• Haberler
  • Gündem
  • CHP medya çalışanlarını unutmadı – Kocatepe Gazetesi

CHP medya çalışanlarını unutmadı – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü akabinde medya çalışanlarına öğle yemeği verildi.MEDYAYA BASKI YOĞUNCHP İl Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan medya mensuplarına hitaben yaptığı konuşmada 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde medya mensupları ile birarada olmak istediklerini kaydetti. CHP Merkez İlçe Başkanlığı görevi sırasında yaptığı çalışmalarda basın mensuplarını ne kadar [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü akabinde medya çalışanlarına öğle yemeği verildi.
MEDYAYA BASKI YOĞUN
CHP İl Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan medya mensuplarına hitaben yaptığı konuşmada 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde medya mensupları ile birarada olmak istediklerini kaydetti. CHP Merkez İlçe Başkanlığı görevi sırasında yaptığı çalışmalarda basın mensuplarını ne kadar zor şartlar altında yaşadıklarına bilfiil tanık olduğunu söyleyen Demirkırkan; “Medya çalışanları basın sektörünün yükünü çeken emekçilerdir. 10 Ocak tarihi özelinde özel bir gününüzü paylaşmak ve bu vesile ile birarada olmak bizler için bir onurdur. Toplantımıza katılan tüm medya çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. İçinde yaşadığımız süreçte özellikle son 13 yıllık AKP iktidarında medyanın çalışma şartlarının günden güne kötüye gittiğini bizzat yaşıyoruz. Faşist, baskıcı uygulamalar vatandaşlar kadar medyayı da etkiliyor. Medya patronlarına yapılan baskılar, yazar-çizerlere baskılar var. Hatta emekçilerine baskı yapılmakta” dedi.
HAK VE ÖZGÜRLÜKLER
KISITLANIYOR
Uygar dünyada ki gelişmelerin aksine internetin Türkiye’de sürekli olarak baskılanmaya çalışıldığını aktaran CHP İl Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan, hak ve özgürlüklerin her alanda olduğundan daha fazla basın-yayın ve görsel medyanın baskı altında tutulduğunu belirtti. CHP’nin emekçiden, çalışandan yana tavrını her zaman ortaya koyacağını söyleyen Demirkırkan; “Çalışan basın emekçilerinin hakları gasp edilmektedir. Çalışma ortamları zorlaştırılmaktadır. Biz buna kesinlikle karşıyız. Onun kadar önemli olanı da her ülke de beşinci güç denilen basın-yayın insanlarımızın haber alma özgürlüğü bizim en önemli özgürlüklerimizden birisidir. Baskılar vatandaşlarımızın haber alma özgürlüklerine de engel koymaktadır. Bu anlamda vatandaşların hak ve özgürlüklerin de engel konuluyor. CHP buna da karşıdır. Bağımsız, özgür, çoğulcu bir medya oluşturulması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasından yanayız” diye konuştu.
GAZETECİLER HAPSE ATILDI
CHP İl Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan, TİK verilerine göre üniversite mezunları arasında işsiz kalma oranı en yüksek olan mezun veren fakülte ve bölümlerin gazetecilikle ilgili olduğuna dikkat çekti. Basın Konseyinin sunduğu raporda da basın mensupları arasında ki işsizlik oranının yüzde 20’leri bulduğunu belirten Demirkırkan; “Ülkemizde 7 bine yakın basın mensupları işsiz. Sadece 2015 yılında 715 gazetecinin işine son verildi. Yaptığı haberlerden dolayı basın mensupları maalesef hapiste yatmakta. Ülkemizde 33 gazeteci yaptığı haberler nedeniyle tutuklu durumdadır. Bunun çok yakında ki örneği de Can Dündar ve Erdem Gül’ün yaptığı haber nedeniyle tutuklanmalarıdır. Afyon’da da Yaşar Oflaz var. AKP Genel Başkan Yardımcısı MİT tırları ile ilgili bilgiyi doğrulamıştır. Bunu haber yapan Can Dündar ve Erdem Gül bu haberi yaptıkları için maalesf şu anda hapistedirler. Gazeteciler hakkında bu yıl 484 adli işlem yapıldığı 200 basın mensupu ve 7 yayın kuruluşu hakkında soruşturma başlatıldığı, 156 gazetecinin göz altına alınıp, 234 gazeteciye dava açıldığını biliyoruz. Türkiye basın özgürlüğünde dünya da 149. sıradadır” şeklinde konuştu.
CHP SİYASETİN KUTUP YILDIZI
CHP İlçe Başkanları adına konuşan Dinar CHP İlçe Başkanı Mevlüt Er tüm çalışan gazetecilerin gününü kutladı. Çalışan gazeteciler ayırımı yapılmasından ayrı bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Er şu ifadelere yer verdi: “Bilindiği üzere bir kongre sürecinden geçtik. Gördüğünüz ve bildiğiniz gibi CHP kaygılarını Türkiye Cumhuriyeti adına taşır. CHP özlemlerini ve mücadelelerini de Türkiye Cumhuriyeti adına taşır. Çok fazla dile getirilmeyen bir şey var. CHP iktidarda olsun ya da olmasın, halkımız ve basınımız tüm duyarlı insanlar hesabı CHP’ye sorar. Zaten 60 yıldır iktidarda değiliz. Siyasetin kutup yıldızı olma özelliğini taşıyoruz diye düşünüyorum. Bizden kimse sessiz, duyarsız kalmamızı beklemesin. Biz bu ülkenin ve bu ülkede yaşanan insanların kavgasını ve sevdasını her ne gerekiyorsa yanında olup savunucusu olacağız.”
BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN
BİÇİMİ ORTADA
Toplantının son konuşmasını CHP Milletvekili Av. Burcu Köksal yaptı. Dünyanın 180 ülkesinde basın özgürlüğünde Türkiye’nin 149. sırada yer aldığının altını çizen Köksal şöyle konuştu: “Çalışan daha doğrusu çalışamayan gazetecilerin gününü kutlamak ne yazık ki çok içimize sinen bir durum değil. İl Başkanımız konuşmasında basın mensuplarının sıkıntılarından detaylarıyla bahsetti. Bugün ne yazık ki haber metinleri gerekçe gösterilerek tutuklanan gazeteciler var. İşlerinden kovulan, maaş alamayan, işsiz kalma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığından istediği haberi yapamayan gazeteciler var. Böyle bir Türkiye’de yaşıyoruz. Basın özgürlüğümüzün geldiği nokta ne yazık ki bu.”
AKP’NİN AFYON KAMPI
ŞEHRE YARAMADI
Başbakan Ahmet Davutoğlu hükümet programını açıklarken Türkiye basının özgür olduğu ifadesine vurgu yapan Milletvekili Burcu Köksal, çok sayıda gazetecinin işsiz kalıp, televizyon kanallarının kapatıldığına değindi. Basın özgürlüğünün en fazla sağlandığı hükümetin AK Parti hükümeti olduğu iddiasının gülünç olduğunu kaydeden Köksal şunları söyledi: “Üç gün boyunca AKP Afyon’da kamp kurdu. Ama ben merak ediyorum, Afyon’un hangi sorununu konuştular? Afyon’un hangi sorunununu çözümü ile ilgili bir öneri sundular? Ege’nin incisi yapacakları Afyonkarahisar ne yazık ki Ege’nin sonucu gelen illerinden bir tanesi haline geldi. Afyon neden göç veriyor bunu hiç düşünüp irdelediler mi? Memleketin doğusu kan gölüne döndü. Bolvadinli şehit hemşehrimizi toprağa geçen gün verdik. Hani istikrar gelecekti? Hani terör bitecekti? Ülke bir iç savaşa girmiş durumda. Parlamentoya yeterli bilgi verilmiyor. Çözüm süreci diye diye memleketi bu noktaya getirdiler. Sadece şehre gelip kendi aralarında ki konuları konuşup gidiyorlar. Bu durum çok acı.” >> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme