CHP televizyon dağıtacak

CHP Bayat İlçe Başkanı Uğur Erzincanlı, ana hedeflerinin Bayat Belediye Başkanlığını kazanmak olduğunu söyledi. Erzincanlı, ilçede televizyonu olmayan ailelere CHP Bayat İlçe Başkanlığı olarak televizyon dağıtacaklarını müjdeledi   Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bayat İlçe Başkanı Uğur Erzincanlı dün öğleden sonra partide basın toplantısı düzenledi. Toplantıda partililerde hazır bulundu. 'BUNALIMDAKİ ESNAFIN ESNEKLİĞE İHTİYACI VAR' Bayat İlçesi'nde [&hellip]

CHP Bayat İlçe Başkanı Uğur Erzincanlı, ana hedeflerinin Bayat Belediye Başkanlığını kazanmak olduğunu söyledi. Erzincanlı, ilçede televizyonu olmayan ailelere CHP Bayat İlçe Başkanlığı olarak televizyon dağıtacaklarını müjdeledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bayat İlçe Başkanı Uğur Erzincanlı dün öğleden sonra partide basın toplantısı düzenledi. Toplantıda partililerde hazır bulundu.
“BUNALIMDAKİ ESNAFIN
ESNEKLİĞE İHTİYACI VAR”
Bayat İlçesi’nde yaklaşık 1 yıldır İlçe Başkanlığı görevini yaptığını söyleyen Uğur Erzincanlı, ilçeye bağlı toplam 12 köyün bulunduğunu, CHP İlçe Başkanlığı olarak bu köylerle sürekli iletişim halinde olduklarını kaydetti. Kovid-19 pandemi sürecinde Bayat İlçesi’nde ve köylerinde yaşanan sorunlardan söz eden Erzincanlı, “İşyerleri bir dönem kapatılan, şu anda da kısıtlı açılan esnaflarımızın bazıları lokantasını, kafesini, kahvehanesini ya satmak zorunda kaldı ya da kilit vurdu. Ülke genelinde ekonomik problemlerin olması bizim gibi küçük esnafı çok olan ilçelerde OSB’nin bulunmamasından işyerleri kapanma noktasına gelmiştir. Zaten bunalımda olan esnafa Kaymakamlık görevlilerinin polis ve jandarmanın biraz daha esnek davranarak esnafa yardımcı olması gerekmektedir.” dedi.
“BAYAT’TA CHP İLÇE
BAŞKANLIĞI TV DAĞITACAK”
Pandemi sürecinde Bayat İlçesi’nde uzaktan eğitimle ilgili ciddi sıkıntılar yaşandığına değinen Uğur Erzincanlı, “İlçemizde uzaktan eğitimle ilgili sıkıntılar bulunmaktadır. İlçe merkezinde ve köylerinde internet alt yapısı olmadığından ilçe merkezinin bazı mahallelerinde ve köylerin çoğunda çocuklarımız uzaktan eğitime katılmamaktadır. Yine ilçemizde ve köylerimizde birçok çocuğumuzun evlerinde televizyon ve tablet bulunmaktadır. Bu sorunun bir an önce çözülmesini bekliyoruz. İl Başkanımız ile daha önce yaptığımız görüşmede Bayat’ta televizyonu olmayan çocuklarımıza ve ailelerimize CHP Bayat İlçe Başkanlığı olarak televizyon dağıtacağımızın müjdesini veriyorum.” diye konuştu.
“DESTEK ŞARTLARI EKONOMİ VE NÜFUSA GÖRE BELİRLENMELİ”
İlçenin geçim kaynağının tarım ve hayvancılık üzerine olduğunu aktaran Erzincanlı, “Şahsen katıldığım bir toplantıda hayvancılıkla uğraşanlara hayvan desteği yapılacağı beyan edildi. Şartlara bakıldığında il merkezi ile Bayat ilçemiz veya köylerinde bu işi yapacakların bir tutulduğunu gördük. Örneğin 150 koyun koyacak yerin olması, yanında yonca yetiştirecek tarlası olma şartları vardır. Bu durum Bayat ilçesi gibi nüfusu az olan bölgelerde ekonomisi yetersiz olan yerlerde insanlara verilen destek değil köstektir. Şartların nüfusa ve insanların ekonomik durumlarına göre değerlendirilmesi gerekmektedir.” şeklinde konuştu.
“YOL PROJESİNE KAYMAKAM TEKEŞ’İN KATKISI BÜYÜK”
Bayat İlçesi’nde iki adet sulama göleti bulunduğunu aktaran Erzincanlı şunları söyledi: “Vatandaşlarımız para eden ürünler yetiştirmek istiyor fakat ürettiği ürünleri pazalayamadığı için üretimden vazgeçiyor. Çiftçinin ekonomik gücü olmadığından devlet desteği beklemektedir. Bir an evvel girdi maliyetlerinin düşmesi ve soğuk hava depolarının yapılması gibi talepleri bulunmaktadır. Bayat ilçemiz Ankara-İzmir karayolu üzerinde bulunmaktadır. Bu yol üzerinde bulunan yerleşim yerleri arasında bu yolu ekonomisine katkı sağlamayan tek yer bizim ilçemizdir desem yalan olmaz. Birçok Belediye Başkanının seçim beyannamesinde yol üzerine projeleri vardır ama gerçekleşmemiştir. Şu an projesi çizilip yakında inşaatına başlanılacak projenin tamamlanmasını dört gözle bekliyoruz. İnşallah yarım kalmaz veya yapımından vazgeçilmez. Projenin hayata geçmesinde büyük katkıları olan Bayat Kaymakamı Ömer Tekeş’e teşekkür ederim.”
“ÖRGÜTLER UYUMLA ÇALIŞIYOR, HEDEF BAYAT’TA YEREL İKTİDAR”
CHP Bayat İlçe Başkanlığı olarak son bir yılda partilerine yüz yeni üye kazandırdıklarını belirten Erzincanlı şunları kaydetti: “Son bir yılda partimize yüz yeni üye kazandırdık. Yeni üyeler kazandırmak için durmadan çalışmaya devam edeceğiz. CHP Bayat İlçe Başkanlığımızın önceden kendisine ait bir binası yoktu. İl Başkanımızın çaba ve desteğiyle İlçe Başkanlığımıza bir bina kazandırdık. Partililerimizin sağladığı yardımlarla bakım ve onarımını bitirdik. Yakında binamıza taşınacağız. İl yönetimimiz ve Milletvekilimizle uyum içerisinde çalışıyoruz. Hedefimiz iktidar olmak ve Bayat Belediye Başkanlığını kazanmaktır.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme