• Haberler
  • Genel
  • CHP öncülüğünde Demokratik Platform kuruluyor

CHP öncülüğünde Demokratik Platform kuruluyor

Türk-İş’e bağlı sendikalar, 27 Mayıs 2012’deki il kongresinde başkan seçilen Yalçın Görgöz’ü ziyaret etti. Ziyarette konuşan Görgöz, Demokratik Tepki Platformu oluşturacaklarını söyledi Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, Türk Harb-İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı Nihat Koçak, Şeker-İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı Murat Karamoçu, Tes-İş Sendikası Isparta Şubesi Teşkilat Sekreteri Ahmet Karaşahin, İşçi Emekleri Derneği Afyonkarahisar Şube [&hellip]

CHP öncülüğünde Demokratik Platform kuruluyor

Türk-İş’e bağlı sendikalar, 27 Mayıs 2012’deki il kongresinde başkan seçilen Yalçın Görgöz’ü ziyaret etti. Ziyarette konuşan Görgöz, Demokratik Tepki Platformu oluşturacaklarını söyledi

Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, Türk Harb-İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı Nihat Koçak, Şeker-İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı Murat Karamoçu, Tes-İş Sendikası Isparta Şubesi Teşkilat Sekreteri Ahmet Karaşahin, İşçi Emekleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege, Türk Haber-İş Sendikası Afyonkarahisar Temsilcisi Abdil Akseki CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz’ü ziyaret etti. Ziyarette konuşan Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, 27 Mayıs 2012’de gerçekleştirilen kongrede il canlılık gördüklerini kaydetti. Uslu, “Bu genel kurulda özellikle bir canlılık hissettik. Geçmiş yıllardaki genel kurulları da izledik ancak bu kadar canlılık yoktu. Şimdiki CHP il yönetiminin çok güçlü olduğunu biliyoruz. Sendikalar olarak iktidar ve muhalefet partilerinin çok güçlü olmalarını arzu ediyoruz. Bu bizim gibi sivil toplum örgütlerinin de işlerini kolaylaştırır” dedi.
1990’LI YILLARDAN DAHA GERİ DURUMDA
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Görgöz, emek dünyasından geldiğini belirterek CHP’nin de emekten yana bir parti olduğuna dikkat çekti. Görgöz, 1990’lı yıllarda sendikalaşma ve örgütlenme oranının daha yüksek olduğunu, 2000’li yıllarda ise bu oranın oldukça düştüğünü söyledi. Bu durumla ilgili bilinç düzeyini artırmak için çabalayacaklarını vurgulayan Görgöz, “Türkiye’de şu anda yüzde 3 dolaylarında bir örgütlülük var. Toplumu dilenci bir anlaşıya iten anlayışa karşıyız. Sendikaları ziyaret edeceğiz. Demokratik Tepki Platformu oluşturacağız. Hepinizi yanımızda görmek istiyoruz. İnsanca yaşamak için hakça paylaşmak içirn birlik ve beraberlik için sendikalaşmaya ihtiyacımız var” diye konuştu.
TAŞERONLAŞMA
BÜYÜK BİR SORUN
Ziyarette gündeme gelen bir diğer konu da taşeronlaşmaydı. Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, kamuda sendikalı olan çalışanlarda büyük sorunlarla karşılaşılmadığını, ancak özel sektörde örgütsüz çalışanların büyük sıkıntı yaşadıklarını kaydetti. CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz de bu sorunla ilgili parti olarak çalışma yürüttüklerini kaydetti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme