CHP'de 100'üncü yıla yakışmayan kongre

CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı'nın olağan seçimli genel kurul toplantısına CHP Grup Başkan Vekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal ile Kastamonu CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin arasında delegelerinde katıldığı kavgalar damga vurdu. Milletvekili Köksal'ın baygınlık geçirdiği, bir çok kavganın ve gerilimin yaşandığı, tansiyonun hiç düşmediği genel kurul toplantısı sonucu yapılan seçimde ipi göğüsleyen Av. Büşra DişçioğluÇetinözCHP'nin Merkez ilçe yeni Başkanı oldu.

CHP’de 100’üncü yıla yakışmayan kongre

CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı’nın olağan seçimli genel kurul toplantısına CHP Grup Başkan Vekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal ile Kastamonu CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin arasında delegelerin de katıldığı kavgalar damga vurdu. Milletvekili Köksal’ın baygınlık geçirdiği, bir çok kavganın ve gerilimin yaşandığı, tansiyonun hiç düşmediği genel kurul toplantısı sonucu yapılan seçimde ipi göğüsleyen Av. Büşra Dişçioğlu Çetinöz CHP’nin Merkez ilçe yeni Başkanı oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı genel kurul toplantısı başlamadan önce CHP Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal ve Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin’in şiddetli tartışmasıyla başladı. Bir türlü düşmeyen tansiyon nedeniyle Afyonkarahisar polisi geniş güvenlik önlemleri aldı. Çevik kuvvet ekipleri toplantı salonunun dışında teyakkuz da bekledi.

KÖKSAL SİNİR KRİZİ GEÇİREREK YERE YIĞILDI
Toplantı başlamadan salona gazeteci eşi Yasin Köksal ile birlikte giren CHP Grup Başkanvekili Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin’in telefonda kendisine ettiğini iddia ettiği hakaretleri toplantı salonunda delegelerin ve partililerin yanında da söylemesini istedi. Kimsenin kendisine “hırsız” diyemeyeceğini söyleyerek eşiyle birlikte Erbilgin’in üzerine yürüyen Köksal, “Hani beni Afyon’dan kazıyacağını söylüyordun. Şimdi de söyle” diye bağırırken sinir krizi geçirerek yere yığıldı. Köksal, toplantı salonunun yakınında bulunan Fuar Hastanesi’ne kaldırıldı.

İL BAŞKANI SEÇME DİVAN’A SEÇİLEMEDİ, DELEGE KASTAMONU İL BAŞKANININ DİVAN BAŞKANLIĞINA KARAR VERDİ

Genel kurul toplantısı için divan uzun süre oluşturulamadı. CHP Kastamonu İl Başkanı Hüseyin Erbilgin’in Divan Başkanlığına Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal’ın taraftarları karşı çıktı. Salonda uzun süre “Hırsız dışarı” sloganları atıldı. CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe eski Başkanı Ömer Akyıldız, Divan Başkanlığına aday olan CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Yusuf Onur Seçme ile CHP Kastamonu İl Başkanı Hüseyin Erbilgin’in divan başkanlığını delege oyuna sundu. Delegenin çoğunluğu CHP Kastamonu İl Başkanı Hüseyin Erbilgin’in başkanlığı için el kaldırdı. Divan CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin’in başkanlığında; Selami Fidan ve Mehmet Gümüş’ten oluştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından toplantıda kurul raporları kabul edildi. Toplantının konuşma bölümünde sırasıyla; Kardelen Başpınar, Yılmaz Özkan, Mevlüt Çolakoğlu, CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Yusuf Onur Seçme, Av. Ramazan Akgöz, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Ahmet Salih Çiçek, Dr. M. Kemal Demirkırkan konuşma yaptı.

“EREN BÜLBÜL’ÜN YAŞINDAYIM FAALİYET RAPORUNA 2 BAŞLIKTA İTİRAZIM VAR”

Sansasyonel kongrenin kürsü konuşmalarında çarpıcı başlıklar dikkat çekti. İlk sözü alan Kardelen Başpınar, faaliyet raporunu onaylamadığını ve nedenlerini anlattı. 18 yaşında olduğunu söyleyen Başpınar, “Ben Kardelen Başpınar. On sekiz yaşındayım. Darbeci faşist cuntanın 12 Eylül’de yaşını büyüterek astığı Eren’in yaşındayım. Türkiye’nin en genç ilçe delegelerindenim. Bana listesinde yer veren Bülent Güleniş’e teşekkür ediyorum. Merkez ilçe yönetiminin faaliyet raporuna iki ana başlıklı itiraz ediyorum. İlk olarak merkez ilçe yönetiminin seçimin ilk turunda asli görevlerinden biri olan sandık güvenliği konusunda yeteri kadar başarı gösteremeyip 80 küsur sandıkta sandık görevlisi görevinin başında bulunmamış olup sandıklar boş kalmıştır. İkinci konu ise Merkez İlçe Başkanlığı seçim sürecinde genel merkezin seçim takvimine uygun bir şekilde resmi makamlara müracaatta geciktiğinden dolayı partimizi Afyonkarahisar’da küçük düşürmüştür.” dedi.

“ZORLANIYORUZ RAKİPLERİMİZE KARŞI MÜCADELE ETMELİYİZ”

Yılmaz Özkan yaptığı konuşmada, zor bir dönemden gelip zor bir dönem yaşadıklarını söyedi. Özkan, “Çok önemli bir genel seçimi geride bıraktık. Elbette bunun stresini, sıkıntısını, acısını yaşıyoruz. Arkadaşlarımızın bu anlamda değişik şekilde bir tavır göstermeleri olağan mıdır, değil midir? Tabii bu tartışılır ama zorlandığımızın bir göstergesidir. Dolayısıyla ben tüm partili arkadaşlarımızın hepsine saygı duyuyorum. Bugünler, bu tür olaylar, bu şekildeki gerginlikler, değişik yerlerde yaşanıyor. Biz bunları aşarız. Hiç sorun yok. Lütfen endişe etmeyelim. Sıkıntıya kapılmayalım. Aşacağız, kazanacağız. Gerginlikler olabilir. Elbette ki kendi aramızda eleştiriler, tartışmalar mutlaka olacaktır. Ama eleştiriler, tartışmalar bu mikrofondan olmamalıdır. Mücadelemizi, rakiplerimize karşı yapacağız.” diye konuştu.

“ÇOK ÜZÜLDÜM, İKTİDARA NASIL GELİRİZ KAVGASINI YAPMALIYIZ”

Mevlüt Çolakoğlu, yaptığı konuşmada, siyasi hayatında ilk defa yüksek gerginlikte bir toplantıya şahit olduğunu ve çok üzüldüğünü söyledi. Çolakoğlu, “Bizler CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanını seçmek için toplandık. 40 yıllık siyasi hayatımda ilk defa böylesi gergin bir toplantıya şahit oldum. Çok üzüldüm. Değerli arkadaşlar, bizim şimdi kavgamız, iktidara nasıl geliriz, kavgası olmalıdır. Önümüzde yerel seçimler var. Afyonkarahisar’ı biz nasıl alırız? Onun mücadelesini, onun kavgasını yapmamız lazım. Biz ilçelerde, beldelerde nasıl iktidara gelir? İl Genel Meclisi üyelerini nasıl çıkarırız? Biz onun kavgasını yapmamız lazım. Zaman çok daraldı. Ben özel idareden emekliyim. Afyonkarahisar’ın tüm köylerinin, kasabalarının, ilçelerinin seçmen yapısını çok iyi bilirim. Benim bu konuda çalışmalarım da oldu. Biz birlik beraberlik içerisinde olursak seçim alabileceğimiz yerler var. Ben gerçekten çok üzüldüm. Grup Başkan Vekilimiz biraz rahatsızlandı. Geçmiş olsun. Biz Av. Büşra Dişçioğlu Çetinöz’ü destekliyoruz.  Bundan sonraki aşamada yönetim olaraktan il başkanlığına talibiz arkadaşlar. Biz il başkanlığına gelirsek ben şu sözü veriyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nde tüm dargınları barıştıracağız. Ben buna söz veriyorum. Lütfen birbirinize sarılıp, kucaklaşalım.” şeklinde konuştu.

“BU KAVGAYI KEŞKE SEÇİMLERDE AKP’YE KARŞI VEREBİLSEYDİK”

CHP İl Başkanı Av. Yusuf Onur Seçme, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Kongrenin başlangıcında yaşanan tatsız olaylardan dolayı meselenin buralara gelmesinden dolayı üzgünüm. Keşke bu şekilde bir olay yaşanmasaydı. Bizim amacımız, bizim kavgamız demokrasi adına partinin bayrağını yüceltmek adına olduğu için bu kavgayı keşke seçimlerde AKP’ye karşı verebilseydik.  Bu salonda sesimizi CHP adına yükseltelim istedik. Keşke birbirimize yükseltmeseydik. CHP’nin iktidarı adına yükseltebilseydik. Yaşanan olumsuzluklardan dolayı da mutsuz olduğumu dile getirmek istiyorum. Merkez İlçe Başkanlığı benim için özel bir yer. Daha önce de 2 sene bu Merkez İlçe Başkanlığı görevini yürüttüğüm için kongresinde bulunmaktan onur ve gurur duyuyorum. Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçiminde görev alan, emek veren, mücadele eden, sağlığıyla, parasıyla, partiye katkı sunmaya çalışan tüm yoldaşlarıma teşekkür ediyorum. Partimizin 100’ncü kuruluş yılında bizlerden önce bu görevleri alan yoldaşlarımı, ebediyete intikal etmişleri rahmetle anıyorum. Bu mücadeleye, bu kavgaya omuz verenleri saygıyla yâd ediyorum. Kongremizin partimize, merkez ilçemize, ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

“BURASI KAVGA YERİ DEĞİL”

Av. Ramazan Akgöz, Merkez İlçe Başkanlığının seçimli genel kurulunun kavga yeri olmadığını söyledi. Akgöz, şöyle konuştu: “Seçimli genel kurul burası kavga yeri değil. Burasının fikirlerin tartışıldığı, Türkiye’yi düzeltme iddiasında olan bir partinin kongresi olduğunu asla unutmayalım. Ben, yıllarca CHP’nin her kademesinde çalışmış bir kardeşiniz olarak şunu söylüyorum. Birlik, beraberlik ve kardeşlik bizim hamurumuzda asla vazgeçilmeyecek olan bir unsurdur. Öncelikle çok değerli milletvekilimiz Grup Başkan Vekilimiz Milletvekilimiz Burcu Köksal’ın rahatsızlığından dolayı çok üzüntü duydum. Geçmiş olsun diyorum. Allah’tan şifa diliyorum. Arkadaşlar 2002 yılından beri Türkiye’de ülkeyi değiştirmeye çalışan orta çağ karanlığına götürmeye çalışan bir anlayışın pençesinde mücadele etmekteyiz.”

“BİZE İKTİDARA VERİYORLAR, BİZ ELİMİZİN TERSİYLE İTİYORUZ. AFYON’U ALALIM DİYORDAM AMA ÇOK ÜZGÜNÜM”

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, toplantıda yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Ben Aydın Milletvekili olarak 36 yıldır siyasetin içindeyim. Aydın  da, Afyon da hemen hemen aynıdır. Çünkü Aydın, Adnan Menderes’in memleketidir. Aydın’da o dönemde CHP olarak bir milletvekili çıkardığımızda hepimiz sokakta davul zurna çalıp seviniyorduk. Bir örnek vereyim. 2008 yılında Aydın’da il kongresi var. Ben Belediye Başkan adayıydım. İki tane arkadaşımla birlikte Belediye Başkan adayıydım. Desteklediğim il başkanı seçim aldı. Bülent Tezcan’a karşı o günün ertesi aday olan iki arkadaşımı çağırdım. Dedim ki, benim desteklediğim il başkanı kazanmış olabilir. Ama biz önümüzdeki dönem bu belediyeyi almak istiyorsak üçümüz de fedakarlık yapmak zorundayız. Çünkü o dönemde AK Parti ve MHP adayları erkekti. O dönemde Aydın’da milletvekili adayımız Özlem Çerçioğlu’ydu. Özlem Hanım’a gittik. Bir sürü arkadaş da biz fedakârlık yapıyoruz. Seni başkan adayı göstermek istiyoruz dediler. Özlem Hanım dedi ki ‘Hüseyin bey benim seçim alma şansım yok.’ dedi. Hayır seninle seçim alacağız. Çünkü sen belediyeyi alacaksın ondan sonra biz milletvekili sayılarımızı artıracağız dedik. Ve kabul ettirdik. Allah rahmet eylesin. Deniz Baykal’a çıktık. Biz üçümüzde belediye başkan adayıyız efendim dedik. Üçümüz de fedakârlık yapıyoruz partimiz için, bizim adayımız Özlem Çerçioğlu oldu, bu seçimi alacağız dedik. 2009 yılında Özlem Çerçioğlu, Aydın’da Belediye Başkanı yaptık arkadaşlar. Büyük bir mücadele verdik. Afyon’dan geçerken hep hayalimde bu vardı. 30 Mart 2024 tarihinde Afyon’a CHP bayrağını dikmeyi hayal ediyorduk. Ama gerçekten üzülerek söylüyorum burada gördüğüm yanlışlıklara çok üzüldüm. Hiçbirinizi tanımıyorum. Yerel seçimleri almadığınız sürece iktidara gitme şansınız yok arkadaşlar. Bu seçime birlik beraberlik içine gitmek zorundayız. İnanın ki ben üç Merkez İlçe Başkan adayına da saygı duyuyorum. Hiçbirini tanımıyorum. Hepsine de başarılar diliyorum. Zaten bu kongre seçecek arkadaşlar yerel seçimlerde çalışacaklar. Biz Aydın’da fedakârlık yaparak milletvekili sayımızı 4’e yükseldik. Ben alırım sen alırsanla değil kiminle seçim alacaksak onunla o seçime gitmeliyiz. Hepimiz Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Kiminle kazanacaksak onunla yürüyeceğiz. Biz Aydın olarak bunu başardık. Sizlerin Afyon’da da bunu başaracağına inanıyorum. Çünkü sizler Kuvayi Milliyecisiniz, sizler Atatürkçüsünüz. Afyon halkı gelin bizi AKP’den kurtarın diyor. Ama biz tam tersi yapıyoruz arkadaşlar. Tam tersi. Bize iktidar vermek istiyorlar. Biz elimizle itiyoruz. Yapmayın arkadaşlar. Yapmayın. Bizden sonra gelen gençlere yanlış yapmayalım. Kadınlarımıza yanlış yapmayalım. Bu konuda özellikle Afyon’da ve ilçe kongre delegelerinden rica ediyorum. Elinizi vicdanınıza koyarak bu işi taşıyacak adama oy verin. Benim adamım senin adamın diye bir şey yok değerli arkadaşlar.”

“KARAYA OTURAN CHP GEMİSİNİ BİRLİKTE YÜZDÜRMELİYİZ”

Ahmet Salih Çiçek, yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Bilindiği üzere geçen hafta partimizin yüzüncü kuruluş yıldönümünü yaşadık. Ancak bu biraz buruk bir yüzüncü yıl kutlaması oldu. Gönül isterdi ki iktidar partisi olarak bunları yapabilirim. Ancak yapamadık. Biliyorsunuz 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinden sonra bu yüz yıllık tarihi gemi maalesef şu anda hala daha karaya oturmuş durumda ve bu krizden çıkamamış durumdayız. CHP’liler olarak bu gemiyi hep beraber omuz omuza vererek yüzdürmemiz gerekiyor. Evet işimiz zor. Sıkıntılı süreç zor bir dönemden geçiyoruz. Ama bunu hep beraber yapabileceğimize inanıyorum. Eğer biz bu gemiyi yürütüremezsek ileriki zamanda tarihin derin karanlık sularında yok olacak ve küçük bir marjinal parti olarak anılacaktır. Bu nedenle bu nedenle hep beraber bura omuz omuza vermek zorundayız.”

“BÖYLE BİR GRUP BAŞKAN VEKİLİNİ KABUL ETMİYORUM, VEKİLİN ŞOFÖRÜNÜN, DANIŞMANININ SEÇİMLERE MÜDAHİL OLMASINI İSTEMİYORUZ”

Dr. M. Kemal Demirkırkan, yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Yerel seçimlerde yaşadığımız hayal kırıklığına rağmen CHP tabanında demokrasi şöleni devam ediyor. Ancak bugün gördük ki CHP’de en azından bazıları demokrasiyi hala içine sindirememiş. Biz tabandan tavana kadar demokrasiyi yaşatmakla mükellefiz Hepimizin görevi budur. Evet, bu seçimin kaybettik. İnsanlara anlatamadık. Öz eleştiri yapamadık. Bununla ilgili söylenebilecek çok şey var. Vekillerimiz çıkıyorlar. Seçimi niye kaybettiğimizi anlatıyorlar bizlere. AKP devleti kullandı deniliyor. Beşli çete vardı deniliyor. Valiler, bakanlar çalıştı deniliyor. AKP medyası deniliyor. Deniliyor, deniliyor. Arkadaşlar seçimden önce biz bunları bilmiyor muyduk? Biz bunlara rağmen kazanacağız dememiş miydik? Bazı vekillerimiz çıkıyor. Bir iki sandık olan yerlerden oy alamadık diyor. Genel merkezimiz seçime girmeden bir iki sandığın bulunduğu köylerdeki oy oranlarımızı bilmiyor muydu? Milletvekillerimizin bu köylere gitmemesi için çaba mı sarf edildi? Bazı vekillerimiz çıkıyor, dün iktidarda olanlar bugün değişim istiyor diyorlar. Arkadaşlar bilmiyor muyduk? Sayın vekillerim sizleri atayanlar bunlar değil miydi? Sizin milletvekilliğinize MYK imzalamadı mı? Lütfen. Bizim aklımızda oynamayın. Deniyor ki yeni tüzük gelecek. Arkadaşlar bizim yeni bir tüzüğe ihtiyacımız yok. Tüzüğümüz demokratik. Genel başkanımız defaatle söyledi. İkinci yüzyıl çağrı beyannamesinin dördüncü maddesinde Seçim Kanununu değiştireceğiz. Halkın vekilini halk seçecek dedi. Yönetmeliğin 52’nci maddesi diyor ki açık ve net. Bir kişi bir kez genel merkez tarafından atanabilir. Bu var mı? Yok. Tüzükte sorun yok arkadaşlar. Tüzüğe uygulamayanlarda sorun var. Sen tüzüğü niye uygulamadın diye hesap soramıyoruz. Biz nasıl ki vatandaştan diyoruz ki kullandığın, aldığın, verdiğin verginin hesabını soracaksın. Biz de Ankara’dan, biz de genel merkezden verdiğimiz oyların hesabını soracağız. Örgüt budur. Çok kıymetli grup başkan vekilimiz 25-26-27-28’nci dönem milletvekilimiz Burcu Hanım. Burada problemler yaşadık. Onlara girmek istemiyorum. Konuşmalarında diyor ki hükümet yaptı, işçimiz eziliyor, emekçimizin işi zor diyor. CHP’nin üyeleri Burcu Köksal’a AKP’ye kök söktürsün diye oy verdiler. Burcu Köksal’a merkez ilçe seçiminde, Dinar’da, Sinanpaşa’da delegeleri tek tek arasın diye oy vermediler. Gecenin bir vakti kongreden önceki gece Dinar delegelerini arayıp ‘Oy vermeyeceksen gelme.’ diyen bir CHP Milletvekili olabilir mi? Ben böyle bir Grup Başkan Vekilini kabul edemem. Delegeye ‘Sen oy vermeyeceksen gelme.’ denilmez. Burası demokrasi arenasıdır. Biz milletvekilinin, şoförünün, danışmanının, kardeşinin, amcasının seçimlere müdahil olmasını istemiyoruz. Bu örgütler hep hürdür, hür olacaktır. Bunu böyle bilin. Sizleri ajite etmek istemiyorum. Bunlar değişimin sancıları. Değişim sancılı olur. Değişim sancısız olmaz. Ulu Önder Atatürk, ‘Çaresiz kaldığınızda kurtarıcı beklemeyin, kurtarıcı kendiniz olun.’ demiştir. Partinin patronu örgütlerdir. Bizi iktidara taşıyacak güç, liderler değil, bizi iktidara taşıyacak güç, örgütümüzdür.”

KADIN ADAY AV. ÇETİNÖZ İPİ GÖĞÜSLEDİ

Sansasyonel bir şekilde gidilen seçimde 302 delege oy kullanırken sandıktan 6 geçersiz oy çıktı. Seçim sonucu; Yeşil liste ile seçime katılan Av. Büşra Dişçioğlu Çetinöz ve ekibi 157 oy alırken, beyaz renkli liste ile seçime katılan iş insanı Mehmet Dereağzı ve ekibi 96 oy, turuncu renkli liste ile seçime katılan Mali Müşavir Bülent Güleniş ve ekibine sandıktan 43 oy çıktı.

Av. Büşra Dişçioğlu Çetinöz’ün başkanlığındaki yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluşuyor: İlhami Akça, Sebahattin Akyüz, Kadir Altunkaya, Mesut Arısoy, Fatma Ezgi Ateş, Hüseyin Atlı, Ömer İnci, Erol Karaağaç, Satı Kardaş, Hüseyin Lüle, Sibel Özen Taşkın, Salih Selvi, Mualla Telekoğlu, Deniz Ülker, Cennet Yaşayacak, Esin Yılmaz.

Baygınlık geçiren Köksal’ın sağlık durumu iyi

Cumhuriyet Hak Partisi (CHP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı seçiminde CHP’nin Genel Merkezi tarafından kongre için görevlendirilen CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin ve CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız ile CHP TBMM Grup Başkanvekili Burcu Köksal arasında gerginlik yaşandı. Köksal ve taraftarları “Hırsız dışarı” sloganları ile konuk partililere tepki gösterdi. Bu sırada gerginliğe dayanamayarak bayılan Köksal’a sağlık görevlileri müdahale etti. Fuar Hastanesi’nde tedaviye alınan Köksal kongre sonuna kadar salona gelemedi.

3 ekip yarıştı

Kongrede Merkez İlçe Başkan Adayı Büşra Dişçioğlu Çetinöz’ün yeşil listesi, Başkan Adayı Mehmet Dereağzı’nın beyaz listesi ve başkan Adayı Bülent Güleniş’in turuncu listesi yarıştı.

CHP Merkez İlçe Teşkilatı yönetimine talip olan listeler şu şekilde açıklandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Olağan Kongresi Başkan Adayı Büşra Dişçioğlu Çetinöz’ün Asil Yönetim Kurulu Aday listesi şu şekilde:

  • İlhami Akça
  • Sebahattin Akyüz
  • Kadir Altunkaya
  • Mesut Arısoy
  • Fatma Ezgi Ateş
  • Hüseyin Atlı
  • Ömer İnci
  • Erol Karaağaç
  • Satı Kardaş
  • Hüseyin Lüle
  • Sibel Özen Taşkın
  • Salih Selvi
  • Mualla Telekoğlu
  • Deniz Ülker
  • Cennet Yaşayacak,
  • Esin Yılmaz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Olağan Kongresi Başkan Adayı Bülent Güleniş Asil Yönetim Kurulu Aday listesi şu şekilde:

  • Ahmet Alakuzu
  • Nuran Albayrak
  • Kardelen Başpınar
  • Hüseyin Demir
  • Fahriye Dikilataş
  • Emrah Erbaş
  • Halil Erdoğan
  • Şükrü Erkek
  • İsmail Erön
  • Adnan Işık
  • Arzu Kurhan
  • Ertuğrul Lüle
  • Kazım Nizamoğlu
  • Saime Özgür
  • Hasan Sevgi
  • Mehmet Akif Şenel

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Olağan Kongresi Başkan Adayı Mehmet Dereağzı Asil Yönetim Kurulu Aday listesi şu şekilde:

  • Denizhan Kaya
  • Ozan Ahmet Cevik
  • Sabri Durak
  • Hatice Nazan Aksu
  • Ahmet Hulusi Akın
  • Murat Özkaya
  • Serap Besne
  • Ömer Mahmur Erdoğan
  • Salih Demir
  • Güngör Uzun
  • Nesrin Yavuz
  • Emre Gözet
  • Seydi Akgöl
  • Meral Doğan
  • Emin Verhan
  • Aynur Uysal

Bakmadan Geçme