Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

CHP ve jest – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 21 Ekim 2010 Perşembe 03:00:00
  CHP Genel Başkan Yardımıcısı Gürsel Tekin Afyonkarahisar’ı ziyaret etti. Tekin CHP İl Başkanlığının yaptığı organizasyon ile ilimizde bir dizi ziyaretlerde bulundu.
Tekin’in gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından “eşitsiz” davranıldığı, “ayrımcılık” yapıldığı yorumlarında bulunuldu. Ziyarette bulunulan sivil toplum kuruluşları arasında, kurum ve kuruluşlar arasında ayrımcılık yapıldığı eleştirilerine hak vermek bir yana, yanlış tercihlerde de bulunulduğu ortada.
Hal böyle iken bizim de bu eleştirilere eklemek istediğimiz bir nokta mevcut.
Hani CHP’nin tüm söylemlerinde, Gürsel Tekin ve il yöneticilerinin her konuşmasında “ayrımcılık yapılmadığı, ötekileştirmedikleri” sözleri yer alıyor ya. Hani CHP toplumun tüm kesimlerini kucaklamaya çalışıyor ya. İşte bu sözlerden yola çıkılarak Tekin ve CHP’liler tarafından Afyonkarahisar Belediyesi ve Başkan Çoban ziyaret edilemez miydi? AK Partili Çoban’a CHP Genel Başkan Yardımcısı nezdinde böyle bir ziyaret yapılsaydı, böylesine bir siyasi nezaket gösterilseydi bu durum hem ulusal çapta, hem de il bazında takdir görmez miydi? Hatırladığımız kadarıyla Belediye Başkanı Burhanettin Çoban yeni binalarına taşınmaları nedeniyle CHP il başkanlığını ziyaret ederek bir nezaket örneği sergilemişti. Bu ziyaretin karşılığı böylesine bir jest olamaz mıydı? Gergin geçen siyasi hava bu tür jestlerle yumuşatılsa kim ne kaybeder ki?
Beyanat okurken
Geçtiğimiz günlerde gazetelerde “Haberler nasıl okunmalı” başlıkla yazılarla gazetelerde yer alan haberlerde kullanılan kısaltmaların anlamları açıklandı. Sanıyoruz okuyanlara faydası olmuştur. Biz de bugün “medya terminolojisi”nde yer alan “beyanat” türlerinin ne anlama geldiğinin tercümesini vermek istedik. Bundan sonra okuyacağınız haberlerde faydası olur umuduyla:
Yorum yok: Bir halt ettik işte, fazla kurcalamayın!
Farklı okumak: Herkesin gördüğünü görmezden gelmek
Vizyonu geniş: İlkesi yok, nerede avanta, orada lavanta
Şekli değişecek: Kendimize göre düzenleyeceğiz
Verilen mesajlar: Aldığımız talimatlar
Değeri bilinmiyor: Elimizde kaldı, pazarlayamadık şunu.
Yeni bir dönem başlıyor: Eskiyi allayıp pullu-yoruz
Beyaz sayfa açıldı: Yenilen kazıklar unutulsun, yenileri geliyor
Gündemimizde yok: Böyle çetrefilli konuları çözemiyoruz.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER