CHP'li heyetten şehit annelerine ziyaret

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı’yı, şehit anneleri, babaları ve eşlerini 7 Mayıs Cumartesi günü CHP heyeti dernekte ziyaret ettiler.“ÇOK BÜYÜK HATALAR VAR!”Dernek Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı’ya Türkiye’nin birçok yöresini gezdiğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili MYK Üyesi Prof. Dr. Lale Karabıyık, bu [&hellip]

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı’yı, şehit anneleri, babaları ve eşlerini 7 Mayıs Cumartesi günü CHP heyeti dernekte ziyaret ettiler.
“ÇOK BÜYÜK HATALAR VAR!”
Dernek Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı’ya Türkiye’nin birçok yöresini gezdiğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili MYK Üyesi Prof. Dr. Lale Karabıyık, bu kadar düzenli ve örnek bir derneğe ilk kez rastladığını söyledi. İsmail Kumartaşlı, dernekte şehitler bölümünde ki duvar ile gaziler bölümünde ki duvara başka bir resim asmamayı diledi. “Allah bize yeni üyeler kazandırmasın” diyen Kumartaşlı; “Derneğimize gelerek bizleri ziyaret etmeniz bizleri şereflendirdi. Özellikle Anneler Günü gibi önemli bir günde ziyaretiniz anlamlı oldu. Şüphesiz en büyük acıyı çeken analardır. Acı hiç mezara girene kadar azalmayacak. Anneler Günü nedeniyle bizi ziyaret etme isteğiniz nedeniyle ayrıca teşekkür ediyorum. Ülkemiz kaynayan bir kazan. Bu ziyaret öncesi yine şehit haberleri aldık. Baktığımız da hatalar çok büyük. Her açıklamamız da söyledik. Bu barış sürecinde aşırı derece de mühimmat yapıldı. O çözüm süreci içerisinde göz yumuldu. Bu görmezden gelindi. Bugün gelinen noktada bir kaç şehit haberi alır hale geldik. Ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti sadece terör örgütü ile mücadele etmiyor. Eğer bunun adına savaş diyecek isek bu mücadele; ABD, Rusya, İran, Çin ve Avrupa ülkeleri ile yapılan bir savaş halindedir. Haçlı seferi, 3. Dünya Savaşı’dır” dedi.
ACI ÖMÜR BOYU
Ziyaret sırasında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Karabıyık, her gün şehit haberi duymaktan büyük üzüntü duyulduğunu belirtti. Artık şehit ve gazi haberi duymayı kimsenin istemediğini söyleyen Karabıyık; “Vatan evlatlarına canımızı ve güvenliğimizi borçluyuz. Ailelerin asker uğurlaması ile yetiştirip yolladıkları evlatlarını kaybetmenin acısını tarif etmek mümkün değil. Şehit ailelerinin bizleri de aileleri olarak görmelerini arzu ediyoruz. Tüm şehit aileleri ve yakınlarının içleri buruk. Bu acı üç beş günde geçecek türden bir acı değil. Ömür boyu sürecek bir acı. Biz ülkemizi böldürmeyeceğiz. Biz terörü bitirmek zorundayız. Artık vatan evlatlarına sahip çıkmamızın zamanı geldi. Artık gerçekten analar ağlamasın diyoruz” diye konuştu.
ŞEHİT EMANETLERİ YÜREK SIZLATIYOR
CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık, Bursa’ya da çok şehit geldiğini kaydetti.
Bursa da son olarak bir yarbayın şehit düştüğünü ifade eden Karabıyık; “Şehidimizin ardında bıraktığı eşi ve evladını ne zaman görsem burnumun direği sızlıyor. Yüzlerine, gözlerine bakamıyorum. Babalarını hiç görmeyen evlatlarımız var. O güvenlik kuvvetlerimiz sayesinde biz buralarda rahat oturabiliyoruz. Onlar vatanları uğruna canlarını feda ettiler. Hepsini rahmetle anarken geride kalanlara sabırlar diliyoruz. Acınızı paylaşıyoruz, şehit aileleri, yakınları başımızın tacı umudumuzdur. Bu her zaman böyle kalacak. Bizleri her zaman ailenizden biri olarak görmenizi arzu ederiz. Sorunlarınızı biz görmeye çalışıyoruz. Göremediğimiz sorunlarımız olabilir. Bizlere mutlaka iletin, takipçisi oluruz. Bu milletin, bu ülkenin size borcu var. Çok fazla birşey söyleyemiyorum size minettarız” şeklinde konuştu.
“BİZİ SİYASETE ALET ETMEYİN”
Devletin “Pardon biz yanlış yaptık” dediğini belirten İsmail Kumartaşlı; “Devletin pardon deme lüksü yoktur. Şu zamanda bugüne kadar özellikle 20 Temmuz 2015 tarihinden bu tarafa ciddi bir terörle mücadeleyi askerimiz ve polisimiz yürütüyor. Keşke bu mücadele ciddiyetle 30-35 yıl önce başlamış olsaydı bugünlere gelmeseydik. Tüm siyasilerimize şunu söylüyoruz; Bizleri siyasete alet etmeyin. Bu mücadele de biz sonuna kadar varız. Gerekirse gazi olarak döndüğüm mücadeleye tekrar dönüp canımı vererek tamamlamaya hazırım. İnşallah bu ülke huzura erer. Terör belasını atlatırız. Birlik, beraberlik içinde milli bir dava içerisindeyiz diye düşünüyoruz. Bu zor durumları birlik, beraberlik içinde atlatacağız. Suçu olanları halkımızın en iyi şekilde değerlendirdiğini, sandıkta hatası olanın cezalandırılacağını düşünüyoruz” ifadelerin kullandı.
“BİR ARAYA GELMEYİ BİLİRİZ”
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal ile İl Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan ile iyi ilişkiler içerisinde olduklarını belirten Kumartaşlı şöyle konuştu:
“Her fırsatta biraraya geliyoruz. Gözümüzün içine bakıp ağzımızdan çıkan bir sorunu meclis kürsüsünde dile getireyim diyebilen, 24 saat telefon açıp abla diye hitap edebileceğimiz bir milletvekilimiz var. Kendisine bu vesile ile teşekkür ediyoruz. Yine İl Başkanlığı anlamında da açıklamalar vesilesi ile karşılaşsakta ortak payda millet konusunda bir araya gelmeyi biliriz.”
BU HAL SİYASET ÜSTÜ
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, şehit aileleri ve yakınlarına, gazilere en iyi hizmetleri vermek, yaşanabilecek en iyi hayat standardında yaşatmanın boyun borcu olduğunu söyledi. Köksal sözlerine şöyle devam etti: “Evladını vatan için şehit vermenin tarifi yok. Bu elbette siyaset üstü bir haldir. Şehitlerimizin aileleri, yakınları, gazilerimiz kesinlikle her zaman herşeyin en iyisini hakkediyorlar. Biz bugün güvenle yaşayabiliyorsak onların evlatları ve eşleri sayesinde.” CHP Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili MYK Üyesi Prof. Dr. Lale Karabıyık, Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, şehit anneleri, babaları, eşleri, gaziler ziyarette hazır bulundular. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme