• Haberler
  • Genel
  • “CHP zihniyeti tek başına iktidara gelemez”

“CHP zihniyeti tek başına iktidara gelemez”

Memur-Sen’in “Hedef 1 Milyon Üye” oplantısında konuşan AK Parti Milletvekili ve 2. sıra Milletvekili Adayı Ali Özkaya, CHP zihniyetinden şikayet etti ve iddialı konuştu. Özkaya: “Haydi Bismillah ifadesine bile tahammül edemeyen bir zihniyetle karşı karşıyayız. Allah’ın izni ile bu topraklarda CHP zihniyeti ömür boyu tek başına iktidara asla gelemez” Memur-Sen İl Temsilcisi Abdülkadir Hız, 16 [&hellip]

"CHP zihniyeti tek başına iktidara gelemez"

Memur-Sen’in “Hedef 1 Milyon Üye” oplantısında konuşan AK Parti Milletvekili ve 2. sıra Milletvekili Adayı Ali Özkaya, CHP zihniyetinden şikayet etti ve iddialı konuştu.
Özkaya: “Haydi Bismillah ifadesine bile tahammül edemeyen bir zihniyetle karşı karşıyayız. Allah’ın izni ile bu topraklarda CHP zihniyeti ömür boyu tek başına iktidara asla gelemez”

Memur-Sen İl Temsilcisi Abdülkadir Hız, 16 Ekim Cuma akşamı düzenledikleri geniş katılımlı “Hedef 1 Milyon Üye” başlıklı toplantının açılış konuşmasını yaptı. Hız, Memur-Sen’e bağlı sendikaların üyeleri ve yöneticileri ile yakından ilgilendi. Toplantı Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi.
YÜREKLER
ŞEHİTLERE YANIYOR
Memur-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Abdülkadir Hız’ın ardından konuşan Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, Memur-Sen ailesinin tüm fertlerinin Türkiye’de ve dünyada manevi vazifelerinin olduğunu belirtti. Cankesen; “Sadece ücret bazında faaliyetler yapan sivil toplum örgütü değiliz. Maalesef ülkemizin dört bir yanında yaşanan hain terör saldırılarında hayatını kaybeden vatandaşlarımız ve şehit olan güvenlik güçlerimiz için yüreğimiz yanıyor. Şehitlerimizin evlerine ateş düşerken, ülke olarak, 78 milyon vatandaş hep birlikte gözyaşı döküyoruz. Ulaştırma Memur-Sen ailesi olarak, TCDD önünde gerçekleştirilen hain terör saldırısını, güvenlik güçlerimizi şehit eden terörü, teröre destek verenleri, terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefret ve şiddetle kınıyoruz. Terör saldırılarında hayatını kaybeden demiryolcu arkadaşlarıma ve vatandaşlarımıza, şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.
AK Parti Milletvekili ve 2. sıra Milletvekili Adayı Ali Özkaya, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen’i hayranlıkla dinlediğini, Cankesen’i dinlerken siyaseti bırakıp, Sendika Başkanlığı yapmayı düşündüğünü belirtti. Özkaya; “Hayran kaldım çünkü bu kadar çok hak alınmış ve bu kadar çok iş yapılmış. Ülkeyi büyütüp, genişletmek, refah seviyesini artırmak siyasetçinin görevidir. Bizler siyasetçi olarak toplumun her kesimini temsil ediyoruz. Ama şu da bir gerçek ki vatan yok ise mevcut kazanımların, diplomaların, kariyerlerin bir önemi kalmıyor. Demokratik işleyen bir sistemin olması. Bu çok önemli. Ayağımıza taş değse neler olacağını hepimiz biliyoruz. Bakın bu CHP zihniyeti öyle bir zihniyet ki; geçmişte İsmet İnönü’ye demişler ya, ‘Paşam ne olur ağzından bir Allah lafı çıksa.’Bu DP’ler bize çok geliyor, sıkıntı yaşıyoruz.’ denildiğinde İnönü, ‘Tamam söyleyeceğim.’ der. İsmet İnönü konuşması biterken en son ‘Arkadaşlar haydi Allahısmarladık.’ demiş. Bu zihniyet öyle bir şey oluşturmuş ki, o günden bugüne basit bir seçim şarkısı koyuyorsanız ‘Haydi Bismillah’ ifadesine bile tahammül edemeyen bir zihniyetle karşı karşıyayız. Allah’ın izni ile bu coğrafya da, bu topraklarda CHP zihniyeti ömür boyu tek başına iktidara asla gelemez” diye konuştu.
YERLİ OTOYA TAM DESTEK
Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram konuşmasının başında, 850 bin üye sayısıyla Türkiye’nin en büyük emek hareketi olduklarını belirtti. H. Bayram Tonbul, tüm üyelerine yerli otomobil almalarına yönelik kampanya başlatacaklarını da açıkladı. Tonbul; “Yerli otomobil alımında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile bu hafta bir araya geleceğiz . Bakanlık ile protokol yapmak için çalışmalar başlatacağız. Yerli Otomobil projesine tam destek veriyoruz. Türk yapımı yerli otomobiller, bundan birkaç sene sonra inşallah yollarda olacak. Olacak olmasına da daha yola çıkmadan yerli otomobillerin önü kesilmek isteniyor” ifadelerine yer verdi.
“İFTİRACILAR BUGÜN
BAŞARILI OLAMAYACAK”
Faiz lobisinin 28 Şubat ve paralel medyayı kullanarak yerli otomobil üretimini engellemek istediğinden yakınan Tonbul şöyle konuştu: “Rahmetli Erbakan’ın milli otomobil projesini 55 yıl evvel iftiralarla sabote edenler, bilsinler ki bugün başarılı olamayacaklar. Yerli otomobile ‘Çakma’ diyorlar, asıl çakma olanlar yerli ve milli projeleri karalamaya kalkanlardır. Varlık nedenleri yerli olan her şeye karşı çıkanlara inat, biz bu projeyi gönülden destekliyor; yerli otomobillerimiz üretilmeye başladığında Enerji Bir- Sen tüm şubelerimiz alacağımızı deklare ediyoruz. Sadece Enerji Bir-Sen değil tüm Memur-Sen ailesi olarak projenin arkasındayız. Seri üretim başladığı anda tüm il temsilciliklerimizle yerli otomobile bineceğiz inşallah.”
KAZANIMLAR KORUNACAK
Yerli otomobile karşı çıkanların Anadolu sermayesini hedef aldığını ifade eden Tonbul şunları söyledi: “Anadolu sermayesi büyüsün istemiyorlar. Yerli sermayeyi hedef alıp, yabancı sermayeye göz kırpıyorlar. Statükolarını sürdürebilmek için vesayet istiyorlar, ekonomik kriz çıkartmak için her yolu deniyorlar. Bütçenin iki yakası bir araya gelmesin, bütçe açığı ve borç yükü büyüsün istiyorlar. 28 Şubat’da Beşli Çete ile sahadaydılar, bugün Gezi kalkışması ile sahaya indiler. 17 Aralık’ta medya gücüyle saldırdılar, 6-8 Ekim tarihlerin de istikrarı hedef aldılar, bugünlerde terör kartını kullanan üst akıl ile birliğimizi bozmaya çalışıyorlar. Bunlar faiz lobisi. İşte bu karanlık lobi, küresel düzeyde rekabet eden Anadolu sermayesinin temsilcisi olanları hedef alıyor, ekonomik kriz istiyor, istikrarsız bir Türkiye’de yeniden ceplerini doldurmak, fakirleri ise iyice yoksullaştırmak istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Zor bela başımızdan kovduğumuz faiz lobisinin bu ülkede tekrar hortlatmaya çalışanların karşısında duracağız, elde ettiğimiz kazanımları yerle bir etmelerine izin vermeyeceğiz.”
TOPLANTIYA GENİŞ KATILIM
Programa; Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji-Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Tümer Gümüş, AK Parti Milletvekili ve Milletvekili Adayı Ali Özkaya, sendika başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve davetliler katıldı. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme