• Haberler
  • Siyaset
  • CHP'li Belediye Meclisi Üyesi'nden CHP İl Başkanı'na Çağrı

CHP'li Belediye Meclisi Üyesi'nden CHP İl Başkanı'na Çağrı

Afyonkarahisar Belediye Meclis Üyesi ve Başkanvekili M. Kemal Demirkırkan, bir açıklama yaparak Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan'a seslendi

Afyonkarahisar Belediye Meclis Üyesi ve Başkanvekili M. Kemal Demirkırkan, 80 ilde Gençlik Kolları İl Başkanlığı seçiminin yapıldığını, ancak Afyonkarahisar’da bu seçimin yapılmadığını belirtti. Beyyazı ve Çıkrık Beldeleri’ni ziyaretinden sonra bir değerlendirmede bulunan M. Kemal Demirkırkan, “Arkadaşlarımızla birlikte CHP örgütlerini ziyaret edip, görüş alış verişi yapmaya devam ediyoruz.

Son olarak Beyyazı ve Çıkrık Beldelerimizde üyelerimizle buluştuk. Başta Afyonkarahisar olmak üzere tüm Türkiye’de yaşanan yerel seçim zaferi ardından CHP örgütlerinde belirgin bir hareketlenmenin olduğu gözle görülüyor. Tarım üzerinden geçimini sağlayan beldelerimizde en büyük sorun çiftçilerin emeklerinin karşılığını alamadıkları, birçok üründe ya başa baş, ya da zararına satışlar yapmak zorunda kaldıkları ifade ediliyor.

Gençlerde ise en büyük sorun işsizlik. Vasıflı olan gençler bile işsizlikten yakınıyor. CHP’li gençler ise CHP gençlik kollarında yaşanan sıkıntılardan ve seçimlerin iptal edilmesinden şikayetçi olduklarını ifade ediyorlar” dedi. 

CHP'li Belediye Meclisi Üyesi'nden CHP İl Başkanı'na Çağrı

“SEÇİMSİZ DEMOKRASİ OLMAZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan’a seslenen Afyonkarahisar Belediye Meclis Üyesi ve Başkanvekili M. Kemal Demirkırkan, “CHP Gençlik Kollarının seçim takvimine göre, il kongrelerin Türkiye genelinde 20 Ekim tarihine kadar yapılması gerekiyordu. Ancak 80 ilde yapılan gençlik kolları il başkanlığı ve delege seçimlerinin, sadece bir ilde, Afyonkarahisar’da iptal edildiğini öğrendik. İl başkanımıza yaptığımız ikazların da bir işe yaramadığını da görüyoruz.

Tam 74 yıl sonra kazanılan belediye seçimleri ardından üzülerek öğrendik ki ilimizde gençlerimizin aktif siyaset yapmasının, demokratik haklarını kullanmalarının önü tıkanıyor” ifadelerini kullandı. 

“GENÇLERİMİZ DEMOKRATİK HAKLARINI KULLANSINL

Demirkırkan, açıklamasına şöyle devam etti:

“Gençlerimiz partimizin vicdanı, umudu, dünü, bugünüdür. Gençler geleceğimizdir. Onların siyasette aktif rol almaları partimizin geleceği açısından büyük önem taşımaktadır. Gençlere her açıdan örnek olmasını beklediğimiz ana kademenin, antidemokratik uygulamalara yönelmesini anlamakta güçlük çekiyorum. İl başkanımıza bire bir ilettiğim bu isteği bir kez de başta CHP üye ve seçmenleri olmak üzere tüm kamuoyu önünde yinelemek istiyorum. Sevgili başkanım, gelin diğer siyasi partilere örnek olalım. Bırakın gençlerimiz demokratik haklarını kullanıp özgürce seçimlerini yapsınlar. Seçimsiz, demokrasi işlemez. Unutmayın, her ne sebeple olursa olsun demokrasinin askıya alındığı dönemler, bugünlerin mihenk taşlarını oluşturmuştur.”

Bakmadan Geçme