CHP'den 'Zafer Bayramı'na özel çelenk töreni

CHP İl Başkanlığı ve teşkilatları öncülüğünde 30 Ağustos Zafer Bayramı'na özel çelenk töreni gerçekleştirildi 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle dün sabah saat 11.00'de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl, Merkez İlçe, Kadın ve Gençlik Kolları Teşkilatları, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Şubesi ve ADD Şube Başkanı Veli Cengiz'le partililerin katıldıkları çelenk töreni düzenlendi. Atatürk Anıtına [&hellip]

CHP İl Başkanlığı ve teşkilatları öncülüğünde 30 Ağustos Zafer Bayramı’na özel çelenk töreni gerçekleştirildi

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle dün sabah saat 11.00’de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl, Merkez İlçe, Kadın ve Gençlik Kolları Teşkilatları, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Şubesi ve ADD Şube Başkanı Veli Cengiz’le partililerin katıldıkları çelenk töreni düzenlendi.
Atatürk Anıtına CHP Çelengini CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, İl Başkanı Yalçın Görgöz, Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, Kadın Kolları Başkanı Alev Doğru ve Gençlik Kolları Başkanı Caner Peynirci birlikte sundu. ÇYDD Şubesi mensuplarının da çelenk sunmasının ardından saygı duruşu akabinde İstiklal Marşı okundu. Törenin ilk konuşmasını CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız yaptı.
“30 AĞUSTOS’TA
BAĞIMSIZLIK İNANCI TÜM DÜNYAYA KANITLANDI”
CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, Türk Ulusunun dünya da daha önce eşi benzeri görülmemiş bir kurtuluş mücadelesi verdiği 30 Ağustos Zafer Bayramı yıldönümünü kutlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu kaydetti. Akyıldız şöyle konuştu: “30 Ağustos ulusumuzun bağımsızlık inancını tüm dünya önünde kanıtladığı gündür. Günümüzde iktidar ülkeyi yönetenler Cumhuriyet değerlerini tek tek yok etmeye çalışıyorlar. Bizler Cumhuriyet değerlerini sonuna kadar korumaya kararlıyız. Bu ülkede maalesef ‘Kurtuluş Savaşını keşke Yunanlılar kazansaydı.’ diyen Fesli Kadir’lere karşı inatla biz Zafer Bayramlarını kutlamaya devam edeceğiz. Milli günlerimizi, milli bayramlarımızı yarıştırmaya çalışıyorlar. Bunları başaramayacaklar bizler inatla Zafer Bayramını ve diğer bayramlarımızı kutlamaya devam edeceğiz. Hiç kimse bunu engelleyemeyecektir.”
“MALAZGİRT’TE
BİZİM KOCATEPE’DE BİZİM”
CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, 30 Ağustos’un dünyanın en haklı, en meşru zaferi olduğunu vurguladı. 30 Ağustos zaferi ile Kurtuluş Savaşının kazanılması sonrası Türkiye’nin çok zor ekonomik şartlarda olduğunu belirten Görgöz şunları söyledi: “Kurtuluş Savaşından sonra ülkemizin ordusu ve halkı bitap düşmüştü. Hal böyleyken daha Cumhuriyet bile ilan edilmemişken Mustafa Kemal Atatürk der ki ‘Savaş meydanlarından kazanılan zaferler eğer ekonomik zaferlerle taçlandırılmazlarsa bağımsızlığınızı sürdüremezsiniz.’ Bundan dolayı 1923 yılında İzmir İktisat Kongresini toplar. Çok hızlı şeklide ülkede sanayi hamlesine başlar. 1924’de Kayseri’de uçak fabrikasını kurarlar. Ülkemizin bir parası yokken 1930’da Merkez Bankası kurulur. 1934’de Kayseri de ki uçak fabrikasından ilk uçağımız Ankara’ya iner ve uçak ihraç eden bir ülke olmaya başlarız. Ardından Sümerbanklar, Paşabahçeler, demir-çelik, çimento fabrikaları, şeker fabrikaları gibi yüzlerce fabrika kurulur. Bir metre dahi kendine ait olmayan demir ağlarla ülkeyi örerler. Ülkemizin dört bir tarafı binlerce kilometre demir ağlarla örülür. Bu süreçte Osmanlı’nın borçlarını temizlerler. 1946 yılına gelindiğinde Merkez Bankası bir açıklama yapar. ‘Ülkemizin rezervinde 176 ton altın vardır.’ Sonradan çok partili hayata geçiş süreci yaşanılır. Bunu anlattım çünkü sürekli şöyleydi böyleydi diyen bir tek parti iktidarıyla 18 yıldır baş başayız. Burada da Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi sürekli milli bayramlarımıza düşmanlık yapan AKP iktidarı yine aynı görevini yapmaya devam etmektedir. Üç gün önce Malazgirt Zaferini kutlayanlar bizim bayramlarımızı hiçe saymaya devam ediyorlar. Bizde inatla diyoruz ki, Malazgirt’te bizim Kocatepe’de bizim. Alparslan’da bizim Mustafa Kemal Atatürk’te bizim. Biz hiçbirinden vazgeçmeyiz.”
“30 AĞUSTOS ÜLKE
TOPRAKLARININ ALINDIĞI GÜNÜN ADIDIR”
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal çelenk töreninin son konuşmasını yaptı. Köksal, yok edilmek istenilen, her türlü yokluk ve imkânsızlığa rağmen “Ya İstiklal Ya Ölüm!” diyerek emperyalistlere karşı bağımsızlık mücadelesi veren Türk Milletinin kazandığı zaferin adının Başkomutanlık Meydan Muharebesi olduğunu söyledi. Türk Ordusunun işgalci düşman ordusunu Anadolu’dan temizlemek için büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle Büyük Taarruzun başlatıldığını belirten Köksal, “Büyük Taarruz Dumlupınar’da Atamın önderliğinde zafere ulaşılmıştır. Atatürk’ün Başkomutanlığında yapıldığı içinde bu zaferin adı Başkomutanlık Meydan Muharebesidir. Bu zaferden sonra bozguna uğramış olan Yunan orduları İzmir’e kadar sürülmüş ve nihayet 9 Eylül 1922’de Yunan askerlerinin İzmir de denize dökülmesiyle Türk toprakları düşman işgalinden temizlenmiştir. İşte bu yüzden 30 Ağustos ülke topraklarımızın geri alındığı günün adıdır. 30 Ağustos yedi düvele meydan okuyan emperyalistlere hadlerinin bildirildiği zaferin adıdır. Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi dünyanın bugüne kadar gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından biridir.” dedi.
“TEK İHTİYAÇ ÇOK ÇALIŞMAK”
Başkomutanlık Meydan Muharebesinin dünyanın gıpta edip ‘Keşke bizde olsa’ dediği Büyük Lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emperyalizmi dize getirdiği zaferin adı olduğunu söyleyen Köksal, “Küllerinden yeniden doğan bu milletin kanla, canla kazandığı bu büyük zaferin emperyalistlerin ve onların Türkiye’de ki işbirlikçilerinin anlamalarını beklemiyoruz. ‘Keşke Yunan galip gelseydi.’ diyen Fesli Deli Kadir’in cenazesinde saf tutanların bu zaferi anlamalarını beklemiyoruz. Atatürk’e hakaret eden Şevki Yılmaz’ı Afyonkarahisar’a getirtip konferans verdirenlerin ne bu büyük zaferi ne de büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anlamalarını beklemiyoruz. Cumhuriyet için ’90 yıllık reklam arası bitti.’ diyenleri milletvekili listelerine koyanların bu zaferi anlamalarını beklemiyoruz. Cumhuriyete ’90 yıllık enkaz.’ deyip Cumhuriyet dönemi yasaları için ‘İki ayyaşın yasaları.’ nitelendirmesi yapanların bu zaferi anlamalarını beklemiyoruz. Bu zaferden memnuniyet duymayanların Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, cepheye korkusuzca mermi taşıyan yürekli kadınlarımızı ve cephede canlarını ortaya koyup şehit düşen yiğitlerimizi anlamalarını zaten beklemiyoruz. Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlarını yol arkadaşı edinenlerin ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ diyerek geri dönmeyi düşünmeden bu topraklar için canını ortaya koyanları anlamalarını beklemiyoruz. Mustafa Kemal’in Kocatepe de büyük taarruz emrini verirken yaktığı ışık bugünde, yarında ve her zaman yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Biz milli egemenliğe ve bağımsızlığa sıkı sıkıya bağlıyız. Atamızın emaneti olan Cumhuriyeti ilelebet yaşatmak ve o Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırıp gelecek nesillere taşımak için ihtiyacımız olan tek şey çok çalışmaktır.” ifadelerini kullandı. >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme