• Haberler
  • Genel
  • CHP’den yürüyüşlü, sloganlı 29 Ekim kutlaması

CHP’den yürüyüşlü, sloganlı 29 Ekim kutlaması

CHP’liler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle parti önünde toplanarak Kocatepe Parkı Atatürk Anıtına kadar sloganlar atarak yürüdüler. Anıtta düzenlenen çelenk töreninin ardından konuşan İl Başkanı Yalçın Görgöz, hiç kimsenin, cumhuriyeti değiştirmeye, dönüştürmeye kalkışamayacağını buna kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi. Görgöz, Cumhuriyetin kolay kazanılmadığını, kolay teslim edilmeyeceğini vurguladı. CHP İl Başkanlığı tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle [&hellip]

CHP'den yürüyüşlü, sloganlı 29 Ekim kutlaması

CHP’liler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle parti önünde toplanarak Kocatepe Parkı Atatürk Anıtına kadar sloganlar atarak yürüdüler.

Anıtta düzenlenen çelenk töreninin ardından konuşan İl Başkanı Yalçın Görgöz, hiç kimsenin, cumhuriyeti değiştirmeye, dönüştürmeye kalkışamayacağını buna kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi. Görgöz, Cumhuriyetin kolay kazanılmadığını, kolay teslim edilmeyeceğini vurguladı.

CHP İl Başkanlığı tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle dün Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda çelenk töreni düzenlendi.
CHP İl Başkanlığı binası önünde yönetim kurulu ve vatandaşların katılacağı Kurtuluş caddesi güzergahında yapılan yürüyüşün ardından çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Siyasi tepkilerin yer aldığı sloganlarında atıldığı tören olay çıkmadan tamamlandı.
Parti önünde toplanan CHP’liler yapılan yürüyüşün ardından Kocatepe Parkı Atatürk Anıtına çelenk sundular. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından partililere İl Başkanı Yalçın Görgöz hitap etti.
1923 DEVRİMİ YOK EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR
Cumhuriyetin karanlık çağın bitişini müjdelediğini, aydınlığın habercisi, kadının kurtuluşu, gençliğin umudu olduğunu belirten CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, cumhuriyeti sessizin sesi, güçsüzün gücü, kimsesizin kimsesi olarak tanımladı. Türkiye’nin Atatürk Türkiye’si olmaktan çıkartılarak, tam bağımlı bir ülke haline dönüştürülmek istendiği görüşünü dile getiren Görgöz; “Şimdi ABD’nin planlayıp yönlendirdiği ‘ılımlı İslam’ temelinde bir karşı devrim süreci yaşıyoruz. Türkiye’yi şeriatçı ülkelerden ayıran laik, çağdaş yapı, yani 1923 devrimi yok edilmeye çalışılıyor. Hedefleri belli, Cumhuriyet dönemini tasfiye etmek. Siyasallaştırılan islamın yol haritasını ve ABD’nin BOP planını tamamlamak.” dedi.
HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALACAK
Yargının, ordunun, milli eğitimin, emniyetin, devletin tüm kurumlarını kuşatma operasyonunun tamamlandığını ileri süren CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, sıranın Türkiye’yi bütünüyle teslim almaya geldiğini söyledi. Yıllardan beri coşkuyla kutlanan Cumhuriyet Bayramını yasaklayarak, Cumhuriyetin başlangıç tarihinin kaldırılmaya çalışıldığını ifade eden Görgöz; “Ama başaramayacaklar. Bizler cumhuriyetimize ve onun değerlerine sahip çıktıkça, direndikçe geri adım atmak zorunda kalacaklar. Özellikle son zamanlarda Derviş Mehmetler’in, Sait Mollar’ın torunları, Atatürk’ten öç alma yarışına hız verdiler. Çünkü onlar, kör bağ bıçağı ile Kubilay’ı kesen dedelerinin idam edilmesini bir türlü unutamıyorlar. Batı ve Amerikan emperyalizmide, Kurtuluş Savaşı yenilgisini bir türlü hazmedemiyor. Bu yüzden el ele verip cumhuriyete ve değerlerine savaş açtılar. Aynı ataları gibi. Ama hevesleri kursaklarında kalacak.” diye konuştu.
KARŞINIZDA ATATÜRKLER VAR
Türkiye’nin ne Irak, ne Afganistan, ne Libya, ne da Arabistan olmadığını, Türkiye’nin Mustafa Kemal Atatürk’le birlikte 1923 yılının şanlı devrimini gerçekleştirmiş bir ülke olduğunu kaydeden CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz şöyle konuştu: “Şunu aklınızdan hiç çıkarmayın; Siz ne 19 Mayıs’ı, ne 30 Ağustos’u, ne Cumhuriyeti, ne de Atatürk’ü yok edebilirsiniz. Buna asla gücünüz yetmez. Bu büyük millet zamanı geldiğinde tehlikeler karşısında kenetlenmesini, ayağa kalkmasını çok iyi bilir. Bunun bir örneğini şu anda Ankara’da yaşıyor, görüyor tanık oluyorsunuz. Şaşıracaksınız, korkacaksınız, meydanların boş olmadığını anlayacaksınız. Engel olmayacaksınız, olamayacaksınız. Çünkü siz ortaçağ, siz sömüreni, siz işgalciyi savunuyorsunuz. Siz geçmişi gericiliği, siz mandacılığı savunuyorsunuz. Siz Vahdettinsiniz, Damat Feritsiniz, Siz Devriş Mehmetsiniz. Karşınızda Atatürk var, Atatürkler var.”
CUMHURİYETİMİZİ KİMSE DÖNÜŞTÜREMEZ
“Siz tarihi geri çevirmeye çalışıyorsunuz. Türkiye’yi parçalayıp sömürge yapmak için mücadele veriyorsunuz. Siz Servsiniz, karşınızda ise Lozan var.” diyen Yalçın Görgöz; “21. Yüzyılın Mustafa Kemalleri, tam bağımsızlığı, ulus devletini, uygarlığı savunuyorlar. Bu bir doğa yasası, bir tarih yasasıdır. Çürüyen, eskiyen uygarlığa ayak uyduramayan yok olup gider. Ağababanız Amerika ile birlikte, sizlerde birgün yok olacaksınız. Biz inanıyoruz ki AKP’ye oy vermeyen yüzde 50, AKP’ye oy veren milyonlarca vatandaşımızda cumhuriyetimizin yıkılmasına göz yummayacaktır. Kimse ama hiç kimse, cumhuriyetimizi değiştirmeye, dönüştürmeye kalkmasın. Buna kimsenin gücü yetmez. Çünkü cumhuriyet öyle kolay kazanılmadı, kolayda teslim edilemez, edilmeyecektir.” şeklinde konuştu.
MHP’DE SERT DİLLE ELEŞTİRİLDİ
Milliyetçi Hareket Partisi’ne de eleştiriler sıralayan CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz sözlerine şöyle devam etti: “Burada MHP’ye de söyleyeceklerimiz vardır elbette. Ey Menfaatçi Hareket Partisi; AKP’nin kayığına binmiş nereye gittiğini sanıyorsun? Ülkemiz işgal edilmeye çalışılırken sen kimin değirmenine su taşıyorsun? Elbet bunların hesabını birlikte vereceksiniz. Unutmayın hiçbir güç milletin iradesinden daha büyük değildir.” Program meşaleler yakan gençlerin okudukları şiirlerle devam etti. Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’ndaki çelenk sunma töreninin ardından parti önünde davul zurna eşliğinde halaylar çekildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme