• Haberler
  • Genel
  • CHP, yerel seçimlerden umutlu – Kocatepe Gazetesi

CHP, yerel seçimlerden umutlu – Kocatepe Gazetesi

Karahisar Tv'de yayınlanan Yerel Gündem Programının bu haftaki konukları CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz ve CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan oldu Her Cuma akşamı yayınlanan Yerel Gündem programının bu haftaki konukları CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz ve CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan oldu. CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, genel seçimlerdeki oylarının arttığını burada [&hellip]

CHP, yerel seçimlerden umutlu

Karahisar Tv’de yayınlanan Yerel Gündem Programının bu haftaki konukları CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz ve CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan oldu

Her Cuma akşamı yayınlanan Yerel Gündem programının bu haftaki konukları CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz ve CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan oldu. CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, genel seçimlerdeki oylarının arttığını burada sağladıkları başarıyı devam ettirmek için devamlı çalıştıklarını ifade etti. Görgöz, “İlimizde yüzde 50 ye yakın bir oy artışımız oldu. 46 binden 70 bine çıkarttık oylarımızı. Sayın genel başkanımızın Türkiye’de yürüttüğü çalışmaların büyük etkisi olmuştur. Afyon’umuza son bir buçuk yılda 3 defa gelmiştir. Seçim öncesinde de tam zamanında çok görkemli bir miting yaptı. Burada en önemli faktörlerden bir tanesi de ilimizde ön seçim yapılmıştır. Uzunca bir süredir yapılmayan ön seçimde örgütten gelen bir emeği olan Sayın Ahmet Toptaş, ve diğer adaylarımız sıralandı. Ön seçimdin olmasıyla birlikte partide büyük bir canlılık yaşandı. Yani bütün örgütlerimiz, ilçe, belde başkanlarımız, üyelerimiz herkes harekete geçti. Çünkü ön seçim üyenin iradesiyle gerçekleşen bir durum olduğu için durgun olan tüm insanlarımız harekete geçti. Bu ön seçimde genel başkanlığın büyük önemi var. Kadın Kollarımız merkezde ve ilçede büyük çalışmalar yaptı. Gençlik Kollarımız büyük gayretler gösterdi. İnsanlarımız bir anda toparlandı ve partisine sahip çıktı. Adayımızın da büyük önemi var. Sayın Toptaş’ın iki dönem il başkanlığı, dört dönem milletvekili adayı oldu. Diğer adaylarımız da çok çalıştı kombine olarak bir bütün olduk. Ben kendi adıma söylüyorum Afyon’da 80 bin ve üzeri bir oy bekliyorduk. Burada MHP’nin baraj altında kalma kaygısı olduğunu dolayısıyla bir takım oyların kayacağını düşünmüştük. Bizim hesaplarımız doğruydu. Ama beklediğimizi oyu aldık diyebilirim” ifadelerini kullandı.
ADAY DEĞİL PARTİ ÖNEMLİ
1988 yılından beri CHP’nin içinde olduğunu vurgulayan Görgöz, genel seçimlerden önce il başkanlığına aday olduğunu, Ahmet Toptaş’ın vekil olmasıyla il başkanı olmasının arasında bir bağ olmadığını bunun çarpıtıldığını ifade etti. Görgöz, “Ben 88 yılından bu güne kadar partimin çeşitli örgütlerinde görev yapan emeği olan bir partiliyim. Üç dönem merkez ilçe yönetiminde iki dönemde de il yönetimdeydim. Bizim burada örgütlerle olan diyalogumuz devam etti. Hepsi de geçmişten bu tarafa mücadele verdiğimiz arkadaşlarımızdı. Örgüt emekçisine sahip çıkıyor. Cumhuriyet Halk Partisi emekçisine, örgütçüsüne destek çıkıyor. Bakınız Sayın Toptaş da 10 yıl sonra bir ön seçim oldu ve sıralamada ilk sıraya girdi. Genel seçimde örgütlerle birlikte particililerimizin tümü çalıştı. Ben eğer Sayın Toptaş değil de, Tuğrul Akkuş birinci olsaydı yada Hatice Gök olsa yine çalışırdım. Biz Atatürk’ün kurduğu bir parti olmanın heyecanı içersindeyiz. Biz Afyon’da Atatürk’ü ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu temsil ediyoruz” şeklinde konuştu.
SİYASET, HER ALANDA VAR
Geçtiğimiz günlerde merkez ilçenin istifa etmesiyle göreve gelen CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan ise sesini duyurmak için siyasete girdiğini, bilgi birikimi olan herkesin siyaset üretmesi gerektiğini söyledi. Demirkırkan, “Aslında siyasete girmiş değiliz siyaset hayatın her alanında var. Ben daha önce Afyonkarahisar tabip olarak uzun zaman çalıştım. Bunlar olmasa bile entelektüel birikimi olan herkes siyaset yapıyor. Kahvehanelerde bugün siyaset yapılıyor. Doktor odalarında aynı şekilde. Ülkenin her yeri aslında siyaset yeri. Biz biraz daha öne çıkmak istedik. Biz tabip odasında çalışmalarımız esnasında gördük ki doğru olduğumuzu haklı olduğunu bildiğimiz durumları ifade ettiğimiz durumları karşınızda olan siyasetçilere derdinizi alamıyorsunuz. Halktan birisi olarak gidip derdinizi anlatmak için randevu bile alamıyorsunuz. Bunlar ciddi problemler. O zaman biz bunları yapamıyorsak siyasete girmeliyiz diye düşündüm. Doğru insanların siyaset yapması gerekir biz ne kadar doğruyuz bunu zaman gösterecektir. Bir takım birikimleri olan her insanın siyasete girmesi gerekir. Ama maalesef siyasi partiler kanunu öyle bir kanun ki ülkemizin yetişmiş kesimi siyasete giremiyor. Devlet memuriyeti yapan, öğretmenlerimiz, doktorlarımız, işletmecilerimiz siyaset üretemiyor. Siyaset kime kalıyor serbest meslek erbabına kalıyor. Kamuyla işi olmayan kişilere kalıyor. O zamanda biz ülke olarak siyasi politikamızı kullanamıyoruz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.
ALTI AY HEBA OLDU
CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, geçtiğimiz aylarda istifa eden Merkez İlçe Başkanlığının göreve seçimle geldiklerini ancak kendileri görevi sürdürmek yerine istifa ettiklerini böyle yaparak Afyonkarahisar’ın 6 ayını heba ettiklerini belirtti. Görgöz; “Merkez ilçemizin 104 civarında delegeleri var. Ben bu delegelerin birçoğunun oyunu aldım. Ama biz seçime 104’e sıfır olarak girdik. Ama ben hiç kimsenin bize oy vermez diye düşünmedim. Birçok kişiyi telefonla arayarak görüştüm. Ne sıkıntı olduğunu dinledim. Böyle bir tablo ortaya çıktı ben il başkanı oldum. Merkez ilçe zaten seçilmişti. Biz o arkadaşlarımızdan sadece çalışmalarını istedik. Seçimi kazanmak için ne gibi faaliyetleri olduğunu, kendi yörelerinde başarıyı elde etmek için neler yapacaklarını ayrıntılı bir şekilde istedik. Sayın ilçe başkanı ve yönetimi bu işlemi yerine getirmeden istifa etmeyi tercih etti. Burada çok farklı benim ilgili farklı farklı söylentiler basına yansıdı. Ben bu konuyla ilgili o arkadaşlarımıza bir şey söyledim. O arkadaşlarımız geçmiş yıllara kadar partimiz için birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızdı. Bir anda belki çalışmak istemediler yada çalışacakları ekibin doğru olmadığına karar verdiler ve 11 kişi istifa etti ve yönetim düştü. Ben şunu söyleyebilirim Afyon’un 6 ayı heba olmuştur. Seçimle gelen insanların ben artık oynamıyorum, küstüm gidiyorum gibi söylemler olmaz. Hiçbir şekilde açıklama yapılmadan gidiyorum bugün varım yarın yokum siyaseti yapılmaz. CHP’de bu hiç karşılanmaz. Bunun vebali arada görev alan arkadaşlarımızın sırtındadır. CHP’de aday olan seçimle gelen kişiler var güçleriyle çalışmak için geliyor.” ifadelerini kullandı.
İSTİFALAR VERİMLİ OLDU
Bazı durumlarda istifaların verimli olduğunu söyleyen Görgöz, gidenlerin yerine yeni genç arkadaşların geldiğini bu kişilerinde şevkle CHP için çalıştıklarını söyledi. Görgöz, “Bu istifa durumları Afyon’da sadece belli bir grup da yâda bir gazetede yayınlanıyor genelde. Ben istifaların sonuçlarının verimli olduğunu söylemek istiyorum. CHP’nin tüm örgütlerinin birbirini tanıdığı için maalesef uzun süredir yenilmediği için bu yüzden bu istifaların bazılarını yerinde buluyoruz. İstifalara sevinmek doğru değil ama istifa edildikten sonra yerine gelen yeni genç arkadaşlarımıza şans verilmesi güzel bir durum” dedi.
HER BELDEDE ADAY HEDEFİ
Yaklaşan yerel seçimlerle ilgilide konuşan Görgöz, her belde ve ilçede çalışma yaptıklarını çalışmalarının tamamlanmasından sonra her belde ve kasabadan aday çıkartacaklarını söyledi. Görgöz, “Tüm örgütlerimizle çalışıyoruz. Beldelerde ve ilçelerde aday belirlemeye çalışıyoruz. Geçmişte olan olumsuzluklardan ders alacağız. Biz tüm olumsuzlukları kenara bıraktık. CHP’nin daha fazla oy olması, ivme kazanması birinci parti olması zor değil. Sadece iyi çalışmaktan geçiyor. Adaylarımızın doğru seçiminden ve gerçekten aday seçimlerinin de parti içi demokrasi olmasına dikkat ediyoruz. İşte falanca kişi partide emeği var kazanamaz ama aday gösterelim diye bizde olmayacak. Gerekirse anket çalışması gerekirse birebir ön görüşme yapacağız. Bütün beldelerde muhtarlık seçimlerinde adayın belirlenmesinde en azami memnuniyeti sağlayacağız. Kazanmak için buna ihtiyacımız var. Bizim danışma toplantısından çıkan bütün eleştiri ve önerileri bir dosya haline getiriyoruz. Burada çıkan sonuçları tüm partilerimizle paylaşacağız. Yani tüm beldelerde ve ilçelerde adayımız olacak. Her yer de bizim partimizin desteklenmesini isteyeceğiz ” ifadelerine yer verdi.
BELEDİYE’YE SERT ELEŞTİRİ
Belediye çalışmalarını da eleştiren Görgöz, caddelerin yarım metre genişletilmesiyle, orta refüjlere duvar yapmakla belediyecilik olmayacağını, bunun için daha kayda değer çalışmaların yapılması gerektiğini belirtti. Görgöz, “Mevcut belediye başkanımızın mutlaka iyi yaptığı işler vardır belki ama şu an say deseniz sayamam. Sadece aklıma gelen Dumlupınar’da yapılan ışıklı yol ki oda yarım diyebilirim. Ben olaya belediyecik durumuna baktığımızda Afyon’un bir mastır planı olmadığını görüyoruz biz. Caddelerin yarım metre genişlemesi, orta refüje tel çekip bir yıl sonra duvar yapmak belediyecilik değildir. Bakıyoruz yol yapılıyor iki gün geçmiyor tekrar kazılıyor su için kanalizasyon çalışma yapılıyor. Bir organize çalışması yok. Bunu geçen yıl çok daha fazla hissettik. Kış mevsiminde hoş olmayan manzaralarla karşılaştık. İki ışık arasında 15 ila 20 dakikayı göze alacaksınız. 300 civarında minibüs var, 100’ü gecik TUREX var toplamda 400 toplu taşıma aracı hizmet veriyor. Bu da şehrin trafiğini olumsuz etkiliyor. Ama bir güzergâh yok ortada. Çok net bir şekilde belediyemiz şunu yapar bunu yapar dediğimiz bir durum yok. Yönlendirmeleri olmayan, insana saygısı olmayan bir belediye anlayışı var. Biz iktidar partisinin belediye başkanıyız biz ne yaparsak yapalım halkımız bize oy verir anlayışı var. Bu böyle değil bunu bir dahaki yerel seçimde bunun böyle olmadığını görecekler. Bu anlamda yerel yönetimler komisyonumuz var. Çok iyi çalışmaya başladık. Partinin üyesi olmayan mimarlar, elektrik mühendisleri, inşaat mühendisleri, kadastrodan emekli olmuş birçok insan bizimle çalışmak istiyor. Buradan Afyon’un gelişmesi için projeler üretip önümüzdeki dönem belirlediğimiz belediye başkanı adayımıza bunu yapacak olan bunu sunacağız. 1989 yılından bu güne kadar belediye meclis üyemiz yok. Bizim il genel meclisinde 3 tane üyemiz var. 5 olsa grup kurma şansımız olacak. Bunu artırıp belediyecilikte de aktif bir şekilde çalışacağız. ” şeklinde konuştu.
