CHP'den Ata'ya iki ayrı anma

  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı'nca 10 Kasım Cumartesi günü sabah saat 11:00'de Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı'nda Atatürk'ün 80'inci ölüm yıldönümü nedeniyle tören düzenlendi. Tören akabinde partide saat 13:00'de Gençlik Kolları tarafından ayrı bir anma programı daha gerçekleştirildi.'ATATÜRK'ÜN YOLUNDAN YÜRÜYECEĞİZ'Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı'nda ki törende CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, İl Kadın Kolları [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nca 10 Kasım Cumartesi günü sabah saat 11:00’de Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda Atatürk’ün 80’inci ölüm yıldönümü nedeniyle tören düzenlendi. Tören akabinde partide saat 13:00’de Gençlik Kolları tarafından ayrı bir anma programı daha gerçekleştirildi.
“ATATÜRK’ÜN YOLUNDAN YÜRÜYECEĞİZ”
Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda ki törende CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, İl Kadın Kolları Başkanı Şenay Sarman, İl Gençlik Kolları Başkanı Elif Tuğba Şahin tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. 1938 yılından bu tarafa her 10 Kasım’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılış hüznünü derinden yaşandığını dile getiren Şahin, “Atamızın vatanı kurtarmasının yanında ömrü yettiğince bize kazandırdığı devrimlerle ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarmıştır. Atamızın bıraktığı emanetin gerçek manada ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Gençliğe emanet ettiği güzel vatanımız. Ölümün ölümsüzlüğüdür bugün. Hep birlikte Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan hiç durmadan yürüyeceğiz. Daimi hedefimiz ilkelerini korumak, devrimlerini sonsuza kadar yaşatmaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına sonsuz saygıyla.” dedi.
“EN BÜYÜK DEVRİMCİ ATATÜRK”
CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, Atatürk’ün 80’inci ölüm yıldönümünü Ata’ya olan özlem ve saygıyla andıklarını söyledi. Atatürk sevgisinin hiçbir zaman bitmeyeceğini kaydeden Ercan, “Bu sevgi hep içimizde kalacak. 80 yıl daha da geçse, 800 yılda geçse Atatürk her Türk’ün kalbinde yaşayacak. Sıkıştıkları zaman Atatürk’e sarılacaklar. Çünkü Atatürk’ten başka çare yok.” diye konuştu.
“ATATÜRK TÜRKİYE’Yİ  BÖLÜCÜLERE, İŞBİRLİKÇİLERE  TESLİM ETMEDİ”
Anma töreninin son konuşmasını TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Milletvekili Av. Burcu Köksal yaptı. Atatürk’ün Cumhuriyetin ilanından sonra Türkiye’nin çağdaş medeniyetler arasına girmesi için mücadele verdiğini belirten Köksal şöyle konuştu:
“Atamız güzel yurdumuzu emperyaliste, haine, bölücüye, işbirlikçiye, sömürgeciye teslim etmeyen ve çağın gerisine düşmemek için çabalayan bu toprakların gelmiş geçmiş en büyük devrimcisidir.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme