CHP’de “Arena” coşkusu – Kocatepe Gazetesi

Ünlü araştırmacı gazeteci Uğur Dündar’ın Halk Tv’de hazırlayıp sunduğu Halk Arenası programı, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Toplantı Salonu’ndan canlı yayın yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ergün’ün konuşmacı olarak katıldığı canlı yayına CHP İl ve İlçe Örgütleri yoğun ilgi gösterdi. CHP Afyonkarahisar [&hellip]

Ünlü araştırmacı gazeteci Uğur Dündar’ın Halk Tv’de hazırlayıp sunduğu Halk Arenası programı, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Toplantı Salonu’ndan canlı yayın yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ergün’ün konuşmacı olarak katıldığı canlı yayına CHP İl ve İlçe Örgütleri yoğun ilgi gösterdi. CHP Afyonkarahisar örgütünü adeta ayağa kaldıran programı izleyenler arasında CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, CHP Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca, CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, CHP İlçe Başkanları ile çok sayıda vatandaş yer aldı.
PROGRAMIN İSMİNİ DEĞİŞTİRELİM
Programda, Uğur Dündar ile Yılmaz Büyükerşen arasında ilginç bir diyalog geçti. Büyükerşen’in “Eskişehir’deki Atatürk Stadı’nın yerine Arena diye bir stad yaptılar” demesi üzerine Uğur Dündar, “Ben Arena’yı 1992 yılında başlattım. Ama son günlerde Atatürk isminin yerine Arena ismi verildiğini görünce ‘Acaba programın ismini değiştirsem mi’ diye düşünüyorum” dedi. Büyükerşen ise bu cümleye “O zaman Atatürk Meclisi olsun. Ata Meclisi olsun” karşılığını verdi.
CHP’NİN UYARILARI SÜRECEK
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç ise, Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini, bu zor dönemin, halkın iradesi ile atlatılacağını söyledi. Koç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her istediğinin yerine getirildiğini, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ise Erdoğan’ın etkisinin dışına çıkamadığını kaydetti. Koç, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ekonomik, sosyal, eğitim, terör konularındaki uyarılarının bir bir çıktığını, bundan sonra da uyarılara ve önerilere devam edeceklerini söyledi.
23 NİSAN İÇİN
FRANKFURT ÖRNEĞİ
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapılması öngörülen Resepsiyon’un iptal edilmesini eleştirdi. Büyükerşen, Eskişehir’in kardeş şehri Frankfurt’ta 2013’te 23 Nisan’ın Çocuk ve Milli Egemenlik Bayramı’nın nasıl coşkuyla kutlandığını anlattı. Büyükerşen, Büyükşehir Yasası’nın da birçok sıkıntıya sebep olduğunu kaydederek köylülerin oylarının “Sizler artık büyükşehirlerin mahallesi oldunuz” diye iktidar partisine yönlendirilmeye çalışıldığına dikkat çekti.
TOPLANTI SALONUNA KOLTUK TAKVİYESİ
Öte yandan canlı yayın için Afyonkarahisar Ticaret Borsası Toplantı Salonu’ndaki koltuk sayısı artırılırken, canlı yayın başladıktan sonra da salona girmeye çalışanların olduğu gözlendi. Halk Arenası, saat 21’de başlayıp 00.20’de sona erdi. Salonu dolduranlar, yaklaşık 3 buçuk saat boyunca yapılan konuşmalar pürdikkat izledi. Salonda sık sık “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları atıldı.
DEMİRKIRKAN’A TEŞEKKÜR ETTİ
Araştırmacı gazeteci Uğur Dündar, “Beni buraya davet eden CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan’a teşekkür ediyorum” dedi. Dündar, CHP Afyonkara-hisar Milletvekili Burcu Köksal’ın ismini de anons etti. HABER: MURAT ARISOY

AFYON’UN YERİ AYRI

Halk Arenası programında Afyonkarahisar’ın öneminden de bahsedildi. Gazeteci Uğur Dündar, “Kuvva-ı Milliye’nin, Milli Mücadele’nin kalbinin attığı yerde, Mustafa Kemal’in askerleri ile birlikteyiz. Afyon’dayız.Burası Milli Mücadele’nin kalbinin attığı yer, burası bambaşka bir yer: Afyon” dedi.
“BENİ YETİŞTİREN
 HOCA SANDIKLILI”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç ise Afyon’un kendisi için özel bir yeri olduğunu kaydetti. Koç, “Hekimlik yıllarımda Afyon’dan çok hastam oldu. Her biri ile akrabalık düzeyinde ilişkiler kurdum. Afyonlularla hasta-hekim akrabalığı yaşadım. Her gelişimde onlarla buluşmaktan büyük zevk aldım. İkincisi, beni yetiştiren Tıp Profesörü olmamda en önemli hocalarımdan bir tanesi, bir dürüstlük timsali, Sandıklılı rahmetli Prof. Dr. Bekir Berkol Hoca’dır. Rahmetli olana kadar, Sandıklı’da Yunan işgalini yaşamış bir hoca olarak, son nefesine kadar Cumhuriyet’e bağlı olarak yaşamıştır. Ankara İkinci Bölge’de Afyonkarahisarlı bir Belediye Başkanı var. Anadolu’dan çıkmış, hem mütedeyyin, hem sonuna kadar Atatürkçü Fethi Yaşar’la birlikte çalışmaktan büyük gurur duyuyorum” diye konuştu.
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin kurulmasında kendisinin emeği geçtiğini hatırlattı.

Bakmadan Geçme