'CHP'li Köksal'ın Tutumu Ayrıştırıcı'

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Sevim, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın ayrıştırıcı bir tutum sergilediğini belirtti

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'CHP'li Köksal'ın Tutumu Ayrıştırıcı'

AK Parti İl Başkanlığı haftalık olağan basın toplantısını gerçekleştirdi. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Sevim’in başkanlığındaki toplantıda AK Parti İl Başkan Yardımcısı Kadir Çetin ile AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Avcı da hazır bulundu. 

'CHP'li Köksal'un Tutumu Ayrıştırıcı'

“BELEDİYECİLİK VİZYON İŞİDİR”

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Sevim, “Belediyecilik vizyon işidir ve Belediye Başkanlarının vizyonunu, seçim dönemlerinde ortaya koydukları projeler ile verdikleri vaatler belirlemektedir. Biz de tüm Afyonkarahisarlılar gibi CHP’nin vaat siyasetinin hizmet siyasetine bir türlü dönüşememesini, şehrimiz adına ne yazık ki üzülerek izliyoruz. CHP'li Belediye Başkanının göreve geldiği günden bu yana sergilediği tutum, çözüm odaklı olmaktan ziyade ayrıştırıcıdır.
Bugün il merkezimizde, bulundukları mahallelerinde halkın teveccühü ile seçilmiş muhtarlarımız dahi, kişisel olarak yakın oldukları siyasi partilere göre kategorize edilmektedir, yaftalanmaktadır. Ancak Afyonkarahisarlılar CHP’li Belediye Başkanından seçimden önce söz verdiği gibi parti rozetini çıkararak tüm Afyonkarahisar’a ve Afyonkarahisarlılara adaletli bir şekilde hizmet etmesini beklemektedir” dedi. 

“SPOR ÜZERİNDEN ALGI ÜRETMEYE ÇALIŞIYOR”

Sevim, açıklamasına şöyle devam etti:

“Her fırsatta geçmiş dönem hataları ile sorumluluk almaktan kaçan ve çözüm üretemeyen bu yönetim anlayışı, Afyonspor ile ilgili vaatlerini de unutturmaya çalışarak, yine bir algı siyaseti ile hemşehrilerimizi oyalamakla meşguldür. Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki; sporun ve sporseverlerin partisi, siyasi görüşü sorgulanmaz. Spor kardeşliktir, birlik beraberliktir.

Afyonspor, Afyonkarahisarlılarındır. CHP'li Belediye Başkanı, spor üzerinden de algı siyaseti üretme çabasıyla Afyonspor ile ilgili yaptığı açıklamada, yine AK Parti Belediyeleri dönemini suçlamıştır. Ancak bu durum, gerçeklerden uzak ve sorumluluktan kaçmak için sergilenen beyhude bir çabadan ibarettir.”

“SÖZLERİ YERİNE GETİRMEDİ”

Afyonspor’un 2013’ten bu yana tarihçesini de aktaran Sevim, “2013 yılında yeniden yapılanan Afyonspor, AK Parti Belediyeleri döneminde büyük başarılar elde etmiş, dört sezon boyunca lig atlayarak Türkiye'de benzeri görülmemiş bir başarıya imza atmıştır. AK Parti, Afyonkarahisar’ımıza yeni stadyum ve spor kompleksi gibi yatırımların gelmesini sağlayarak, Afyonspor’umuzu önemli katkılar sağlamıştır. 
AK Parti'nin Belediyecilik anlayışı, eser siyaseti üzerine kuruludur. AK Parti Belediyelerinde, laf değil, icraat üretilir; mazeret değil, çözüm sunulur. Afyonkarahisar'da AK Parti döneminde yapılan projeler ve halka kazandırılan hizmetler ortadayken, CHP'li Belediye yönetimi sürekli olarak önceki dönemi suçlayarak, sorumluluktan kaçmayı tercih etmektedir. Oysa ki hemşehrilerimiz, bahane değil, çözüm beklemektedir. CHP’li Belediye Başkanı, adeta, ‘Oynayamam yerim dar’ edasıyla, vaat ettiği projeleri hayata geçirmemekte, futbol tabiriyle topu sürekli taca atmaktadır. Seçim döneminde Afyonspor'u Süper Lig'e çıkarma sözü vermesine rağmen, Afyonspor’umuza gerekli desteği sağlayamayıp transfer tahtasını dahi açamamış, verdiği sözleri yine yerine getirmemiştir” ifadelerine yer verdi. 

ROZET HATIRLATMASI

Sevim, konuşmasında şu vurguları yaptı:

“Oysa biz kendisine daha önce ücretsiz otopark uygulamasana son vererek, otopark işletmesinin Afyonspor’a verilmesi suretiyle buradaki gelirlerin Afyonspor’a aktarılmasını, böylece şehir merkezindeki trafik yoğunluğunu da rahatlatarak tabiri caiz ise bir taşla iki kuş vurmasını şehrimizin menfaatleri adına samimi duygularla tavsiye etmiştik.

Şimdi yine samimi bir tavsiyede bulunuyoruz; CHP’li Belediye Başkanı, ayrıştırıcı olmaktan vazgeçmelidir. Yönetim anlayışına yapılan yapıcı eleştirilere sağduyu ile kulak vermelidir. Sürekli olarak "geçmiş dönem hataları" söylemine sığınmaktan vazgeçmeli ve sorumluluklarını üstlenerek vaat ettiği projeleri hayata geçirmelidir. Bir kez daha belirtmek isteriz ki CHP zihniyeti sürekli olarak mazeret üretirken, AK Parti eser ve hizmet siyasetiyle vatandaşının yanında durmaya devam edecektir.”

Bakmadan Geçme