CHP Merkez İlçe’de Güleç dönemi

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Olağan Kongresi’nde 165 oy alan Aydoğan Güleç, başkanlığa seçildi. Kongre’de yapılan konuşmalarda güçlü bir CHP iktidarı için birlik ve beraberlik mesajı verildi Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Olağan Kongresi, Yasin Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Daha önce adaylığını açıklayan Mustafa Karanfil’in Ercan Kaynar’ın lehine adaylıktan çekildiği seçimde mevcut başkan Ercan Kaynar 93, [&hellip]

CHP Merkez İlçe'de Güleç dönemi

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Olağan Kongresi’nde 165 oy alan Aydoğan Güleç, başkanlığa seçildi. Kongre’de yapılan konuşmalarda güçlü bir CHP iktidarı için birlik ve beraberlik mesajı verildi

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Olağan Kongresi, Yasin Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Daha önce adaylığını açıklayan Mustafa Karanfil’in Ercan Kaynar’ın lehine adaylıktan çekildiği seçimde mevcut başkan Ercan Kaynar 93, başkan adayı Aydoğan Güleç 165 oy aldı. 1 oy da geçersiz sayıldı.
10 KONUŞMACIDAN ORTAK VURGU
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Merkez İlçe Olağan Kongresi’nde, İl Başkanlığı’na aday olacağı belirtilen mevcut İl Başkanı Nevzat Ercan, Veli Cengiz ile Yalçın Görgöz’ün yanı sıra CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, CHP Eski Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, CHP Eski İl Başkanı Ramazan Akgöz, CHP Milletvekili Adayları Hatice Gök, Tuğrul Akkuş ve Yılmaz Özkan, Merkez İlçe Başkanlığı yarışından çekilen Mustafa Karanfil de birer konuşma yaptı. Konuşmaların vurgusu, önümüzdeki günlerde Cumhuriyet Halk Partisi’ne halkın ihtiyaç duyacağı, halkın yoksulluk içinde bulunduğu, bu yoksulluğu kırmak için CHP’nin yerel ve genel yönetimlerde iktidar olma hedefiyle çalışması gerektiğiydi. Konuşmacılar, CHP içinde birlik ve beraberlik mesajı vererek bu hedefe ilerleme iradesi gösterileceğinin altını çizdiler.
YERELDE BAŞARILI OLUNMALI
CHP Merkez İlçe Başkan Adayları’ndan Ercan Kaynar, “Alınan seçim sonuçları istediğimiz gibi olmasa da seçim sonuçlarında yükselme olmuştur. Son olarak delege seçimlerini de yaptık. Mümkün olduğunca demokratik davrandık. Hiçbir şekilde seçimi kazanıp kaybetme korkusu olmadan delege seçimini partimizde yaptık. Delege seçimi bittikten sonra adaylığımı açıkladım. İlçe kongresinden sonra daha çok yapılacak işimiz var. Yönetim olarak hedefimiz önümüzdeki yerel seçimlerde yerelde başarılı olmak Afyonkarahisar’ın yereldeki tüm sorunları halkımızla paylaşmaktır. Şunu unutmamalıdır ki yerel de başarı elde edilemez ise bu genele de yansır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi’ni halkın iktidarına taşımak istiyoruz” diye konuştu.
“KÜSMEYECEĞİZ, KÜSTÜRMEYECEĞİZ”
Aydoğan Güleç de konuşmasında, CHP’nin Afyonkarahisar’daki durumunu ileriye taşımak için tüm gayreti göstereceklerini söyledi. “Küsmeyeceğiz ve küstürmeyeceğiz” diyen Güleç, “Üyelerimizle ve belde başkanlarımız ile genişletilmiş değerlendirme toplantıları yapacağız. Beldelerde ve köylerdeki üye sayımızı çoğaltacağız. Belde örgütlerinin yer ve tabela sorununu çözeceğiz. Yönetimimiz katılımcı ve şeffaf bir anlayışla görev yapacaktır. Yerel seçim hazırlıklarına hep birlikte biran önce başlanılacaktır. En sağlıklı kişiler tespit edilip Partimiz yerel seçimlere aktif olarak katılacaktır. Tüzüğümüzün bize yüklemiş olduğu tüm görevler içtenlikle yerine getirilecektir” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

İşte yeni CHP Merkez
İlçe Yönetimi:
Aydoğan Güleç’in kazandığı listede yer alanlar şöyle:
Ahmet Hulusi Akın, Ahmet Erkan Aktepe, Neriman Bağ, Mehmet Cengiz, Veli Demir, Bahattin Ekşi, İbrahim Gezen, Ömer İnci, Ömer Devrim Karagöz, Ekrem Kılıç, Gülay Merdivenci, Seval Neslioğlu, Necati Sarı, Sonnur Tani, Hamdi Yakut, Habibe Yardım.

Yeni bina müjdesi

CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, CHP Merkez İlçe Kongresi’nde partililere “yeni bina” müjdesi verdi. Ercan, “CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlığına yakışacak yeni bir bina satın aldık. Artık göreve yeni gelecek arkadaşlar bu binada görev yapacaklar. Tabi ki bu binayı satın alırken, kendi cebimden para vererek almadım. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milletvekilimiz Ahmet Toptaş ve partideki arkadaşlarımızın gayretleri ile satın aldık” dedi.

Blok liste kabul edildi

Şubat ayında iki büyük kurultayla kabul edilen CHP Tüzüğü’nde seçimlerde her listeden adayların yönetimde yer bulmasını sağlayan “çarşaf liste” kuralı yerine, adayın kendi kadrosunu seçtirdiği “blok liste” uygulaması tercih edildi. Her iki aday da Kongre Divanı’na blok liste uygulaması için dilekçe verdi.

Babasına destek oldu

Kongre’ye CHP Merkez İlçe Başkanı olarak giren Ercan Kaynar, en büyük desteği ailesinden gördü. Eşi Nimet Kaynar ile kızı Özlem Kaynar, Ercan Kaynar’ın her ânında yanında yer aldı.

Bakmadan Geçme