“CHP lüks otel lobilerinde kurulmadı”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Merkez ilçe Başkanlığı tarafından düzenlenen törene Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Vedat Sever ile çok sayıda partili katıldı.“ÜLKEMİZDE EKONOMİKVE SOSYAL ÇÖKÜŞLER YAŞANIYOR”Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kocatepe Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Merkez ilçe Başkanlığı tarafından düzenlenen törene Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Vedat Sever ile çok sayıda partili katıldı.
“ÜLKEMİZDE EKONOMİK
VE SOSYAL ÇÖKÜŞLER YAŞANIYOR”
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kocatepe Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Daha sonra konuşan CHP Merkez İlçe Başkanı Vedat Sever, “Ülkemiz son 20 yıldır Cumhuriyet ve onun kurucu ilkelerine savaş açmış, iktidarlarca yönetilmektedir. Bu iktidarların yanlış ve kasıtlı yönetimleri nedeniyle, ülkemiz ekonomik ve sosyal çöküşler yaşamaktadır. Bundan kurtulmanın nedeni, acil olarak Cumhuriyet’in kurucu değerlerini yeniden işlev haline getirmek, karma ekonomi yoluyla üretime geçmek, en önemlisi ise, laik eğitime beklemeksizin başlamaktır. CHP bütün olumsuzluklara rağmen, seçim hilelerine rağmen güçlüdür. Halkımıza iktidar olma istediğini hissettirmek, güven vermektir. İktidar olunca zaten yeterli elamanı ve bilgi birikimi mevcuttur. Bu inançla CHP’nin 95. kuruluş yıldönümünü kutluyor, başta ebedi genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, minnet ve özlemle yâd ediyorum.” dedi.
“CHP TÜRKİYE’DE DEMOKRASİ
 ADINA EN ÇOK BEDEL ÖDEYEN
SİYASİ PARTİ OLMUŞTUR”
CHP Milletvekili Av. Burcu Köksal ise, “Öncelikle partimizin 95’nci kuruluş yıldönümü hepimize kutlu olsun. Biraz önce konuşmasında genç kardeşimizin söylediği gibi, 9 Eylül 1923 tarihinde ebedi liderimiz büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmuş Atatürkçü ve sosyal demokrat çizgiye sahip olan partimiz hiçbir zaman bu çizgisinden taviz vermemiş ve Türkiye de demokrasi adına en çok bedel ödeyen siyasi parti olmuştur. Bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti’nde en uzun süre iktidarda kalan partimiz bağımsızlık mücadelesinde tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi bağımsızlık ve kurtuluş mücadelesinde Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran parti olarak tarihe geçmiştir. Bugün geldiğimiz noktada mevcut AKP iktidarından kurtuluşun tek reçetesi CHP’dir. CHP öyle lüks otel lobilerinde kurulan bir parti değildir. Savaş meydanlarında Kuva-i Milliye ruhu ile kurulan bir partidir. Bunun için CHP’liler partilerine para ile pulla, makamla, mevki ile değil yürekleriyle bağlı olan insanlardır. İşte bu bağlılıkla 95 yıldır, ulu bir çınar gibi partimiz dimdik ayakta durmaktadır. Bundan sonra da dün olduğu gibi bugünde yarında CHP dimdik ayakta durmaya devam edecektir. Bizler gelip geçeceğiz, ama bizim çocuklarımız, torunlarımız CHP’li olmanın onurunu ve gururunu yaşayacak. Bu partide bırakın milletvekili olmayı, üye olmak bile büyük bir onurdur, şereftir. Ne mutlu bu onuru, şerefi taşıyan bizlere arkadaşlar. Ben hepinizin kuruluş yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyorum, bundan sonra ki kuruluş yıldönümlerimizi iktidarımızda kutlamayı diliyorum. Başta kurucu Genel Başkanımız Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit olmak üzere CHP’de görev yapmış tüm Genel Başkanlarımızı saygı ve minnetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme