• Haberler
  • Siyaset
  • 'CHP Ve Köksal, DEM Parti Sempatizanına Tepki Göstermedi'

'CHP Ve Köksal, DEM Parti Sempatizanına Tepki Göstermedi'

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Sevim, NG Afyon Motofest'te sahne alan Ceylan Ertem'in DEM parti sempatizanı olduğunu belirterek Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal ve Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Faruk Duha Erhan'dan herhangi bir tepki gelmediğini belirtti

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Sevim, haftalık basın toplantısında Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan’ın açıklamalarını eleştirdi. Sevim, “CHP İl Başkanı yaptığı basın açıklamasında, Atatürk’ün iki büyük eserinden birinin Türkiye Cumhuriyeti, diğerinin ise Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu ifade etmiş.

Cumhuriyet ve CHP’yi aynı kefedeki iki miras olarak değerlendirmesi başlı başına hezeyandır, aymazlıktır. Zira bugün geldiğimiz noktada CHP Cumhuriyetimizin banisi, İstiklal Harbi’mizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu değerleri tamamıyla hiçe saymaktadır” dedi. 

'CHP Ve Köksal, DEM Parti Sempatizanına Tepki Göstermedi'

Sevim, NG Afyon Motofest’te sahne alan Ceylan Ertem’in DEM Parti sempatizanı olduğunu hatırlatarak “Milliyetçiliği hukuken mümkün olmayacağını çok iyi bildikleri halde, Afyonkarahisar’da ki göçmenlere yönelik nikah ücretlerini 25 kat artırmaktan ibaret sanan bu senaryocu zihniyet gerçekten milli değerlere sahip olsaydı; Dünya Motokros Şampiyonası’nda sahne alan her platformda Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılmasını savunan, teröristlerin uzantısı DEM Parti sempatizanı, şarkıcı müsveddesi Ceylan Ertem’in, zaferin kazanıldığı, yiğidin harman olduğu, milliyetçiliğin kalesi Afyonkarahisar’da ‘sol yumruklar havaya’ diyerek zafer işareti yapmak suretiyle bölücülük propagandası yapmasına müsaade etmez, tepki gösterirdi.

Ancak ne CHP’li Belediye Başkanından ne de il Başkanından en ufak bir kınama dahi işitmedik” diye konuştu. 

Sevim, “Hatırlarsınız ki seçimden evvel CHP'li belediye başkanı meydanda DEM Partililer hariç herkesin Belediye’den girebileceğini beyan etmişti. Ancak her platformda DEM parti propagandası yapan, Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmasını beyan eden, zafer işareti yaparak bölücülük bu propagandası yapan bir şarkıcı müsveddesine de milliyetçi olduğunu ifade eden CHP ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı'nın en azından küçük de olsa bir tepki göstermesini beklerdik” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme