyalık mı yapacaksınız” dediğini hatırlatan Kart, eşkıyanın tanımını şöyle yaptı:
“Eşkıya kime denir? Eşkıya, Telekom’u birilerine peşkeş çekenlere denir. Türkiye’nin iletişimini ve güvenliğini karanlık odaklara teslim edenlere denir. 4 Mayıs 2007’de Dolmabahçe Görüşmesi’nde sivil-asker işbirliği ile post-modern darbe gerçekleştirenlere eşkıya denir. Gizli tanık terörü estirenlere eşkıya denir. Devlet nüfuzunu kötüye kullananlara eşkıya denir. Türkiye’de sayılarının 500’e ulaştığı iddia ve ifade edilen yabancı istihbaratçıları ‘Ben de bilmiyorum’ diyen taşeron bakanı himaye edenlere eşkıya denir. Hac ibadetini yapmak isteyen vatandaşlar arasında ayrımcılık yapanlara diktatör denir, eşkıya denir. İcra Müdürlüğü Sınavı’nı kazanan 139 yurttaşımızın haklarını gaspedenlere eşkıya denir. Kul hakkı yiyenlere eşkıya denir. Seçim sandığına, seçimin sandığına, milli iradenin gerçekleşmesine müdahale edenlere eşkıya denir.”
Başbakan’a ağır suçlama
Kart, bu değerlendirmelerle eşkıya tanımını ortaya koyduklarını belirterek “Bunları yapanlara sadece eşkıya demek de yetmez. Onlara eşkıyanın başı demek gerekir. Bu anlamda Başbakan ve hükümet eşkıyanın başıdır. Bu da yetmez, eşkıyalık görevini yapanlar, Türkiye’yi ekonomik olarak, siyasi olarak, dış politika olarak, işbirlikçi bir yapıya dönüştürenler, aynı zamanda emperyalizmin de temsilcisidirler” dedi.
“Demokrasiye sahip çıkmaktır”
Başbakan’ın Büyük Ortadoğu Projesi’nin eşbaşkanlığının hesabını vermesi gerektiğini belirten CHP’li Kart, bir basın mensubunun “direniş çağrısı” nedeniyle kendileri hakkında bir soruşturma açılıp açılmadığına ilişkin sorusunu şöyle yanıtladı:
“Soruşturma açılması söz konusu olamaz. Gerçi bu hükümetin emir ve talimatıyla ona cesaret eden birtakım savcılıklar olabilir. Ama hiç bunları umursamıyoruz. Kendince durumdan vazife çıkarmak isteyen birileri, ortamı germek adına suç duyuruları yapabilir. Bizim bunlara dönüp bakacak zamanımız da yok. Bizim söylediklerimiz, yazdıklarımız son derece açıktır. Biz en başta vatandaşımızı yaklaşan, kurumsal hal alan faşizme karşı vatandaş olarak sorumluluklarının gereğini yapmaya, hak ve sorumluluklarına sahip çıkmayla, demokratik tepkilerini ortaya koymaya davet ediyoruz. Anayasal zemin içinde, vurmadan, kırmadan. Bu demokrasiye sahip çıkmaktır. Bunların eşkıyalıkla uzaktan yakından ilgisi olamaz. Sayın Başbakan, demokratik hakların kullanılmasından korkan bir yapıya sahiptir.”
Bir basın mensubunun Afyonkarahisar’ın nüfusunun azaldığını hatırlatması üzerine Kart, Afyonkarahisar’ın orta ölçekte bir kent olduğunu, buna rağmen göç vermesinin yanlış ekonomik ve sosyal politikaların sonucu geliştiğini belirtti.
Atilla Kart, İl Tarım Müdürü Zekeriya Erdumuş’un imzasıyla bir kombinaya gönde-rilen yazıya da atıfta bulundu. Yazıda ithal edilen hayvanlardan her yaştaki sığır cinsi hayvanların beyin, göz, spinal kord, tonsil ve distal ileumları ile her yaştaki koyun cinsi hayvanların, dalak ve ileumları ile 12 aydan büyük hayvanların beyin ve gözleri dahil kafa tası tonsiller ve spiral kordlarının en kısa sürede uzaklaştırılması ve imhasının gerektiğinin belirtildiğini hatırlatan Kart, bu durumun ithal edilen hayvanlarda hastalık olduğuna dair şüpheye mahal verdiğini aktardı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme