Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Onur Bayram
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

CHP’de yeni il başkanı kim olur?

Onur Bayram 6 Kasım 2010 Cumartesi 02:00:00
  Türkiye birkaç gündür CHP’de yaşanan gelişmelere kilitlendi. CHP’de teşkilatların büyük bir bölümü Sav-Kılıçdaroğlu çe-kişmesinde Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na destek verirken Afyonkarahisar İl Başkanı Ramazan Akgöz, ulusal basının “Sav İması” olarak algıladığı bazı sözleri sarf etmiş. CHP’de Genel Merkez’in karıştığı gün İl Başkanı Akgöz, “Yıllarca CHP’ye hizmet veren bir kişinin dışlanması doğru değil” diyerek tarafını belli etmiş. Olayların yatışıp, her iki tarafından da ılımlı bir üslupla konuşmaya başladığı dün ise Başkan Akgöz, merkez ilçe başkanı ile ilgili açıklamalarıyla gerçek bir demokrasi dersi vermiş. Ancak iki gün yapılan iki açıklama arasındaki fark bakılınca Başkan Akgöz ikinci gün geri adım atmış ve tarafsız bir konum almaya çalışmış gibi görünüyor. Oysa bu çekişme burada bitmedi. Ve bence bu çekişmede de başbakanın işadamlarına dediği gibi taraf olmayanlar bertaraf olacak. Hiç olmasa güçsüzleşecek.
Basın mensupları arkadaşlarım CHP Merkez İlçe Başkanı Ercan Kaynar’ın “Taşlar Yerine Oturuyor” açıklamalarını CHP İl Başkanı Başkan Akgöz’e hatırlatmış. İlk gün açıklamalarıyla Önder Sav’ın yönetim dışında bırakılmasını eleştirerek, yeni listenin ölü doğduğunu açıklayan Başkan Akgöz, dün Ercan Kaynar’ın kendi düşüncelerini açıkladığını, kimsenin fikirlerini açıklayan bir kişiye karışamayacağını bunun demokrasinin gereği olduğunu söylemiş. Kendisini geri adım atar tarzda da olsa teşkilatı gerecek ortamdan kaçınan açıklamalarından dolayı kutluyorum. Demokrasinin güzel bir örneği ile her düşünceye saygılı olduğunu söylemiş. Ancak bu kez tarafını belli etmese de Kaynar’ın açıklamalarının Kaynar’ın kendi düşünceleri olduğunun üstünü vurgulayarak teşkilatın ve kendisinin görüşü olmadığını vurgulamaya çalışmış. İkinci gün taraf tutmayan, tarafsız görünmeye çalışan Başkan Akgöz, acaba Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun sözünü ettiği ‘korku imparatorluğu’ndan mı çekiniyor?
CHP’deki patronluk kavgası Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın yeni listeyi onaylaması ve yumuşayan açıklamalarla yatışmış görünüyor. Ancak bu iş burada bitmedi. Genel seçime aylar kala başlayan bu kavga milletvekili adaylarının belirlenmesine yansıyacaktır.
Önceki gün ve dün Antalya merkezli gazetelerde CHP Antalya Teşkilatı’nın Genel başkan Kılıçdaroğlu’nu açıkça desteklediği bilgileri yer alı-yordur. Genel başkan olsun ya da olmasın, hatta milletvekili bile olmasa Deniz Baykal’ın Antalya teşkilatı üzerinde inanılmaz bir gücü ve etkisi vardır. Eski Genel Başkan her ne kadar yaşananları tarafsızca üzülerek izlediğini açıklasa da Antalya teşkilatı durumu özetliyor. Seçim ve milletvekillerinin belirlenmesi öncesi Kılıçdaroğlu-Baykal ittifakı Önder Sav ve grubunu tasfiye edebilir mi? Bence edebilir.
Önder Sav grubunun tasfiye olmasıyla her ne kadar tepeden inme görevlere karşı görünseler de mevcut yöneticiler de değişecektir. Ben teşkilatlardan yetkili yeni yönetim olsam ya da Kılıçdaroğlu’nun veya Baykal’ın desteklediği bir milletvekili adayı olsam Sav’a destek veren Afyon İl Başkanı ile çalışmak istemem. Bu nedenle Akgöz’ün de artık uzun süre bu görevde kalmayacağına inanıyorum.
İlimizin CHP’li Milletvekili Halil Ünlütepe’nin partide yaşananlarla ilgili hangi konumu aldığı bilmiyorum. Ancak geçmişte Deniz Baykal’la olan yakınlığı sürdüğünü göz önünde bulunarak Halil Ünlütepe’nin de Kılıçdaroğlu ve ekibinin yakınında yer alacağına inanıyorum. Kılıçdaroğlu’na destek vererek, hem teşkilat üzerindeki etkisini geri kazanacak hem de milletvekilliği adaylarının belirlenmesinde gücünü konuşturması beklenen Deniz Baykal, genel seçimde yaşanacak olası bir AKP zaferiyle eskisinden daha güçlü olarak geri dönecektir. CHP’nin seçimi kazanması ya da seçimden Baykal dönemine göre daha iyi bir oy oranıyla çıkması ise Kılıçdaroğlu’nun koltuğunu korumasına ancak yinede Baykal’ın güçlenmesine neden olacaktır.
Dün yerel gazetelerimizde biri daha önce partide yöneticilik yapmış iki yazarımızın köşelerini okudum. İkisi de hayal denebilecek güzel CHP geleceği öngörmüşler. Ne yazık ki kendileriyle aynı görüşte değilim. Evet bu süreç eski siyasileri eleyecektir. Evet bu süreci başarıyla geçen zafer kazanmış lider olarak genel seçime daha da hırsla girecektir. Ama Sav’ın gidişi Baykal’ı güçlendirecek, bu da muhtemel bir liderlik yarışını hep gündemde tutacaktır. İl Başkanı Ramazan Akgöz’ün yerine kim il başkanı olur, orasını ben bilemiyorum. Ama Deniz Baykal’ın gidişi ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun gelişiyle bir kez daha aday olmaz-olamaz-sıralamaya alınmaz dedikodularını duyduğum Halil Ünlütepe hem yerini hem de etkisini koruyacaktır.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER