Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’li Başkanlar atıştı

CHP’nin mevcut İl Başkanı

CHP’nin mevcut İl Başkanı Nevzat Ercan ile eski İl Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan’ın aralarındaki husumet partinin Merkez İlçe Başkanlığı genel kurulundaki karşılıklı konuşmalarla atışmaya dönüştü

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Divan Başkanı Semra Dinçer’in partisinin hiçbir kongresinde kavga çıkmadığı vurgusuna karşı Afyonkarahisar CHP Merkez İlçe kongresinde gerilim zirveye ulaştı. Afyonkarahisar’da da kavga çıkmamakla birlikte kavgaya ramak kaldı.
“BİRLİK BERABERLİK SÖYLEMLE OLMUYOR”
CHP İl eski Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan, partisinin Merkez İlçe Başkanlığının genel kurul toplantısı dilek temenniler bölümünde söz alarak mevcut İl Başkanı Nevzat Ercan’la olan sürtüşmelerini nedenleriyle açıkladı. CHP Parti Meclisi Üyesi ve Divan Başkanı Semra Dinçer’in Afyonkarahisar’a yabancı olduğunu bu nedenle yaşananları ve konuları anlaması adına açıklamalar yapacağını belirten Demirkırkan, “Birlik ve beraberlik ruhuna uygun iki dönem tek aday seçilebilmeyi becerdim. Seçim öncesi Süleyman Demirel’e seçim stratejisini sormuşlar. Demirel de ‘Siz diğer partilere dikkat edin. CHP’liler kendi kendilerini yer bitirirler’ cevabını vermiştir. Bunu Erdal İnönü versiyonuyla da hepimiz hatırlıyoruz. Kürsüye çıkan tüm arkadaşlarımız birlik ve beraberlik dedi. Nasıl bir birlik ve beraberlik bunu hep beraber görelim. Maalesef söylemle birlik ve beraberlik olmuyor.” dedi.
“İL YÖNETİMİ İSTANBUL SEÇİMLERİNDE KIYIMA BAŞLADI”
Afyonkarahisar’da 1 Kasım seçimlerinde 64 bin oy alındığını hatırlatan Demirkırkan, “1 Kasım seçimlerinden sonra 72 bin oy aldık. 24 Haziran seçimlerinde bu oy oranı 60 bine düştü. Dr. Mehmet Ecer’in İl Belediye Başkan adayı olduğu dönemde yine 60 bin civarında oy aldık. Bu seçimlere baktığımızda oyumuz maalesef 50 bindir. Merkez İlçe’nin kongresindeyiz. Geçen dönem Merkez İlçe İl Genel Meclisi oyumuz 15 bin iken 31 Mart yerel seçimlerinde İl Genel Meclisi oyumuz 11 bindir. O zaman bir başarıdan söz edemeyiz. Başarıdan söz etmek için gerçekten bir başarı olması gerekiyor. Bunları anlatıyorum çünkü biz İstanbul’da seçimlerle uğraşırken, demokrasimizi ve Türkiye’yi ilgilendiren çok önemli bir seçim yapılırken Afyonkarahisar il yönetimi maalesef kıyıma başladı.” diye konuştu.
“BACADAN GİRİP YOLDAŞLAR NEREDE KALMIŞTIK DİYECEĞİZ”
Kendisinin ve Savaş Erdoğan’ın İl Başkanlığı döneminde yönetimlerinde çalışan kişilerin İl Disiplin Kurulundan sonra Ankara’ya Yüksek Disiplin Kuruluna gönderildiklerini aktaran Demirkırkan, “Bu kurula baskı ile zorla ve kumpasla da olsa arkadaşlarımın ceza almaları sağlandı. Bu seçimlerden önce oldu. Merkez İlçe de seçimlere giderken ‘Dere geçerken at değiştirilmez’ atasözü var ama bizim İl Başkanlığımız İlçe Yönetimini görevden aldı. Merkez İlçe Başkanlığı il nüfusunun yarısının olduğu bir yerdir. Maalesef görevden alınmıştır. Biz bunları yaşadık. Bizi kapıdan kovsanız da biz bacadan gireceğiz. Biz bacadan girip yoldaşlar selam nerede kalmıştık diyerek devam edeceğiz. Kimsenin gücü bizi bu partiden de Atatürk’ün yolundan da ayırmaya yetmeyecek. Ne kumpaslar ne entrikalar ne de basın önünde rencide edici tavırlar maalesef bizi yolumuzdan alı koyamayacaktır.” şeklinde konuştu.
“SEVGİLİ BAŞKANIM HERKESİ KIRDINIZ”
Danışma Kurullarının yapılması gerektiğini sürekli konuştuklarına değinen Demirkırkan sözlerini şöyle sürdürdü: “Seçim öncesi bu kurulları yapmak çok mantıklı olmayabilir. Ama seçimden sonra 3 ay içerisinde Danışma Kurulları yapmak zorundasınız. Sevgili Başkanım ‘Biz kimseyi kırmadık’ dedi. Başkanım herkesi kırdınız ve bütün olamadık. Eğer Merkez İlçe de istediğimiz başarıyı alamadıysak bu bütün olamamamızın nedenidir. Beni, Savaş Erdoğan’ı, Selami’yi, Vedat Seven’i, Çiğdem’i kırdınız. Daha sayayım mı? Bunların gereği yoktu. Bunları yaptıktan sonra partiyi toparlayan insanlar olamayız. 8 Kasım 2018 tarihinde internet kayıtlarında herkes konuştuklarıma ulaşabilir. Bu tarihte Sayın İl Başkanımız basın açıklamasında, ‘Cumhuriyet Bayramında gelmediler. Ben bu arkadaşların partili olduklarına inanmıyorum.’ Bunu nerede söylüyor? Karşısında bölgesel yayın yapan Kanal3 televizyonu ve yanında onlarca gazetenin olduğu yerde söylüyor. Biz ise Başkanım bunun konuşulacak yeri burası değil Danışma Kurullarını toplayın dedik.”
“İHANETİM İSPATLANIRSA SİYASETİ BIRAKIR PARTİDEN İSTİFA EDERİM”
“17 Nisan 2019 tarihinde Nevzat Bey yine kameraların karşısında. Kameraları gördüğünde aklına ben geliyorum. ‘24 Haziran seçimlerinde Milletvekili sıralamasını beğenmeyen İl Başkanı’ diyerek sözlerine başlıyor.” diyen Demirkırkan şöyle konuştu:
“Başkanımız, ‘Milletvekili sıralamasını beğenmediğinden dolayı Sayın Milletvekilimiz Burcu Köksal’ın kazanmaması için elinden geleni yaptığını biliyorum. İlçe Başkanlarının çoğuna oy vermeyin gerek yok. Başka partilere oy verin de oradan vekil çıksın diye İl Başkanı olarak yönlendirdiğini biliyorum. Çünkü İl Başkanlarından bunu duydum.’ En ufak bir şüphesi olan varsa, duyan varsa çıksın söylesin. Cevap hakkımı kullanarak basına açıklama gönderip bunun yerinin parti içi münazaralar olarak Danışma Kurulları olduğunu belirttim. Sayın Parti Meclisi Üyemiz aşağıda olup biteni bilmelidir. İddia partiye ihanet anlamındadır. Aynı zamanda bunun yoldaşlık kültüründe de yeri yoktur. Eğer benim bu partiye ihanetimi en ufak şekilde ispat ederseniz tüm Merkez İlçe Başkanlığı huzurunda ben siyaseti de bırakıyorum, bu partiden de istifa ediyorum. Eğer ispatlayamazsanız müfterisiniz Başkanım. Herkesin izlediği televizyonlara çıkıp bunları söylemezsiniz. Benim hastalarım bana telefon açıp, ‘Biz sizi böyle bilmezdik.’ dedirtemezsiniz. Sosyal demokratlık yetmez ahlaklı, vicdanlı olup yalan söylemeyeceksiniz. Birilerine yaranmak için tetikçilik yaparsanız bugün olduğu gibi sizi birileri buruşturup kenara atar.”
“KEMAL BEY BÖLÜCÜLÜKTE MAHİR BİR ARKADAŞ”
CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, Demirkırkan’ın konuşması sonrası cevap hakkını kullanmak için söz aldı. Ercan şöyle konuştu: “İl eski Başkanımızın konuşmaları beni üzmüştür. Bu partiye girdiğim günden beri hizmet eden bir insan olarak önce Atamer Büyükbudak Başkanla aynı yönetimdeydim. Sonra siyaseti bırakacakken partinin zor günlerinde yöneticiliği üstlenmek zorunda kaldım. Bu konuşulanları ben hak etmiyorum. 2014’de partiye giren Kemal Demirkırkan partililiğini de tartışmayalım. Kemal bey partiye girdiğinden beri devamlı bir gruplaşma, devamlı ilçeleri parçalama yönetimleri üyeleri bölme konusunda gerçekten mahir bir arkadaş. Değerli İl Başkanım diye başlayıp ağzına geleni sayıyor. O günkü konjektörü hiç düşünmüyor. İl Başkanlığım döneminde oylarımız 76 bine çıktı. Kendisi çıkarmış gibi söylüyor. Benim olmadığım dönemlerde 52 bin, 64 bin oranında oylar alınmıştır. CHP’nin başarılı olduğu dönemlerde ismimiz var. Yönetimim adına ben bundan gurur duyuyorum. Cumhuriyet Bayramı programına ben çıkmadım. Sadece kahvaltılı sohbet programı diye çağrıldım. Ama tuzak kurulduğunu sonradan anladım. Ama doğruları da her yerde söyleyen bir kişiyim.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti