CHP'den teleferik yorumu: İstenirse oluyormuş

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, haftalık basın toplantısında CHP İlçe Başkanları ile birlikte kameraların karşısına geçti. Yerel ve ulusal gündemi değerlendiren Demirkırkan, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yapılan teleferik ihalesinin olumlu bir katkı sağlayacağını, ancak 2014'te bu konuyu CHP olarak gündeme getirdiklerinde 'Olamaz' cevabı ile karşılaştıklarını anlattı. Demirkırkan, 'Geçtiğimiz hafta içinde Belediyemiz tarafından Kale'ye yapılacak [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, haftalık basın toplantısında CHP İlçe Başkanları ile birlikte kameraların karşısına geçti. Yerel ve ulusal gündemi değerlendiren Demirkırkan, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yapılan teleferik ihalesinin olumlu bir katkı sağlayacağını, ancak 2014’te bu konuyu CHP olarak gündeme getirdiklerinde “Olamaz” cevabı ile karşılaştıklarını anlattı. Demirkırkan, “Geçtiğimiz hafta içinde Belediyemiz tarafından Kale’ye yapılacak olan Teleferik Projesi ihale edildi. Bundan duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek isterim. 2014 yerel seçimlerinde Başkan Adayımız Mehmet Ecer tarafından Kale-Hıdırlık arası Teleferik projesi gazete ilanlarıyla halkımıza duyurmuştu. O dönemde Kalenin SİT alanı olduğunu, Anıtlar Yüksek Kurulu’nun böyle bir projeye imkan vermediğini, asla yapılamayacağını savunan sayın Çoban’ın bugün bu projeyi hayata geçirmesinden büyük memnuniyet duyduk. Demek ki istenirse oluyormuş. Konunun uzmanları tarafından uzun çalışmalar sonrası ortaya konulan bu ve benzer projeleri önümüzdeki günlerde sayın Çoban’la paylaşmayı düşünüyoruz” dedi.
ANITKAYA’YA ALT
GEÇİT GEREKİYOR
Anıtkaya’da vatandaşın alt geçit istediğine dikkat çeken Demirkırkan, “Afyon-Kütahya Karayolu üzerindeki Anıtkaya Köyümüzün girişinde bugüne kadar yaşanan kazalarda 7 kişi yaşamını yitirdi. Birçok yaralı ve sayısız maddi hasarlı kaza meydana geldi. Son olarak Temmuz ayı içerisinde yaşanan kaza sonrası bir köylü ciddi biçimde yaralanmıştı. Bunun üzerine bir araya gelen köylüler, Afyonkarahisar-Kütahya karayolunu 2 saat trafiğe kapatmışlardı. O gün yolda gerekli düzenlemelerin yapılacağı konusunda köylülerin ikna edilmesiyle eylem son bulmuştu. Aradan geçen zaman rağmen kavşakta herhangi bir iyileştirme yapılmamıştır. Köylüler seçim dönemlerinde verilen sözlere rağmen,  bu konuda gerek Valiliğimize, gerekse Karayolları Bölge Müdürlüğüne defalarca resmi başvuru yaptıklarını ancak olumsuz cevap aldıklarını ifade ediyor. Afyon-Kütahya-İstanbul karayolu işlek bir yol. Köylüler evlerinden tarlalarına geçmek için büyük oranda sinyalizasyon olmayan bu kavşaktan karşıya geçmek zorundalar. Traktörlerin karşı geçmesini sağlayacak bir alt geçit de yok. Bu da kazalara davetiye çıkartıyor. Bir kez daha belirtelim ki köylülerimiz ya bu kavşağa sinyalizasyon yapılmasını ya da traktör ve araçlarının geçebileceği altgeçit yapılmasını istiyorlar” diye konuştu.
MEMURA YÜZDE 100 ZAM TALEBİ
Memura yapılan zammın ihtiyacı karşılamadığını vurgulayan Demirkırkan, “Kamu çalışanı ve emeklilerinin geçmişten gelen haklarını alabilmesi için maaşları iki katına çıkartılmalı yani yüzde 100 zam yapılmalıdır” dedi. Demirkırkan, emeklilere de haklarının verilmesi gerektiğini belirterek şöyle devam etti:
“İktidar tarafından yapılan açıklamada emeklilerin maaşlarının bayram öncesinde ödeneceği bildirildi. Emekli maaşlarının bayram öncesi ödenmesi neyi değiştirecek? Emeklinin geçim sorununu çözecek mi? Geçim sorunu çeken, ay sonunu değil ortasını zor getiren emeklilerimiz, bayramı mutlulukla yaşamak istiyor, devletini yanında görmek istiyor. Tüm emeklilerimizin bayram sevincini yaşayabilmesi için emeklilerimize kurban parasının verilmesi, emeklilerimizin bir nebze rahatlatacaktır. Emeklilerimizin maddi koşullarının iyileştirilmesinin ve yaşamlarını kolaylaştırıcı düzenlemelerin uygulamaya konulmasının, anayasal güvence altına alınmış olan sosyal devlet ilkesinin gereği  olduğunu düşünen CHP’nin, emeklimize dini bayramlarda birer maaş ikramiye verilmesini vaat ettiğini ve bu sözünün arkasında durduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.” >> Murat ARISOY’un Haberi

KURULTAY SÜRECİ BAŞLADI
Emirdağ CHP İlçe Başkanı Recep Özer, CHP’de kurultay döneminin başladığını kaydetti. Özer, “Partimizin olağan kurultay dönemine girdik. Bu ayın 26’sından Ekim’in 4’üne kadar delege seçimi yapacağız. Üyemizin yeterli olduğu bölgelerimizde biz önseçim yapıyoruz. Delegeler seçildikten sonra ilçe yönetimlerimizi seçecekler. İlçe yönetimindeki delegeler de il yönetimini seçeceklerdir. Kendinde bir güç bulan arkadaşlarımız her yere aday olabilir. Bizim beklentimiz birlik ve beraberliğimizin devam etmesidir. Bizim üyelerimiz de bu bilinçtedir” dedi.

Bakmadan Geçme