CHP 'Yerel Medya Çalıştayı' düzenledi

Afyon Gazeteciler Cemiyeti yöneticileri CHP Genel Merkezi tarafından Marmaris'te düzenlenen 'Anadolu Buluşması Yerel Medya Çalıştayı'na katıldı   CHP Genel Merkezi tarafından düzenlenen ve Muğla'nın Marmaris Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Anadolu Buluşması Yerel Medya Çalıştayı 2021” geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirildi. CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal'ın daveti ile Afyon Gazeteciler Cemiyeti'ni, Cemiyet Yönetim Kurulu üyeleri İsmail [&hellip]

Afyon Gazeteciler Cemiyeti yöneticileri CHP Genel Merkezi tarafından
Marmaris’te düzenlenen “Anadolu Buluşması Yerel Medya Çalıştayı’na katıldı

CHP Genel Merkezi tarafından düzenlenen ve Muğla’nın Marmaris Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Anadolu Buluşması Yerel Medya Çalıştayı 2021” geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirildi. CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal’ın daveti ile Afyon Gazeteciler Cemiyeti’ni, Cemiyet Yönetim Kurulu üyeleri İsmail Akar, Ömer Elçi ve Hakan Dilek temsil ettiler.
Çalıştay’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu’nun değişik kentlerinde görev yapan medya mensuplarının sorunlarını dinledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, medyada sendikalaşmanın zorunlu olması gerektiğini belirterek, “Medya çalışanı, patronuna karşı haberinin arkasında durabilmeli, yakaladığı haberi özgürce yazabilmeli.” dedi.
Siyasetçilerin, gazetecilere ve medya patronlarına karşı herhangi bir müdahalesinin olmaması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, gazetecilerin doğru haberlere erişim hakkının yargı kanalıyla engellendiğini iddia ederek, böyle bir engellemenin doğru bir uygulama olmadığını kaydetti.
Basın İlan Kurumu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu gibi kurumlarda da daha fazla meslek örgütü temsilcilerini görmek istediklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, bu kurumların yeniden yapılandırılmasını istedi. Ayrıca Basın İlan Kurumundan verilen ilanların, gazetelerin tirajlarına göre verilmesinin önemine işaret eden Kılıçdaroğlu, bu tirajların da bağımsız denetim mekanizmaları tarafından doğru bir şekilde belirlenmesini istediklerini söyledi.
Yerel medyanın da güçlendirilmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, Basın İlan Kurumunun, yerel medyaya pozitif ayrımcılık yapmasını talep etti.
“MEDYADA SENDİKALAŞMA
ZORUNLU OLMALI”
Haber yapan gazetecilerin de kesinlikle tutuklanmamasını isteyen Kılıçdaroğlu, “Yargılanma olabilir ama daha başlangıçta gözaltına alıp, tutuklarsanız medya bağımsızlığına darbe vurursunuz. Gazeteciyi tutuklama ve gözaltına alma, bu kaldırılmalı, bağımsız mahkemelerde yargılanabilir.” ifadesini kullandı.
Sendikalaşmanın da önemine değinen Kılıçdaroğlu, “Medyada sendikalaşma zorunlu olmalı. Medya çalışanı, patronuna karşı haberinin arkasında durabilmeli, yakaladığı haberi özgürce yazabilmeli. Patron ‘şu haberi yazma’ dediğinde ‘hayır ben bunu yazmalıyım’ diyebilmeli ve arkasında sendikanın olduğunu bilmeli.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından “Anadolu Buluşması Yerel Medyanın Sorunları ve Çözüm Önerileri Yuvarlak Masa Toplantısı”na geçildi. Toplantıda Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı İsmail Akar da medya sektörünün sorunlarının çözümüne yönelik önerilerini dile getirdi. Afyon Gazeteciler Cemiyeti tarafından hazırlanan sorunların çözümüne yönelik rapor CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na da takdim edildi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme