• Haberler
  • Genel
  • CHP'li Batum gündemi Afyon’dan değerlendirdi

CHP'li Batum gündemi Afyon’dan değerlendirdi

CHP İl Danışma Toplantısı için Afyonkarahisar’a gelen Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, Bölücübaşı Abdullah Öcalan’la görüşmek için İmralı’ya gidecek heyetten hükümetin terör politikasına, yerel seçimlerden CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayının kim olacağıyla ilgili açıklamalar yaptı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) bugün gerçekleştirilecek İl Danışma Toplantısına katılmak için Afyonkarahisar'a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir [&hellip]

CHP’li Batum gündemi Afyon'dan değerlendirdi

CHP İl Danışma Toplantısı için Afyonkarahisar’a gelen Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, Bölücübaşı Abdullah Öcalan’la görüşmek için İmralı’ya gidecek heyetten hükümetin terör politikasına, yerel seçimlerden CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayının kim olacağıyla ilgili açıklamalar yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) bugün gerçekleştirilecek İl Danışma Toplantısına katılmak için Afyonkarahisar’a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, CHP il başkanlığını ziyaret ederek, İl Başkanı Yalçın Görgöz ve partililerle bir araya geldi. Mustafa Sarıgül’ün CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacağı iddiaları hatırlatılah CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Adayının hem halk tarafından sevilen, hem de örgüt tarafından desteklenen kişiler olarak belirleneceğini belirtti. Batum, Sarıgül’ün adaylığı ile ilgili ise net bir açıklama yapmadı.
ANKETLER YAPTIRIYORUZ
Henüz bir aday isminin açıklanması için çok erken olduğuna değinen Batum İstanbul adayıyla ilgili şunları söyledi, “Her yerde başarılı olacak bir yöntem hedefliyodruz. O yönteme göre Sarıgül mü? Ahmet mi? Mehmet mi? Sorusunun cevabı net olarak söylenemez. Ama CHP seçimlerde mutlaka başarılı olacak, olmak zorunda. Bunu yapmak için ilk olarak halkın sevdiği, bizi temsil edecek ve iş yapabilecek birinin tercih ediyoruz. Örgüt tarafından yani onlar için kapı kapı dolaşacak, tanıtımını yapacak insanlar arasından, işte benim adayım budur demesi lazım. Şimdi biz CHP olarak anketler yaptırıyoruz. Bu anketlerde Sarıgül kaçıncı çıktı bunu bilmiyorum, ama muhakkak bir sıralamada yer almıştır ki Genel Başkanımız böyle söylemiştir. Ama Sarıgül için bana göre sadece ‘bu yapar’ denmesi yeterli değildir. Örgütümüzün de ben de Sarıgül ile bu başarıyı sağlarım demesi, istemesi lazım. Bu işin ilkesi bu.” dedi.
BATUM’DAN AKP, PKK VE BDP İLE KOALİSYON İÇİNDE İDDİASI
Türkiye’nin yaklaşık 10 günden bu yana İmralı’ya gidecek heyette kimlerin yer alacağını tartıştığını hatırlatan Batum, AK Partililer’i kızdıracak ifadeler kullandı. Ankara’da AKP, PKK ve BDP’nin protokolü belli olan bir koalisyon kurduğunu iddia eden Batum, “Anayasa uzlaşı komisyonuna BDP üç üye verdi. Altan Tan, Sırrı Süreyya Önder ve Ayla Akat. PKK ile görüşmeye bugüne kadar 5 kişi gitti. Bunların kaçı anayasa uzlaşı komisyonunda 3’ü. Neredeyse tamamı anayasa uzlaşı komisyonunda, peki bu tesadüf mü? Hayır. Bunu Recep Tayip Erdoğan’da biliyor. Bütün sorunlar yerinde dururken, Tayip Erdoğan kusura bakmayın koalisyon yaptık ve anayasa uzlaşı komisyonundaki adamlar da oraya gidecek diyorlar. Peki neyi konuşacak bunlar Abdullah Öcalan ile. Tabii ki yeni anayasayı, yeni yol haritasını, hukuku konuşacaklar.”diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme