“CHP milli şefini değiştirmiş durumda”

Başbakan R. Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar Cumhuriyet Meydanı mitinginde CHP ile MHP’nin söylem ve tavırlarını eleştirdi. Başbakan, CHP’nin eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in politikalarını uyguladığını söyledi Türk soydaşlara el uzatıldı AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Afyonkarahisar’da Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. Bugün Afganistan’da, Irak’ta, Kosova’da, Bosna’da, Lübnan’da, Aden Körfezi’nde barışa hizmet veren [&hellip]

"CHP milli şefini değiştirmiş durumda"

Başbakan R. Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar Cumhuriyet Meydanı mitinginde CHP ile MHP’nin söylem ve tavırlarını eleştirdi. Başbakan, CHP’nin eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in politikalarını uyguladığını söyledi

Türk soydaşlara el uzatıldı
AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Afyonkarahisar’da Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. Bugün Afganistan’da, Irak’ta, Kosova’da, Bosna’da, Lübnan’da, Aden Körfezi’nde barışa hizmet veren bir Türkiye olduğunu belirten Erdoğan, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Bugün dünyanın neresinde olursa olsun haksızlığa karşı sesini yükselten, hakkı hukuku, adaleti en gür sedayla savunan bir Türkiye var. Ben Balkanlar’da soydaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı köylere gittim. Türk kardeşlerim benim boynuma sarıldılar. Ne dediler biliyor musunuz? ‘Buraya gelen ilk Türk başbakanı sizsiniz’ ve ağlaştılar. Prizren’e gittim, Priştine’ye gittim, Fatih Sultan Mehmet’in orada inşa ettirdiği camileri biz sahiplendik, restore ettik ve açılışlarını yaptık. Hala da yapmaya devam ediyoruz. Moğolistan’da Türk tarihine ait ilk yazılı eserler olan Orhun Abidelerine biz sahip çıktık. O hani ‘milliyetçiyiz’ diye geçinenler, geçmişte iktidar olduklarında oralara gittiler mi, gidebildiler mi? Bizim tarihimize sahip çıktılar mı, çıkabildiler mi? ” dedi.
Erdoğan’dan Demirel iması
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “http://m.kocatepegazetesi.com/”CHP, milli şefini artık değiştirmiş durumda. 1991’de o emekli siyasetçinin vaatlerini aynen kes, kopyala, yapıştır yapıyor’. ‘ dedi. Doğru Yol Partisi (DYP) tarafından 1991 genel seçiminde, “http://m.kocatepegazetesi.com/”iki anahtar, askerliği kısaltma, çalışma süresinin 20 yıla indirilmesi, asgari ücretten vergi almama, Erciş ve Tatvan’ın il yapılması”http://m.kocatepegazetesi.com/” gibi vaatlerde bulunulduğunu anımsattı. CHP tarafından seçim sürecinde ifade edilen seçim vaatlerinin, DYP’nin 1991 yılındaki vaatlerinin tıpkısı olduğunu söyleyen Erdoğan, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Bu benzerlik nereden geliyor acaba? Çünkü o zat CHP’ye akılzatlık yapıyor, akıl hocalığı yapıyor. Silivri’dekileri oraya transfer etmeye hazırlık yapı-yor. CHP milli şefini artık değiştirmiş durumda. 1991’de O emekli siyasetçinin vaatlerini aynen kes, kopyala, yapıştır yapıyor”http://m.kocatepegazetesi.com/” diye konuştu.
CHP ve MHP ard arda eleştiriler
1991 yılındaki seçimin ardından DYP ve SHP’nin koalisyon ortağı olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, Afyonkarahisarlılara, 1991’deki seçim sürecinde vaat edilenlerin 500 günde yerine getirilip getirilmediğini sordu. Vatandaşların “http://m.kocatepegazetesi.com/”hayır”http://m.kocatepegazetesi.com/” cevabının ardından, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Bunlar hırsla, bol keseden dağıttılar. Ardından enflasyon, faiz, borç. Kaşıkla verdiklerini kepçeyle geri aldılar”http://m.kocatepegazetesi.com/” diyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: “http://m.kocatepegazetesi.com/”Sayın Kılıçdaroğlu, sen kendine başka hoca bul, başka akıl hocası bul. Gölgede kalma, güneşe çık. CHP ne yapıyor? Yeni milli şefleri geçmişte ne yaptıysa onu yapıyor. Biraz türban, biraz din iman, biraz KCK, bolca çete, bolca Ergenekon, sos olarak da emek siyaseti. Yahu Afyon salatasında bu kadar çeşit yok. Bu insanın midesine oturur, ülser yapar. CHP’de kaset mağduru genel başkan gitti, kaset malulü bir genel başkan geldi. Bugünlerde MHP de kaset mağduru. Biz en başından itibaren bu ahlaksızlığa prim vermedik, bu ahlaksızlığı siyasetin malzemesi yapmaktan özenle kaçındık. CHP’si de, MHP’si de özeleştiri yapmak yerine doğrudan AK Parti’yi suçladı. Şu anda yargı görevini yapıyor mu? Yapıyor. Yürütme işini yapıyor mu? Yapıyor. Ağız birliği yaptılar AK Parti’yi suçluyorlar. Haddinizi bilin. Sağa sola çamur atmayı bırakın da önce özeleştirinizi yapın. Yüzleri kızaracağı yerde AK Parti’ye çamur atmaya kalkışıyorlar. Değerli kardeşlerim; Sayın Bahçeli ‘gök kubbeyi üzerine yıkacağım’ diyor. Güler misin, ağlar mısın? Ya hangi gök kubbeyi, kimin üzerine yıkıyorsun? Sen de o mecal var mı? Önce sen yönettiğin şu kadroya hakim ol.”http://m.kocatepegazetesi.com/”
“Siyaseti kirli değil temiz yapacağız”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kaset olaylarının partilerin genel başkanlarıyla ilişkisinin olmaması gerektiğine ve partiyi ilgilendirmeyeceğine işaret ederek, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Ama bunlar ortaya çıktığında lidere düşen, bunları tasfiye etmektir. Siyaseti kirli yapmayacağız, temiz yapacağız”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi. Gayri meşru işin özeli olmayacağını ifade eden Erdoğan, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Hele hele bu Müslüman topluluğa, bunun siyasetinde önde gelen isimlerine bu yakışır mı? Gayri meşru ise bunu özele sokmak yanlıştır. ‘Kadına önem veriyoruz’ diyeceksin, en büyük tacizi kadın üzerinden yapacaksın. Kadın dernekleri de bunlara sahip çıkıyor. Bunları anlamak mümkün değil”http://m.kocatepegazetesi.com/” diye konuştu. Erdoğan, hükümetin, güvenlik güçlerinin, istihbarat birimleri ve yargının kaset olayını takip ettiğini belirtti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenen Erdoğan, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Siz sağda solda suçlu aramayı bırakın da kendi çevrenize bakın. Sen o kasetten istifade edeceksin, o kasetler marifetiyle işbaşına geleceksin, avukatlığını yaptığın çetelere kol kanat gereceksin ondan sonra çıkıp AK Parti’yi suçlayacaksın”http://m.kocatepegazetesi.com/” şeklinde konuştu.
“Heyecan oldukça AK Parti güçlenerek yürüyecek”
Türkiye’nin, ABD ve İsrail’den sonra stratejik yeteneklere sahip insansız hava aracını üreten dünyadaki üçüncü ülke olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Türkiye’nin ilk milli korvet savaş gemisi ‘MİLGEM’i ülkemizde inşa ettik. İlk savaş helikopterimiz olan ‘ATAK’ helikopterinin tüm yazılım ve tasarımlarını tamamlayarak örnek üretim safhasına geçtik. 2013’te kendi helikopterimiz olan ‘ATAK’ uçuyor”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi. Türk mühendislerince imal edilen Göktürk uydusunun kısa zamanda uzaya fırlatılacağını anlatan Erdoğan, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Nerelerden nereye geldik. Kocatepe savaşlarında topu, mermisi olmayan bir millet, küllerinden ayağa kalkarak bak nereye geldi ama bu kimlere nasip oldu, hamdolsun bizim iktidarımıza nasip oldu. Milletimiz ‘yürü’ dedi, yürüdük. Evvelallah siz ‘istikrar sürsün Türkiye büyüsün’ dediğiniz sürece bu devam edecek”http://m.kocatepegazetesi.com/” diye konuştu. Alandakilerle beraber “http://m.kocatepegazetesi.com/”Türkiye Hazır Hedef 2023″http://m.kocatepegazetesi.com/” ve “http://m.kocatepegazetesi.com/”İstikrar Sürsün Türkiye Büyüsün”http://m.kocatepegazetesi.com/” diyen Erdoğan, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Bu heyecanınız, bu aşkınız oldukça bilesiniz ki AK Parti iktidarı, AK Parti hareketi geleceğe çok daha güçlü yürüyecek.”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi.
“Edep yahu diyerek devam edeceğiz”
Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: “http://m.kocatepegazetesi.com/”Biz sizlerle aileyiz. Biz bu aileden gücümüzü alıyoruz. Sizi hak için seviyoruz, makam, mevki vesaire için değil. Buralarda kalabilmek için değil, ortak yürüyüşümüz için seviyoruz. İşte görüyorsunuz anamuhalefetin lideri çıkıyor bizim kutsal değerlerimize hakaret ediyor. Bu beyefendi güya ‘Alevilik kültürünü de bilir’ diyorlar. ‘Alevidir’ diyorlar. Peki madem senin böyle bir durumun var kardeşim, Hacı Bektaşı Veli’yi hiç okumadın mı? Hacı Bektaşı Veli’yi hiç tanımıyor musun? Ama tabii Hacı Bektaşı Veli’yi bizim kadar sevemez, anlayamaz. Ne diyor Hacı Bektaşı Veli? ‘Eline, diline, beline hakim ol’ diyor ama bu yok, bunlarda bu yok. Bundan dolayı bakıyorlar ki kamuoyu araştırmaları iyi gelmiyor, hakaret üstüne hakaret, küfür üzerine küfür. Onlar ne derlerse desinler biz bu tuzağa düşmeyeceğiz. Bizim aldığımız edep dersi buna müsaade etmez. Dolayısıyla biz ‘Edep ya hu’ diyerek yolumuza devam edeceğiz. Türkiye’yi istikrarla büyütmeye devam edeceğiz. Türkiye’ye ilkleri yaşattık, daha da fazlasını yaşatmaya devam edeceğiz.”http://m.kocatepegazetesi.com/” ifadelerine yer verdi.
“Gereken dersi sandıkta verelim”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Sayın Kılıçdaroğlu gibi bedava dağıtmıyorum. Çünkü biz balık dağıtmayacağız, balık tutmasını öğreterek sorumluluk dağıtacağız. Bizim farkımız bu, sosyal devlet anlayışımız bu.”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi. Başbakan Erdoğan, sağlıkta daha büyük adımlar atacaklarını ifade ederek, Türkiye’nin 16 noktasında 18 helikopter ambulansın hizmet verdiğini söyledi. İki jet ambulans bulunduğunu, 3 tane daha jet ambulansın geldiğini bildiren Erdoğan, İbrahim Tatlıses’in o jet ambulanslarla Almanya’ya götürüldüğünü anlattı. Erdoğan, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Bizim yaptığımız bu. Para bizden değil, sizden. Siz veriyorsunuz, biz bunu hizmete dönüştürüyoruz ama biz yolsuzluğun önünü kestik, biz yasakları kaldırdık, biz yoksulluğu gideriyoruz. Geldiğimizde 19 milyondu, şimdi 12 milyon 750. Buraya düşürdük. Türkiye güçleniyor.”http://m.kocatepegazetesi.com/” diye konuştu. İktidarı devraldıklarında milli gelirin 230 milyar dolar olduğuna dikkati çeken Erdoğan, şu anda milli gelirin 740 milyar doları bulduğunu söyledi. 3 bin 400 dolar olan kişi başına milli gelirin şimdi 10 bin doları aştığını ifade eden Erdoğan, “http://m.kocatepegazetesi.com/”MHP, ‘2023 benim’ diyor. Ne senin ya? 3.5 yıl duramadın iktidarda. Vatandaş sana 5 yıl dedi, 5 yıl duramadın, 3.5 yıl sonunda bırakıp gittin. Bunlara gereken dersi 12 Haziran’da sandıkta verelim”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi.
“Her şey daha iyi olacak”
Başbakan R. Tayyip Erdoğan, devletin borçlanma faizinin ise yüzde 63’ten yüzde 7-8’e, enflasyonun yüzde 30’dan yüzde 4.3’e düştüğünü belirterek, şöyle konuştu: “MHP’nin iktidarı döneminde IMF’den aldıkları borç 30 milyar dolar. Bize 23.5 milyar dolar devrettiler. Onlar borçlandı, ödedik, ödedik… Şimdi ne kadar borcumuz var? 5 milyar dolar. 23.5 milyar dolar nire, 5 milyar dolar nire? Sayın Bahçeli, herhalde bunları biliyorsun. Merkez Bankamızda olan döviz rezervi 27.5 milyar dolardı. Hadi Sayın Bahçeli, ‘hayır’ de bakayım. Bunun da yarısından fazlası işçi dövizi. Şu anda Merkez Bankamızın kasasında 95 milyar dolar var. 27.5 Milyar dolar nire, 95 milyar dolar nire? Evvelallah güçlüyüz. Türkiye’nin büyümesi 8,9. Avrupa’da bir numarayız. OECD üyeleri arasında bir numarayız. Büyüyen ekonomiler içinde Avrupa’da altıncı sıradayız, dünyada on yedinci sıradayız. Daha iyi olacak, hiç endişeniz olmasın. Yeter ki siz arkamızda olun, daha iyi olacak.”http://m.kocatepegazetesi.com/”
Evle birlikte iş imkanı da sağlanacak
Sekiz senede 13 bin 600 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını, 2023’e kadar 15 bin kilometre daha yapacaklarını belirten Erdoğan, yolları gelecek dönemde 3-4 şeride çıkaracaklarını söyledi. Hızlı tren hatlarının hızla tamamlandığını anlatan Erdoğan, 490 bin konut inşasının devam ettiğini, 360 bininin sahiplerine teslim edildiğini bildirdi. Yoksula 50 metrekarelik daireler yaptıklarını belirten Erdoğan, “İçinde çeyizi de olacak; buzdolabı, çamaşır makinası, ocağı, mobilyası olacak. Onu da taksitlendireceğiz. 20 yıl vadeyle peşinatsız ayda 100-120 TL taksitle vereceğiz”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi. Başbakan Erdoğan, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Ben size Sayın Kılıçdaroğlu gibi bedava dağıtmıyorum. Çünkü biz balık dağıtmayacağız, balık tutmasını öğreterek sorumluluk dağıtacağız. Bizim farkımız bu, sosyal devlet anlayışımız bu. Halk Bankası’nın geçmişte yüzde 47 faizle 5 bin lira kredi verdiğini, şimdi yüzde 5 faizle 100 bin liraya kadar kredi verildiğini dile getiren Erdoğan, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Yüzde 5 faiz nere, 59 nere? Bizim aramızdaki fark bu. Sayın Bahçeli sen yüzde 59 faizle veriyordun, biz yüzde 5 ile veriyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu senin de farkın yoktu, sen de aynıydın. Bunların hepsi birbirinin aynısıdır, farkları yoktur”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi.
“Her şey Türkiye için”
Eğitim alanında yaptıkları yatırımlara değinen Erdoğan, göreve geldikleri zamandan bu zamana 163 bin derslik yaptıklarını, her yıl öğrencilere ücretsiz ders kitapları verdiklerini söyledi. Mali imkanı olmayan, sosyal güvencesi olmayan ilköğretimdeki erkek öğrencilere 30 lira, kız öğrencilere 35 lira; ortaöğretimde ise erkek öğrenciye 45 lira, kız öğrenciye ise 55 lira verdiklerini anımsatan Erdoğan, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Kaç çocuğun olursa olsun veriyoruz. Ayrıca sosyal güvencesi olmayana 150 lira da maaş veriyoruz. Parayı anneye veriyoruz”http://m.kocatepegazetesi.com/” diye konuştu. Evde özürlü vatandaşın olması durumunda ise özürlüye bakana asgari ücret verdiklerini belirten Erdoğan, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Ey Kılıçdaroğlu, asgari ücret ödüyoruz, özürlüye bakıyor diye. İki çocuk varsa, ikisine de ödüyoruz. Bunları yapan iktidar, AK Parti iktidarı”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi. Erdoğan, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Üniversiteye giden öğrencilere biz geldiğimizde 45 lira burs veriyorlardı; kim, MHP. 45 liracık. Şimdi 240 lira veriyoruz. Eğer Kredi Yurtlar Kurumunda kalıyorsa beslenme yardımı olarak da 150 lira veriyoruz. 390 lira yaptı. Eğer master öğrencisiyse 480 lira, doktora öğrencisiyse 720 lira veriyoruz. Her şey gençliğimiz için, her şey insan için, her şey Türkiye için, olay bu”http://m.kocatepegazetesi.com/” diye konuştu.
Hedef onurlu ve güçlü gençlik
Fatih Projesi’ne de değinen Erdoğan, önümüzdeki 4 yıl içinde kara tahtanın kalkacağını, akıllı tahtanın geleceğini söyledi. Akıllı tahtanın, bilgisayar donanımlı olacağını belirten Erdoğan, dersliklerin projeksi-yon donanımlı olacağını ve her öğrenciye bir elektronik kitap verileceğini kaydetti. Elektronik kitapların da öğrencilere verileceğini anlatan Erdoğan, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Yahu Amerika’da George bu imkanlardan istifade edecek de Almanya’da Helga bundan istifade edecek de benim Afyonkarahisarımda Ahmet, Mehmet, Hasan, Hüseyin, Hatice, Fatma niçin bunlardan istifade etmesin? Neden? Niçin bizden öncekiler bunları yapamadı? Bizden öncekiler okullara bilgisayar bile getiremedi”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi.
“Ecevit üzerinden oy toplamaya çalışıyor”
Başbakan R. Tayyip Erdoğan şöyle konuştu: “Sağlık alanında biliyorsunuz, SSK Genel Müdürü kim vardı 1990’lı yıllarda? Batırdı, batırdı, bitirdi. Kendisi devraldığı zaman zarar filan yoktu, kendisi devraldı, 8 yıl genel müdürlük yaptı Sayın Kılıçdaroğlu, 8 yıl devamlı battı, battı, battı. Her geçen yıl daha da kötü gitti ama baktı ki bu iş gitmiyor, 1999’da Ecevit’e gitti, merhum Ecevit’e aday olmak istediğini söyledi. Merhum Ecevit böyle başarısız bir genel müdürü aday yapar mı, veto etti. Şimdi de gelmiş merhum Ecevit üzerinden, hanımını yanına almak suretiyle oy toplamaya gayret ediyor. Yemezler bunu Sayın Kılıçdaroğlu, yemezler, bu iş bitti. Çünkü benim milletim bir sokulduğu delikten bir daha sokulmaz. O kuyrukları unutur muyuz biz? Genel Müdürsün, o kuyruklar neydi? Giderdik SSK’nın eczane standına, reçeteyi uzatırdık, ilacını alabilirsen hak getire, yarısı var yarısı yok. Biz bunu unutacak mıyız? Bunun hesabını, 12 Haziran’da sandıkta bunları sandığa gömerek verdirmemiz lazım.”http://m.kocatepegazetesi.com/”
Başbakan ölümü hatırlattı
AK Parti Genel Başkanı Başbakan R. Tayyip Erdoğan, vatandaşın “http://m.kocatepegazetesi.com/”Allah razı olsun”http://m.kocatepegazetesi.com/” demesinin kendilerine yeteceğini belirterek, şair Baki’nin “http://m.kocatepegazetesi.com/”Baki kalan bu kubbede, hoş bir sada imiş meğer”http://m.kocatepegazetesi.com/” dizelerini anımsattı. “http://m.kocatepegazetesi.com/”Bununla kendimizi hesaba çekmemiz lazım. Hepimiz ölecek miyiz?”http://m.kocatepegazetesi.com/” diyen Erdoğan, ölüme inanmayanlar da olduğunu söyledi. Erdoğan, şöyle devam etti: “İşte bir tanesi, yine CHP’nin içinde bir bayan profesör, sonradan manevra yapmaya başladı. İstanbul’un Zincirlikuyu Mezarlığı’nın girişinde bir kitabe var. O kitabeyle alakalı diyor ki; ‘Eskiden burada Ruhuna El Fatiha yazardı ama şimdi oraya şunu yazmışlar: Her nefis ölümü tadacaktır’ diyor. Ya bundan şüphen mi var? Arkasından söylediği çok önemli ‘çok tiksindirici’ diyor. Bu hanımefendi profesör ama herhalde diyorum ben, iyi niyetli düşünüyorum. Bunun, Allah’ın ayeti olduğunu bilmiyordu, bunun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a ait bir söz olduğunu zannediyordu. Herhalde böyle bir gafletin içinde. Sen profesör olabilirsin ama profesör olmak, her şeyi bilmek anlamına gelmez. Bilim adamı olmak, bilim kadını olmak başka bir şey, arif olmak başka bir şey. Bu çok önemli. Yunus ne diyor; ‘İlim ilim bilmektir. İlim kendin bilmektir. Sen kendin bilmezsin, ya nice okumaktır’ diyor. Burası çok önemli, buna dikkat edeceksin. Ölüm en büyük nasihattir, bu nasihatten herkes nasibini almalı. Ölümle yatacağız, ölümle kalkacağız. Bunu bilmek lazım. Onun için de şu an ne yapabiliriz? çok önemli. Bugün Hakk için ne yaptın? Bu soruya cevap arayın. Mesele bu.”http://m.kocatepegazetesi.com/” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme