Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’den 19 Mayıs’a özel tören

CHP’den 19 Mayıs’a özel tören

CHP İl Başkanlığı’nca 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’na özel bir tören düzenlendi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl, Merkez İlçe, Kadın ve Gençlik Kolları yöneticileri, yönetim kurulu üyeleri ve partililer Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda çelenk töreni gerçekleştirdi.

 

MÜCADELEYİ MEMLEKET SEVDALISI ATATÜRKÇÜLER KAZANDI

Atatürk Anıtına çelengi; TBMM Divan Kâtibi Üyesi CHP Milletvekili Burcu Köksal, CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, İl Kadın Kolları Başkanı Alev Doğru, İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Peynirci birlikte sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemine yönelik konuşan CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, 101 yıl önce, 16 Mayıs 1919’da, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarının, Bandırma Vapuruyla İstanbul’dan Samsun’a hareket ettiklerini dile getirdi. Görgöz, “Atatürk ve dava arkadaşlarının amaçları; ülkemizin, milletimizin kurtuluşunu ve laik Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunu gerçekleştirmekti. O günün ülkesinde de, saltanat sevdalıları ile memleket sevdalıları bir mücadele içerisindeydi. Bu mücadeleyi memleket sevdalıları, yani Atatürkçüler, yani Kuvayı Milliyeciler kazandı.

Bizler, 101 yıl önce emperyalizme karşı başlatılan haklı mücadeleyi, bugün olduğu gibi bundan sonra da sürdüreceğiz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bizler halkımızla birlikte, Bandırma Vapurunda olmaya devam edeceğiz. Atatürk’ün ‘Benim doğum günüm’ dediği 19 Mayıs 1919, hepimizin doğum günüdür. Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız hepimizin doğum kutlu olsun.” dedi.

CUMHURİYET GENÇLERE EMANET

TBMM Divan Kâtibi Üyesi CHP Milletvekili Burcu Köksal çelenk töreninde yaptığı konuşmada, Milli Mücadele’de 19 Mayıs 1919 tarihinde ilk adımın atılması üzerinden 101 yıl geçtiğini belirtti. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin büyük fedakârlıklar ve zorluklar sonucu kurulduğunun altını çizen Köksal, “Milli Mücadelemizin başlangıcı olan 19 Mayıs işte bu cumhuriyetin temel taşlarının örülmeye başlanıldığı günün adıdır. 19 Mayıs çarenin millette olduğunu anlamanın ve çareyi millette aramanın günüdür. 19 Mayıs topraklarına göz dikilmiş, geleceği yok edilmek istenilen milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bağımsızlık mücadelesine ilk adımı attığı günün adıdır. Var oluş bağımsızlık mücadelesi zaferle sonuçlanmıştır. Milli Egemenlik esasına dayalı, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti inşa edilmiştir. Her türlü zorluğa, engele, yokluğa rağmen büyük fedakârlıklar ve mücadeleler sonucu kurulan Türkiye Cumhuriyetini ‘Benim bütün ümidim gençliktedir.’ diyen Atamız gençlere emanet etmiştir. Bu bayram ülkemizin geleceğinin gençlerin elinde olduğu vurgusunu bize bir kez daha hatırlatmaktadır.” diye konuştu.

GENÇLİK POTANSİYELİ KUVVETLİ

Milletvekili Burcu Köksal, fırsat eşitliği sağlandığı, imkân verildiği takdirde bilimin ve teknolojinin sunduğu doğru koşullar sağlanması halinde Türkiye’yi dünyanın süper güçleriyle yarıştırabilecek bir gençlik potansiyeli olduğunu kaydetti. Köksal kendilerinin üzerine düşenin; Gençlerin gelecek kaygısı taşımadan sınav stresiyle, değişen okul müfredatlarıyla, allak bullak edilen sınav tarihleriyle mağdur edilmeyip özgüvenle, kardeşçe ve barış içerisinde yaşadıkları bir ülke inşa etmek olduğunu sözlerine ekledi. Burcu AYDIN’ın Haberi.