'CHP, PKK ağzıyla rapor yazdı'

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kamuoyuna açıkladığı 'Cizre Raporu'na tepki gösterdi. Dernek binasında bir basın açıklaması yapan Kumartaşlı, 'CHP'nin hazırladığı bir raporunu basın aracılığıyla üzülerek okuduk okuduk ve biz Şehit Aileleri ve Gaziler olarak kahrolduk. Atatürk'ün partisi olduğunu her fırsatta dile getiren parti [&hellip]

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kamuoyuna açıkladığı “Cizre Raporu”na tepki gösterdi. Dernek binasında bir basın açıklaması yapan Kumartaşlı, “CHP’nin hazırladığı bir raporunu basın aracılığıyla üzülerek okuduk okuduk ve biz Şehit Aileleri ve Gaziler olarak kahrolduk. Atatürk’ün partisi olduğunu her fırsatta dile getiren parti yöneticileri bir kez daha oy uğruna HDP ve bağlı olarak PKK ile yine aynı çizgiye gelmiştir. Geçtiğimiz günlerde CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından görevlendirilen bir heyet, sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından yoğun çatışma altında kalan mahallelerde incelemeler yapmak üzere Şırnak’ın Cizre ilçesine gitti. Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok başkanlığında, İstanbul Milletvekilleri İlhan Cihaner, Sezgin Tanrıkulu ve Ali Şeker, Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ile Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan’ın yer aldığı heyet, ilçedeki incelemelerinin ardından bir rapor hazırladı. Baştan sonra devletin ve güvenlik kuvvetlerinin sorumlu tutulduğu raporda PKK’dan ve HDP’li belediyeden tek kelime bahsedilmedi” dedi.
GÜVENLİK GÜÇLERİNİ TÖHMET ALTINDA
BIRAKIYORLAR
Raporda teröristler için “sivil kayıp” ifadesi kullanıldığına dikkat çeken Kumartaşlı, “Cizre’de yaşanan sıkıntıların ortadan kaldırılmasına yönelik önerilerin yer aldığı raporda, Vatandaşların mağduriyetinden uzun uzun bahsedildi. CHP heyeti, bu insanları canlı kalkan olarak kullanan, evlerini gaspeden, ilçeyi terkederken evleri imha eden terör örgütü PKK ve siyasi uzantısı HDP’nin yaptığı insan hakları ihlalinden bahsetmekten özenle kaçındı. Sivil kayıpların olmaması için kendi yaşamlarını tehlikeye atan güvenlik güçlerini töhmet altında bırakan CHP heyeti, etkisiz hale getirilen PKK’lı teröristler için ‘sivil kayıplar’ ifadesini kullandı. PKK ağzıyla bir rapor kaleme alan CHP heyeti, metnin sonuç bölümünde de PKK’den ve HDP’li yöneticilerden bahsetmekten kaçındı” ifadelerini kullandı.
ONLAR MASUM KÖYLÜ MÜ?
Kumartaşlı, şöyle devam etti:
“ 20 Temmuz 2015 tarihinden bu güne sivil memurlar dahil şehit sayısı 503 oldu, bu şehitlerimizin 450’si evli ve çocuklu idi. Bu çocukların babaları durduk yere gittiler Cizre’de, Sur’da, Nusaybin’deki masum sivillere ateş ettiler ve şehit oldular; bizim asker polisimiz suçlu onlar masum köylü! Yok böyle bir dünya yok böyle bir ülke! Mecliste komisyonlarda dağdaki teröristler cirit atıp kabadayılık yaparak bizim milletvekillerine saldırıyor. Dağda terörist askere polise hain saldırılarda bulunuyor. Cizre’de, Surda, Nusaybin’de mayınlar patlıyor. Bölgede görev yapan asker polisimiz masum halka zarar gelmemesi için kendi canlarını tehlikeye atıp şehit oluyor. Sırtında yaşlı teyzeyi araca asker taşıyor, Yiyecek içecek verip, hastaneye götürüyor ve karşılığında böyle bir suçlama ile karşılaşıyor. Bizim Şehit ailelerimizden onların psikolojilerinden neden bahsedilmiyor. Şehit cenazesine gelip sahte gözyaşları dökmek ile bu işler olmuyor.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme