• Haberler
  • Genel
  • CHP'den çağrı: Seçim bütçeleri açıklansın

CHP'den çağrı: Seçim bütçeleri açıklansın

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer ile Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, tüm siyasi parti ve adaylara çağrı yaparak 'Seçim bütçeleri açıklansın' dediler Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer ile CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, CHP Merkez İlçe Seçim Bürosu'nda ortak bir basın toplantısı düzenledi. [&hellip]

CHP’den çağrı: Seçim bütçeleri açıklansın

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer ile Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, tüm siyasi parti ve adaylara çağrı yaparak “Seçim bütçeleri açıklansın” dediler

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer ile CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, CHP Merkez İlçe Seçim Bürosu’nda ortak bir basın toplantısı düzenledi. Ecer ve Demirkırkan, tüm siyasi partilerin ve Belediye Başkan Adayları’nın seçim bütçesini kamuoyuna açıklaması gerektiğini kaydetti.
ECER’İN MALVARLIĞI
Afyonkarahisar kamuoyuna mal varlığı ile ilgili bilgi veren CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer, “Ben malvarlığımı açıklıyorum: Benim burada bir evim var, bir arabam var 2006 model. Eşimin üzerine ait bir araba var. Eşimin üzerine İstanbul’da bir ev var. Bankadaki malvarlıklarım ise alacaklarım ve vereceklerim düşüldüğü zaman negatifte. Ağustos’tan beri bu işi götürüyoruz. Mütevazi bir bütçemiz var. Diğer adaylar açıkladığı anda biz de açıklayabiliriz” dedi.
“TERCİH BİZDEN YANA”
Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştığını söyleyen Ecer, 30 Mart’ta önemli bir başarı elde edeceklerini söyledi. Ecer, “25 Ağustos’ta Belediye Başkan Adayı olarak Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarafından ismimiz açıklandıktan sonra 180 gün geçti. O zamandan beri sürekli çalışıyoruz. Toplumumuzun yüzde 95’ine ulaştık. Şu ana kadar aldığımız geri dönüşler mükemmel. Daha önce farklı adaylara ve partilere oy vermiş kişi ve gruplarla görüşüyoruz, iyi geri dönüşler aldık. Kazanacağımıza inanıyoruz. Şeffaflık ilkesine göre kullandığı kaynakların hesabını vermeli. Afyonlu hemşehrilerim, vicdanının sesini dinleyecek. İnanıyorum ki Afyon halkının tercihi Mehmet Ecer olacaktır” diye konuştu.
SEÇİMDE ŞEFFAFLIK ÖNEMLİ
CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan da seçmenlerin aklında seçim bütçelerine ilişkin soru işaretlerinin oluştuğunu kaydetti. Demirkırkan, “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi, açıklık ve saydamlığın önemine işaret etti. Siyasi Ahlak Yasası’nın ülkemizde mutlaka çıkarılması gerektiğinden bahsetti. Bunun için önergeler verdik. Açıklık, dürüstlük, objektiflik ilkeleri teminat altına alındığında ve kamu yararına uygun olarak işletildiğinde tüm hizmetlerin etkili ve verimli bir şekilde işleyebileceğini biliyoruz. Son dönemde fezlekelerin bile halkımızdan çalındığı, çalınan paraların bile hesabının sorulamadığı günlerde, halkımız ısrarla yerel seçim bütçelerinin nerelerden kaynaklandığını bize soruyor. Son günlerde yolsuzluk, rüşvet, adaletsizlik gibi olayların önüne geçmenin en önemli yollarından birisi açıklıktır” ifadelerini kullandı.
“GENEL MERKEZ VE ADAY BÜTÇESİ NET”
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Afyonkarahisar’daki çalışmalarında kullandığı bütçenin ve kaynağının net olduğunu vurgulayan Demirkırkan, şöyle devam etti:
“Bizim Bütçemiz çok açık ve net. Genel Merkezimizden gelen bütçe belli, Belediye Başkan Adayımızın koyduğu bütçe belli. Bunun dışında herhangi bir talebi kabul etmedik. İstenildiği zaman bunları açıklamaya da hazırız. Bir parti, akşamları otobüslerle hamama götürüyor, yüzlerce kişiye yemekler yediriliyor. Bu bütçe nereden geliyor. Belediye Başkanı’nın maaşı 7 bin lira civarında, neden milyonlar sokağa dökülüyor?”
AKARYAKIT VE OTEL
MASRAFLARI SORUSU
CHP dışındaki partilerin seçim bütçelerinin de açıklanmasını isteyen Demirkırkan, “Bir başka soru, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin araçlarının Tureks’e mi ait olduğu. Yapılan mitingte vatandaşları ücretsiz olarak taşındığını görmüştük. Kullanılan araçların akaryakıtlarının YÜNTAŞ tarafından mı, Belediye’nin bütçesinden mi karşılandığı soruluyor. Otellerde verilen yemeklerin bütçesinin eski Otogar’daki ihaleyi alan firma tarafından karşılandığı duyumlarını aldık. Ne derecede doğrudur bilmiyoruz. Şeffaf bir bütçeyle yola çıkan kişilerin bunları açıklaması gerekir. Diğer adayın ise reklam bütçesinin yüksek olduğu, gerek yazılı medyada gerek internet medyasında, gerek bilboardlarda ucu-bucağı olmayan reklamları görüyoruz” ifadelerini kullandı.
PARTİLERE “İLTİMAS” UYARISI
Seçim sürecinde farklı çevrelerden yardım alınması hâlinde, seçimden sonra yardım yapan çevrelerin iltimas bekleyeceğini anlatan Demirkırkan, partileri ve adayları dikkatli olmaları yönünde uyardı. Demirkırkan, “İnsanlar para harcayabilirler, harcadıkları paranın kaynağını göstermek zorundadırlar. Bunlar, kaynak gösterilmiyorsa yarın birilerine iltimas olarak geri dönecektir. Bunu hiçbir zaman istemedik. Böyle bir şey olursa halkımız ve biz bunun hesabını soracağız. Biz hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi bu seçime tek başına giriyor. Herhangi bir parti ile al gülüm-ver gülüm ilişkimiz olmayacaktır” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Ocaklar neden açılmıyor

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, Afyon’da 700 mermer ocağının 65’ine işletme ruhsatı verildiğini belirtti. Demirkırkan, “Mermer ocaklarının ruhsatı, daha önce Bakanlık tarafından verilirken, son 3 yılda Başbakanlık’un uhdesine alınmıştı. Başbakanlık’a belli miktarda bağışta bulunmayanlara ruhsat verilmiyordu. 17 Aralık’tan sonra mermer ocağı açma ruhsatları tekrar Bakanlık’a devredildi. Bize gelen bilgilere göre 700 mermer ocağı ruhsatı var, bunlardan 65 tanesine açma izni veriliyor. Geri kalan 635 tanesine ruhsat verilmiyor. Ruhsat verilmeme gerekçesi ise belirtilmiyor” diye konuştu.

Bakmadan Geçme