• Haberler
  • Siyaset
  • “CHP, referandumda fire vermeyecek” – Kocatepe Gazetesi

“CHP, referandumda fire vermeyecek” – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, haftalık basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Demirkırkan, “Sayın Bakan Eroğlu’nun açıklamasına güleriz. Yapılan anketlere göre parti iktidarına tabanının en çok destek verdiği, tavan ile tabanın söyleminin en yakın olduğu parti, Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Cumhuriyet Halk Partisi’nde en ufak bir firenin olacağını düşünmüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk ilkelerine bağlıdır. [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, haftalık basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Demirkırkan, “Sayın Bakan Eroğlu’nun açıklamasına güleriz. Yapılan anketlere göre parti iktidarına tabanının en çok destek verdiği, tavan ile tabanın söyleminin en yakın olduğu parti, Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Cumhuriyet Halk Partisi’nde en ufak bir firenin olacağını düşünmüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk ilkelerine bağlıdır. Afyonkarahisar’da algı olarak çok fazla oy beklediklerini görüyoruz. 16 Nisan’da Afyonkarahisar’ın renginin kahverengi olarak çıktığını göreceğiz” dedi.
2010’DAN BU YANA
BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ
Türkiye’nin yaşadığı referandum süreçlerini özetleyen Demirkırkan, “12 Eylül 2010 yılında yapılan son referandum ülkemizin kaderini değiştirdi.  O dönemi birlikte hatırlayalım. İktidar, FETÖ ve Yetmez Ama Evetçiler Demokratik siyaset üzerindeki yargı vesayetini bitirmek için, 12 Eylül’cüleri yargılama, cuntacılarla hesaplaşma yolunu açmak için, millet iradesi üzerindeki ipotekleri kaldırmak için, Yüksek yargıdaki darbe düzenini yıkmak için  evet oyu istediler. Dönemin Başbakanı sayın Tayyip Erdoğan O gün de ‘Hayır diyenler darbecidir’ dedi. Söylemlere bakarsanız aradan geçen 7 yılda bir şey değişmemiş. Benzer cümlelerle yeniden oy isteniyor” ifadelerini kullandı.
İMRALI DA EVET DİYOR
İmralı’daki teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın da Başkanlık Sistemi’ne “Evet” dediğini hatırlatan Demirkırkan, “Tayyip Bey’in başkanlığını destekleriz, diyen Apo evet diyor. Devlet Bahçeli, böyle bir Başkanlık Sistemi’nin diktatörlüğü getireceğini söylemişti, O da bugün evet diyor” şeklinde konuştu.
TÜRKİYE
CUMHURİYETİ’NE YAPILAN BİR HAKARETTİR
Avrupa Birliği ülkelerinin Türkiye’ye karşı tutumunu da eleştiren Demirkırkan, şöyle devam etti:
“Geçtiğimiz hafta Avrupa’nın değişik ülkelerinde yaşadığımız diplomatik skandal hepimizi derinden yaraladı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir bakanlarımız yabancı bir ülkenin kapısından geri çevrildi. Bakanlarımızın O ülkelere girmesine izin verilmedi, sınır dışı edildi. İçeri alınmadılar, uçakları geri çevrildi. Bu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yapılan en ağır hakarettir. Ve en ağır biçimde cevap verilmelidir. Bedeli en ağır şekilde ödetilmelidir. CHP olayların olduğu andan itibaren en sert şekilde tepkisini göstermiş, yurt dışı çalışmalarının tamamını şartsız bir şekilde iptal etmiştir. Hollanda ile  üst düzey ilişkilerin askıya alınmasının yanısıra, Almanya’nın İncirlik üssünden faydalanması bir an önce sonlandırılmasını, askerlerinin yurt dışına çıkarılmasını istiyoruz. Bizler ve bütün milletimiz bu tür yaptırımları beklemektedir.”
>> Murat ARISOY’un Haberi

Bakmadan Geçme