KÜTAHYA MARKA KENT
CHP Merkez İlçe Başkanı Demirkırkan, 2007 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ‘2023 vizyonu’ adı altında bir projenin resmi gazetede yayınlandığını bu yayınlanan gazetede Kütahya’nın marka kent olduğu ancak Afyonkarahisar’a burada yer verilmediğini söyledi. Demirkırkan, “Zafer Havaalanı bizim için önemliydi. Afyon’un ihtiyacıydı. Bunu kimse yadsıyamaz. Turizm açısından Afyon’un gelişmesi açısından güzel bir yatırım. Ben burada en büyük yanlışı Afyon’un Adalet ve Kalkınma Partisi siyasilerinde buluyorum. Bizi kandırdılar. Bunca zamandır bu yatırımın Afyon’a yapıldığı söylendi. Bu çok da önemli diye baktığımızda aslında değil. Afyon’a yarayacaksa Kütahya’ya ya da yapılabilir. Bundan daha önemlisi ise Marka Kentler diye bir durum var. Sürekli olarak Afyon’un Egenin Parlayan Yıldızı olduğu söyledi. Ama geçen Aydın’a da aynı şeyler söylendi. Nabza göre şerbet veriliyor. Biz hep son dönemde Egenin Parlayan Yıldızı olarak duyduk. Ticaret Odası başkanımız Borsa Başkanımız ve bakanımız bunu dile getirdi. Bunu böyle olmadığını sayın milletvekilimizin konuşmasında gördük. 2007 yılında Turizm ve Kültür Bakanlığı markalaşma stratejisi adı altında bir yayın yapıyor. Yayınlanan yazıda Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya turizmi geliştirmekle ilgili şehirler olduğu söyleniyor. Diğerlerinde ise Adıyaman, Amasya, Bursa, Edirne, Gaziantep, Hatay, Konya Kütahya Nevşehir, Şanlıurfa, Kars, Mardin, Sivas, Trabzon illeri marka kentler olarak ilan edilip resmi gazetede yayınlanılıyor. Bu ne demek bu tarihten hemen sonra Altıntaş havaalanının projelerinin o dönemde yapılmaya başlandığını araştırmak çok zor değil. Kültür Bakanlığının sitesinde 2023 vizyonu diye bir başlık var orda bunu görebilirler. Demek ki Kütahya artık marka kent. Kütahya marka kentin gerekliliği olarak trafik yoğunluğunu, hava alanı yoğunluğunun sağlamaya başlamış. Bunun için yatırımla çok önceden yapılmış. Bizim vekillerimiz bakanlarımız aslında Kütahya için çalışmış. Keşke Afyon için daha iyi çalışabilselerdi diye düşünüyorum” ifadelerini kaydetti.
OTOYOL VE HIZLI TREN NEREDEN GEÇECEK?
Demirkırkan, hava alanın Kütahya’nın Altıntaş ilçesine yapılmasından sonra yakın dönemde temeli atılacak olan Ankara – İzmir hızlı trenini nereden geçeceğini, ve yine yapılacak olan İzmir Anakara oto yolunun nereden geçtiğini hala kimsenin açıklamadığını, eğer bu yatırımların da Altıntaş tarafından geçmesi durumunda Afyonkarahisar için büyük kayıpların yaşanacağını belirtti. Demirkırkan, “Sonuç olarak hava alanı yapıldı mı evet. Biz faydalanacak mıyız evet. Diğer iller ne kadar faydalanacak bunu zaman gösterecek. Biz yine biliyoruz ki Avrupa Birliğinde genelde ulaşım alanı birlikte oluyor. Bu denemek oluyor bir hava alanı yaptıysanız hızlı treni, otoyolu oraya götürmek zorundasınız ki gelen kargoyu, ulaşımı daha kolaylaştırırsınız. Şimdi hava alanı gitti Kütahya’ya yapıldı. Buradan tekrar soruyorum. Hava alanı yapıldı İzmir – Ankara oto yolu nereye yapılacak? İzmir- Ankara Hızlı treni nerden geçecek bunu merak ediyoruz. Polatlıya kadar bunun ihalesi yapıldı kendileri bunu biliyorlar ama bizler bilmiyoruz henüz bir açıklama yapılmadı. Oto yol ve tren yolu nerden geçiyor? Afyon’a uğruyor mu? Yoksa yine Altıntaş havalisinde geçip Afyon bay pas mı ediliyor. Eğer bu son şıksa cevapları Adalet ve Kalkınma Partisinin Afyon’da çöktüğünün bir kanıtıdır. Afyon’lu bunu duyarsa oy vermeyecektir diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme