Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın

CHP’DE DİLLER BAŞKA KALPLER BAŞKA SÖYLER!!!

Burcu Aydın 22 Nisan 2016 Cuma 14:45:31
 

Atatük İlke ve İnkılaplarının yanında toplumsal cinsiyet eşitliğini savunan CHP’nin Afyonkarahisar İl Yönetim Kurulu üyelerinden Mustafa Özkan ile aynı partinin İl Kadın Kolları Başkanı Sayın Hafize Özmen arasında sosyal medyada izlenen sürtüşme tüm dikkatleri topladı.
CHP Milletvekili Burcu Köksal’ı ziyaret eden CHP’li kadınlardan biri olan İl Kadın Kolları Başkanı Hafize Özmen sosyal medya hesabı üzerinden milletvekiline konukseverliği ve ilgisi için teşekkür ediyor. Sayın Mustafa Özkan ise “Kıymetli hanımefendiler meclisin bahçesini doldurduğunuz gibi, lokantasını doldurduğunuz gibi 23 Nisan’da CHP saat 9.30’da çelenk koyma merasimi var. Umarım orayı da doldurursunuz. Hep birlikte güzel bir çelenk sunarız.” ifadelerini sıralıyor.
Hafize Özmen de pek çok kişinin okuma imkanı olduğu, arkadaş listesinde bulunduğu sosyal medya hesabı üzerinden bir başka hanımefendinin de tepki koyduğu cevapları sıralıyor. İlk etapta bir partinin yönetim kademesindeki mensuplarını ilgilendiren bir olay gibi duruyor. Oysa insanların ve karşı cinsin birbirine nasıl baktığını anlatan net bir diyalog. Zaten bize de bu satırları yazdıran bu yönü. Yoksa kime ne.
Evet dikkat çeken yanı bu. Kadın ve erkek toplumda iki eşit bireydir. Kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur mantığı, söyleminin tam aksi. Sayın Özkan haklı dahi olsa bunun yeri herkesin okuma, ulaşma imkanı olan sosyal medya hesabından eleştiri değil. Kaldı ki ifadeler eleştiri boyutunu aşıyor. Sanki CHP’li kadınlar hemcinsleri milletvekiline yalakalık yapma amaçlı ziyarette bulunmuşlar ve TBMM lokantasında karın doyurmak için başkente gitmişler gibi bir hava estiriyor. En basitinden kol kırılır yen içinde kalır mantığına aykırı bir çıkış var. Partisinin kadınlarını gezme, tozma, yeme içme, milletvekili ile aynı fotoğraf karesinde gülümsemekle sınırlı kalmış bir acziyete sokan rencide edişlik var.
Oysa çelenk sunma töreni kısa süreli ve Atatürkçü felsefeyi benimseyen insanlar için mutluluk verici kolay bir organizasyon. TBMM’de milletvekili ziyareti kadar yorucu değil.
Sayın İl Kadın Kolları Başkanı Hafize Özmen, “Biz kadınlar her yerde varız. Her yeri doldururuz. Yeter ki siz erkekler bize destek olabilseniz.” diyor bir ifadesinde. Sayın Başkanda anahtar kelimeyi sunuyor. “Destek.” Bu kelimenin altı çizilmeli destek olunmalı köstek değil.
Eksik, gedik, sürtüşme her zaman ve her yerde olur. Bunun tartışma ve deşifre etme yeri toplumun önü değil, sosyal medya hesabı üzerinden atışma değildir.
Mesele parti içi bir mesele ya da iki kişi arasında olmaktan ziyade zihniyetlerin, samimiyetin söylemle zihin arasındaki uçurumu ortaya çıkarması açısından dikkatimizi çekti. Yoksa bir gündem konusu olarak değerlendirmek ya da yorum yapma ihtiyacı hissetmedik. Kimsenin avukatı değiliz, gayemiz eleştirmekte değil. Mesele feministlik, erkekistlik değil, mesele sözle özün birliğidir. CHP’de diller başka kalpler başka söyler. Bilmem anlatabildim mi?

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti